Ny standard er et vigtigt skridt imod madspild

Ny standard er et vigtigt skridt imod madspild

Nestlés nordiske chef, Michiel Kernkamp, peger på, at portionsstørrelser bør reduceres for at undgå madspild. Det er Nestlé Portion Guidance et stærkt redskab til

6. juni blev en banebrydende, global standard imod madspild lanceret i København under 3GF-topmødet (Global Green Growth Forum).
Nestlé, der er verdens største fødevarevirksomhed, har i de seneste tre år været et aktiv medlem af styregruppen under World Resource Institute (WRI), som har udviklet standarden som et redskab, der kan bruges af alle led i fødevare-værdikæden imod madspild fra jord til bord.

Nestlé er meget begejstret for den nye Food Loss and Waste Accounting and Reporting Standard og mener, at den kan få vidtrækkende betydning:

- Vi ser klart denne standard som et vigtigt og ikke mindst globalt skridt imod madspild. Standarden er enestående, fordi den sætter klare mål og er fuldt transparent. Men måske vigtigst af alt, så er den enestående som et redskab, hvor man kan måle sine fremskridt. Det, som man kan måle, kan man også gøre noget ved.

- Selv om vi i Nestlé er langt fremme i kampen imod madspild, kan vi bestemt bruge redskabet til at forbedre os i hele vores værdikæde, siger Michiel Kernkamp, Nestlé Nordic Market Head (nordisk chef for Nestlé).

Som den førende virksomhed inden for ernæring, sundhed og velvære har Nestlé forpligtet sig til at spille en endnu større rolle fremover i kampen imod madspild.

Nestlés indsats vil ikke alene have en indlysende positiv effekt på virksomheden selv, fordi Nestlé har brug for gode råvarer til sin produktion, men også en positiv effekt på udviklingen af verdens landdistrikter, bevarelsen af verdens vandressourcer og fødevaresikkerheden.

Dette vil ske i tråd med Nestlés CSR-program, som hedder Creating Shared Value (CSV).

Information til forbrugerne om de rette portionsstørrelser er et af Nestlés initiativer til at forbedre folkesundheden i verden og på samme tid reducere madspild. Initiativet hedder Nestlé Portion Guidance og er et frivilligt initiativ, som er skabt for at forene internationale ernæringsråd og den information, som findes på Nestlés produkter i forretningerne.

- I mange år har forbrugerne ikke fået et tilstrækkeligt overblik over, hvilken mængde af et givent produkt, som er rigtigt at spise for den enkelte. Det er vi nødt til at ændre. Nestlé har forpligtet sig til at informere om de rette portionsstørrelser, hvad enten det drejer sig om et stykke chokolade eller en portion fuldkorns-morgenmad. Der er selvfølgelig fordele ved at tilberede og spise den rette mængde – både i forhold til madspild og i forhold til sundhed, siger Michiel Kernkamp.

Også i produktionen har Nestlé opnået mange forbedringer. Siden 2005 har Nestlés 436 fabrikker i verden reduceret spildet med 62 % (waste for disposal), og ved udgangen af 2015 har 105 fabrikker (det er 22% af Nestlés samlede antal) slet ikke haft spild. Nestlé har inden 2020 forpligtet sig til, at alle fabrikker skal være zero waste for disposal.

- Med brug af den nye FLW Accounting and Reporting Standard vil vi nu yderligere optimere vores indsats imod madspild. Under vores koncernchef Paul Bulckes lederskab blev Champions 12.3-koalitionen lanceret tidligere i år sammen med WRI, og vi vil sammen yderligere udbrede standarden, hvor vi kan. Det bliver bl.a. i Consumer Goods Forum, der repræsenterer flere end 400 af verdens største forhandlere og producenter fra mere end 70 lande, siger Michiel Kernkamp.

-hawin

9/6 2016
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K 2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage