Etiflex fortsætter arbejdet med certificeringer
Den jyske virksomhed, der leverer etiketter og fleksibel emballage til hele verden, fortsætter arbejdet med at kvalitetssikre gennem internationale anerkendte standarder. Senest er Etiflex blevet ISO 9001 certificeret
Den nyeste udgave af ISO 9001 standarden er blevet et stærkt ledelsesmæssigt værktøj, da den ikke blot sikrer kvaliteten gennem interne procesbeskrivelser og instruktioner skrevet af og måske parkeret i kvalitetsafdelingen.
Nu kræver standarden topledelsen skal engagere sig og være proaktive indenfor kvalitetsområdet.
- Vi bliver auditeret, eksamineret om man vil, i at vi som ledelse spiller en aktiv rolle i udviklingen af vores kvalitetsledelsessystem, fortæller en glad og naturligvis engageret administrerende direktør, Martin Ahler, som finder det ganske naturligt at ledelsen også er en aktiv del af kvalitetssikringen.
Direktøren kan nu tælle hele tre certificeringer, der dækker bredt i forhold til bæredygtighed på papiret, en høj fødevaresikkerhed og nu senest en standardiseret overvågning af alle kvalitetsprocesser. Tre krævende certificeringer, der absolut kræver synlig og tilstedeværende ledelse.
- For det første, så har vi arbejdet med certificeringer i efterhånden en del år, så det er naturligt både for ledelsen og hele virksomheden. For det andet, så mener jeg grundlæggende, at det er naturligt at vi som ledelse er synlige og går forrest, da det oplagt motiverer hele virksomheden, konstaterer Martin Ahler, som dog ikke lægger skjul på, at arbejdet med at blive ISO 9001 certificeret ikke bare er noget, man lige gør, hverken i ledelsen eller blandt medarbejderne.
Risikobaseret tankegang
Den nyeste version af ISO 9001 standarden kræver, at en virksomhed skal etablere en systematisk tilgang til risici og muligheder. En systematik der alt andet lige gør et ledelsessystem mere smidigt at håndtere.
- Den klare fordel med den risikobaserede tankegang er, at vi har fokus på det der er væsentligt i forhold til kvalitetssikringen. Vi bruger derfor ikke samme energi på områder, der ikke har nogen væsentlig indflydelse på kvalitetssikringen eller fx områder som ikke giver anledning til bekymring, fortæller Martin Ahler.
ISO 9001 certificeringen hos Etiflex er seneste resultat af en målrettet strategisk indsats for skabelsen af et komplet ledelsessystem. I 2015 blev Etiflex FSC certificeret. En certificering der betyder, at papiret der bruges til trykningen af virksomhedens mange etiketter kommer fra bæredygtigt skovbrug. I 2017 var det fødevaresikkerheden der var i fokus, da Etiflex som det første danske etikettrykkeri opnåede en fødevarecertificering efter den internationalt anerkendte FSSC 22000 standard. Hvis man spørger Etiflex er målet dog endnu ikke helt indfriet.
- Vi har styr på kvaliteten og har også taget hul på miljøhåndteringen gennem vores FSC certificering, men vores ambitioner er et samlet ledelsessystem, hvor vi får certifikat på kvalitet, arbejdsmiljø og det eksterne miljø, fortæller Martin Ahler, som dog konstaterer at de kommende år primært skal bruges på at konsolidere de allerede opnåede certificeringer.
-lipe