Madspild i modvind
Refood mærket har snart været en forening i et år, mens selve certificeringen, som tydeliggør restaurations- og fødevarebranchens indsats mod madspild, fylder tre år. Foreningen vækster stadig og er nu Danmarks største sammenslutning af spisesteder, som arbejder professionelt med, at reducere madspild
Refood mærket har siden foreningsdannelsen fået næsten 300 nye medlemmer, og tæller i dag 800 danske restauranter, cafeer, fødevareproducenter og institutioner, som gør en ekstra indsats mod madspild i deres dagligdag.
En vigtig del af arbejdet i sammenslutningen Refood mærket består i udviklingsprojekter og vidensdeling iblandt medlemmerne. Derfor vil der på generalforsamlingen i maj blive præsenteret nogle af årets mest spændende udviklingsbedrifter blandt foreningens stiftere, partnere og medlemmer.
- Kantiner, restauranter og spisesteder er Danmarks frontløbere i kampen mod madspild og mange køkkenprofessionelle har fået øjnene op for, at der er masser af penge at spare, når man først begynder at mindske madspild - og derved får man også større luft i budgettet til fx. økologiske råvarer, siger Selina Juul, bestyrelsesmedlem i Sammenslutningen Refood mærket og stifter af Stop Spild Af Mad.
Det store fokus på reduktion af madspild, er også en af grundene til at madspildet i Danmark er reduceret betragteligt igennem de seneste 6-7 år. Det betyder så samtidigt, at mange af de lavthængende frugter nu er plukket, og derfor skal der innovation og samarbejde til at rykke yderligere på området.
Sammenslutningen Refood mærket er en af de platforme, hvor man som fødevareproducent har mulighed for at finde sparring og inspiration, og derfor håber Sammenslutningen Refood mærket igen i år på stor opbakning til generalforsamlingen blandt partnere og medlemmer.
-hawin