Ny miljøpolitisk chef hos Plastindustrien

Ny miljøpolitisk chef hos Plastindustrien

Den 1. september starter Christina Busk som miljøpolitisk chef i Plastindustrien. En af hendes vigtigste opgaver bliver at sætte foreningens præg på centrale miljødebatter om bl.a. øget genanvendelse, sikker kemi og plast i havet

Christina Busk tiltræder den 1. september som miljøpolitisk chef hos brancheforeningen Plastindustrien, der repræsenterer mere end 230 danske plastvirksomheder.

Hun kommer fra en stilling som chefkonsulent i Dansk Industris miljøpolitiske enhed, hvor hun i næsten ti år har varetaget medlemmernes interesse på det miljøpolitiske område og senest har stået i spidsen for DI’s Miljø- og ressourcepolitik.

Hos Plastindustrien bliver Christina Busk ansvarlig for at sætte foreningens politiske præg på en række af de aktuelle miljødebatter, der er særligt relevante for Plastindustriens medlemmer.

- Vi skal have skabt bedre betingelser for øget genanvendelse af plastaffald, og vi skal sikre en konstruktiv dialog om, hvordan vi fremmer en endnu bedre og mere sikker kemikalielovgivning. Derudover skal vi stadigvæk have et stort fokus på at bekæmpe plastaffald i havet – der vil vi som branche gerne spille en endnu større rolle i forhold til at komme problemet til livs, fortæller Christina Busk.

Hos DI har Christina Busk også varetaget en række opgaver i forhold til politikerkontakt og interessevaretagelse på både dansk og europæisk niveau. Hun har bl.a. været initiativtager til en frivillig aftale med miljøministeren, hvor industrien har sat sig i spidsen for at øge genanvendelse og cirkulær økonomi i elektronikbranchen.

Derfor var hun en oplagt kandidat til posten som miljøpolitisk chef - det forklarer Plastindustriens administrerende direktør Thomas Drustrup.

- For første gang har vi oprettet en stilling som miljøpolitisk chef, hvor der er ekstra meget fokus på at præge de miljøpolitiske debatter samt på at skabe både intern og ekstern synlighed. Det ligger i naturlig forlængelse af foreningens strategiskifte, hvor politisk påvirkning og kommunikation er blevet langt vigtige prioriteter. Christina er et meget engageret og udadvendt menneske, og hun har konkret erfaring med mange af de relevante miljødagsordener. Derfor passer hun godt ind hos Plastindustrien.

Christina Busk har endvidere en solid erfaring med medlemsservice inden for miljøområdet eksempelvis kemi, producentansvar og grøn omstilling. Endvidere har hun erfaring med internationalt samarbejde for at øge eksportmulighederne af miljøteknologiske løsninger.

Vigtigt med tæt kontakt til Plastindustriens medlemmer

Når Christina Busk starter i sit nye job, har hun ikke tænkt sig at bruge megen tid på kontoret i Industriens Hus. Tværtimod vil hun gerne rundt i landet for at besøge Plastindustriens medlemmer.

- Det er min klare prioritet, at jeg her i starten får besøgt en masse plastvirksomheder over hele landet. Den direkte dialog med medlemmerne er afgørende for, at vi har den fornødne indsigt og legitimitet, når vi blander os i de aktuelle miljødebatter for eksempel i forhold til liberalisering af husholdningsaffald, siger Christina Busk.

Christina Busk er Cand. Techn. Soc. (miljøplanlægning) fra Institut for Miljø, Teknologi og Samfund ved Roskilde Universitet, hvor hun bl.a. studerende implementeringsmulighederne i REACH, samspilseffekter mellem kemiske stoffer, vindmølleindustriens konkurrenceevne og livscyklusanalyser af plastprodukter.

-hawin

 

2/8 2016
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K 2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage