Robotbrag vil fejre 100 års fødselsdag for robotterne

Robotbrag vil fejre 100 års fødselsdag for robotterne

Torsdag den 26. august 2021 hejser Teknologisk Institut i Odense fødselsdagsflaget og inviterer indenfor robotinnovationshallerne. I år med den særlige markering, at det er 100 år siden, ordet 'robot' for første gang blev introduceret i vores sprog. Se video:

Til Robotbrag'et vil danske virksomheder kunne få syn for, hvor langt 100 års robotinnovation har bragt os, og hvordan teknologierne kan hjælpe dem i dag og i morgen. Det sker i samarbejde med DIRA Business, der fungerer som robotindustriens udstillingsvindue.

Ved sidste Robotbrag blev der sat rekord med 1500 deltagere, men i år har Teknologisk Institut taget særlige hensyn til COVID-19 restriktioner og hensyn.

- Det betyder først og fremmest, at vi har flyttet arrangementet fra efterår til sommer, så vi blandt andet kan udnytte vores udendørs arealer med et stort cirkustelt. Vi har også valgt at dele dagen op i to identiske dele, så man enten kan besøge os om formiddagen eller om eftermiddagen. Derudover vil vi designe dagen og rammerne, så vi kan overholde alle officielle retningslinjer og sikre en tryg deltagelse for alle, fortæller instituttet i en pressemeddelelse.
Arrangementet bliver i år desuden udvidet med en læringsdag for elever og studerende dagen efter selve Robotbrag.

-lipe

4/5 2021
  • Bryggere og vinmagere - foren jer

    Bryggere og vinmagere - foren jer

    maskiner ›‘Hvad der passer sammen - fermenterer sammen’. Det er sloganet for den del af drikkevaremessen BrauBeviale, som følger op på, at det øgede fokus på vinindustrien var en klar succes på sidste års messe
  • AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    AI-baseret fjernovervågning til fødevarebranchen

    maskiner ›Ishida lancerer Sentinel 5.0 - en AI-drevet software til fjernovervågning og -rapportering. Den skal hjælpe fødevareproducenter og -fremstillere med at sikre maksimal kapacitet, ydeevne, effektivitet og værdi på produktionslinjerne
  • Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    Universal Robots lancerer AI Accelerator til cobots

    maskiner ›Den danske producent af kollaborative robotter har udviklet et nyt brugervenligt hardware- og software-værktøjssæt, der kan bruges til at bygge nye applikationer, fremskynde forskning og gøre det hurtigere at bringe AI-produkter på markedet
  • Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    Forbedret Pouch System overflødiggør manuel håndtering

    maskiner ›BEUMER Group har udviklet en innovativ AutoDrop-funktion til automatisk aflæsning af poserne i virksomhedens BG Pouch System. Den nye teknologi kan strømline og reducere pladsen i produktionen og muliggøre zero-touch i hele håndteringsprocessen
  • ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    ProdX-softwareopgradering kan øge produktsikkerheden

    maskiner ›Mettler-Toledo Product Inspection lancerer nu af ProdX 2.7, som den seneste opdatering af virksomhedens datastyringssoftware til fødevareproduktion. Den nye version leverer forbedret enhedsstyring, driftseffektivitet og forbedret dataindsigt for at optimere produktionslinjer og indsatser for bæredygtighed
  • NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    NPT præsenterer trådløs scanner fra Zebra

    maskiner ›Det er en efterspurgt vare, Norris Print Tech nu har på hylden til sine kunder: En trådløs version af Zebras 2D scanner - bl.a. med en optimeret udgave til særligt vanskelige 1D/2D koder
  • AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    AI og robotter og AI skal forlænge produkters levetid

    maskiner ›Nyt EU-projekt skal ved hjælp af kunstig intelligens og avanceret robotteknologi styrke de cirkulære processer, når det kommer til genfremstilling af produkter. Teknologisk Institut repræsenterer Danmark i projektet
  • Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    Fødevarebranchens klimaudfordringer og -dilemmaer er til debat på Foodtech

    maskiner ›FoodTechs nye event Global Dilemma Conference udforsker med hjælp fra en lang række eksperter, hvordan fødevarebranchen bedst sikrer den grønne omstilling fremadrettet