Fotokonkurrence stiller skarpt på plastikforurening

Fotokonkurrence stiller skarpt på plastikforurening

Projekt Plastfrit Hav inviterer alle til at deltage og på den måde få sat det stigende miljøproblem på den politiske dagsorden. Førstepræmie på 15.000 kr.

Et billede siger mere end tusind ord, er der et ordsprog, der lyder. Det synes også at være tankegangen i en ny, stort anlagt fotokonkurrence, som netop er lanceret af Projekt Plastfrit Hav, som Plastic Change, Det Økologiske Råd og Plastindustrien står bag.

Konkurrencen bærer titlen 'Plastik Pletskud'. Formålet er - gennem folks indsendte billeder - at kunne stille skarpt på den stigende mængde plast i havet, så problemet i endnu højere grad kan komme på den miljøpolitiske dagsorden.

– Ved at sætte fokus på plastik i naturen kan vi hjælpe hinanden med at få sat problemet på den miljøpolitiske dagsorden, siger projektleder Torsten Geertz-Hansen.

Fire kategorier og store præmier

Der er fire vinkler på plast i havet, og de er delt i op i kategorierne: den grimme, den smukke, den kreative og Kun for børn.

Kampagnen løber i fem måneder, frem til d. 1. oktober, og spænder over fire forskellige kategorier. Er man så dygtig at nå helt til tops i en af de fire kategorier, kan man se frem til en førstepræmie på hele 15.000 kr.

Nummer to får 10.000, mens tredjepladsen modtager 5.000 kr. I den særlige børnekategori kan vinderen se frem til at modtage et GroPro Hero 5-kamera.

Alle kan være med

Alle, uanset alder og fotografiske evner, opfordres til at deltage. Alle kameratyper accepteres – inkl. ens egen smartphone – og der er ingen begrænsninger for antal af billeder, man må indsende.

Juryen, der skal bedømme folks bidrag, består af tidl. miljøminister Ida Auken, stifter af Plastic Change, Henrik Beha Pedersen, kurator på Den Blå Planet Lars Skou Olsen og fotograf Casper Tybjerg.

I bedømmelsen af de indsendte billeder lægger juryen særlig vægt på tre forhold:

  • Kvalitet (skarphed/eksponering/farver etc.)
  • Kreativitet (opfindsomhed/perspektiv etc.)
  • Budskab (et klart budskab er en stor fordel)

‘Plastik Pletskud’ er en del af projekt Plastfrit Hav, et samarbejde mellem Plastic Change, Det Økologiske Råd og Plastindustrien. Projektet støttes af Velux og Villum fonden.

-lipe

18/5 2017
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K 2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage