Verdens første svanemærkede burgerpapir

Verdens første svanemærkede burgerpapir

Fastfoodemballage er blevet skarpt kritiseret for at være tilsat fluorstoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Men nu introducerer den sønderjyske virksomhed Abena verdens første svanemærkede burgerpapir. Papiret er både bæredygtigt produceret og uden tilsatte fluorstoffer

Vi danskere spiser i stigende grad ude og lader andre stå for madlavningen. Det viser en ny analyse, som Landbrug & Fødevarer har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Analysen viser også, at danskerne i gennemsnit spiser på selvbetjente cafeer og fastfood spisesteder knap én gang om måneden.

Dermed stiger også forbruget af emballage til blandt andet burgere, sandwicher og durumruller. Netop fastfoodemballage er blevet kritiseret for at være tilsat fluorstoffer, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Nu introducerer Abena så verdens første svanemærkede burgerpapir. Svanemærket forbyder nemlig tilsætning af fluorstoffer. Nyheden glæder Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark:

- Der er i øjeblikket stort fokus på skadelige kemikalier i fødevareemballage, blandt andet fluorstoffer, hvoraf mange er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Vi er derfor glade for, at landets mange fastfoodforhandlere nu får mulighed for at tilbyde deres kunder svanemærket burgerpapir og dermed sende et tydeligt signal om, at papiret ikke er tilsat fluorstoffer.

Svanemærket burgerpapir er samtidig fremstillet på den mest miljøvenlige måde. Eksempelvis er det papir, der bliver brugt, fremstillet af lovligt fældet træ, som kan spores. Og det er fremstillet energieffektivt og med minimeret udslip til vand og luft.

For Abena, som står bag det svanemærkede burgerpapir, vejer miljøhensynet tungt:

-Vi gør meget for at mindske aftrykket på miljøet både i vores egen produktion og gennem hele værdikæden. Miljøhensyn og svanemærkningen af vores produkter er blevet en del af vores DNA. Derfor er jeg stolt af, at vores i forvejen store sortiment af svanemærkede produkter nu også omfatter verdens første svanemærkede burgerpapir. Her er miljøbelastningen så lille som mulig, kemikalierne lever op til skrappe krav, og selv når kunderne bestiller kundetryk på papiret, så er er farverne svanemærke-godkendte, hvilket er ret unikt siger Arne Terp-Nielsen, direktør i Abena.

-hawin

17/8 2017
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Nova-Pack

  Nova-Pack

  Komplette emballageløsninger
 • Grundtvig

  Grundtvig

  Medical packaging and logistics
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • Olitec

  Olitec

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • Bong

  Bong

  Læs mere om vores konvolut- og Propac emballagesortiment
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Primoreels

  Primoreels

  Fremtidens emballage løsninger.