
Tetra Pak New Food Technology Development Centre er åbnet
Forsøg med pilotanlæg vil fremskynde produktlanceringer, reducere investeringsrisikoen og hjælpe producenterne med at levere konkurrencedygtige fermenterede produkter af høj kvalitet
Tetra Pak New Food Technology Development Centre er åbnet i Karlshamn, Sverige, og er klar til at hjælpe producenter af biomasse og fødevareprodukter fra præcisionsfermentering med at udvikle deres tekniske processer, definere effektive udstyrsbehov og minimere investeringsrisikoen.
Med skræddersyet støtte fra eksperter kan producenterne tage deres nye fødevarer fra prototype til produktion i kommerciel skala.
New Food-pilotanlægget er en del af det produktudviklingsøkosystem, som Tetra Pak tilbyder. Og det hjælper kunder i alle størrelser, fra nystartede virksomheder og vækstvirksomheder, der udvikler deres helt store produkter, til etablerede fødevare- og drikkevarevirksomheder, der udforsker nye fødevarekategorier.
Da investeringer i New Food-sektoren bliver sværere at sikre, er kommerciel levedygtighed mere afgørende end nogensinde.
Det nye Technology Development Centre trækker på omfattende ekspertise inden for udstyrsløsninger og produktformulering, der er tilpasset de specifikke behov hos nye fødevareproducenter, og hjælper med at overvinde de udfordringer, der er forbundet med at opskalere og fremskynde vejen til rentabilitet.
Uanset om man bruger fermentering til at skabe funktionelle ingredienser eller formulerer til direkte slutbrug, som f.eks. kød- og fiskeerstatningsprodukter, kan eksperterne på Tetra Pak New Food Technology Development Centre støtte fødevareproducenterne i deres udviklingsmål.
En stab af højt kvalificerede biotek- og fødevareteknologer, laboratorieteknikere og eksperter i linjeløsninger samarbejder med fødevareproducenter om at designe, gennemføre og analysere forsøg, der er skræddersyet til deres unikke mikroorganismestammeegenskaber og ønskede produktionsresultater.
Det resulterer i skræddersyede, mere effektive processer og produktionslinjedesigns, der reducerer omkostningerne og øger den potentielle fortjeneste.
Den officielle indvielse fandt sted den 13. juni, hvor båndet blev klippet over af Executive Vice President for Processing Solutions & Equipment hos Tetra Pak, Charles Brand. Deltagerne fik en rundvisning på anlægget, smagte på de produkter, der allerede er under udvikling, og lærte mere om centrets muligheder.
Testrammer og skræddersyede oplevelser
Fødevareproducenter, der arbejder med centrets eksperter, kan drage fordel af to programmer, der er designet til at fungere som en testramme eller vælge individuelle tests for at få en skræddersyet oplevelse.
Procesevalueringsprogrammet er rettet mod virksomheder, der er klar til at gå fra produktion i laboratorieskala til demoskala, eller som søger mere effektive metoder til produktion i stor skala.
Produktivitetsvalideringsprogrammet støtter virksomheder med etablerede produktionsprocesser, der ønsker validering og forbedring af deres procesydelse.
Centrets tilpasningsdygtige, modulære opsætning giver kunderne mulighed for at konfigurere skræddersyede produktionslinjer, hvilket reducerer både kapitaludgifter og driftsomkostninger.
I modsætning til komplekse bioproduktionssystemer er disse løsninger designet og klar til fødevareproduktion: effektiv, optimalt dimensioneret og skalerbar.
Ved at teste både upstream- og downstream-processer kan producenterne udvikle fleksible, fremtidssikre opsætninger, der vokser med deres virksomhed. Ved f.eks. at foretage en direkte sammenligning af forskellige teknologier til høst kan kunderne finde den bedste balance mellem pris, produktydelse og driftsomkostninger.
Gennem Technology Development Centre kan fødevareproducenter også samarbejde med andre Tetra Pak-produktudviklingsfaciliteter i Lund for at opnå de ønskede fødevareegenskaber og funktionaliteter, afprøve forskellige slutproduktformuleringer og udvikle brand- eller produktidentitet for at skabe en effektiv go-to-market-strategi.
Dette tætte samarbejde kan fremskynde produktlanceringer og forbedre proceseffektiviteten.
Charles Brand kommenterer:
- På et tidspunkt, hvor andre i branchen skærer ned, bevæger vi os fremad, og Tetra Pak New Food Technology Development Centre repræsenterer vores hidtil største engagement i fermenterede fødevarer.
- Vi tror på behovet for at udvikle nye fødevarekilder til at brødføde en voksende befolkning, men vi forstår, at opskalering af nye fødevareprodukter er et skridt ind i det ukendte. Det er præcis der, vores styrke ligger.
- Vi kender til mad. Vi kender udstyr. Nystartede virksomheder kæmper med at omsætte produktionen til fødevareskala, og vi ved, hvordan man gør det ved at bruge vores omfattende erfaring med fødevareproduktion og netværk af udviklingscentre til at støtte vores kunder i at opskalere fra prototyper til produktionslinjer.
- Ny fødevareinnovation bør ikke ses som en ambition, det handler om at levere praktiske løsninger, der kan sætte mad på hylderne rundt om i verden i dag.
-hawin