Pack-Engineering showstarter fremtiden

Pack-Engineering showstarter fremtiden

Efter 15 år som leverandør af pakkemaskine-løsninger har Pack-Engineering med et nyt agentur fået et langt mere komplet produktprogram. Fremover venter flere nye kunder, ekstra medarbejdere, et skarpt fokus på bæredygtighed og tests af kunders produkter og materialer på maskinerne i et nyåbnet showroom

Af Lisbeth Petersen

’Fra pulver til palle’ er sloganet for det tyske brand, Romaco, som danske Pack-Engineering i Stenløse siden nytår har haft det nordiske agentur på. Og for direktør, Ole Romose Andreasen er det en foreløbig krone på værket, der blev etableret i det små for 15 år siden i et loftslokale i privatboligen i Frederikssund. Her ville den oprindeligt uddannede maskiningeniør bruge sine 20 års erfaring fra branchen, og - i første omgang - hjælpe nystartede virksomheder og laboratorier med små fylde- og pakkemaskiner, som kunne sættes sammen efter behov.

- Allerede for 20 år siden have jeg kontakt med Romaco, men på det tidspunkt så det ud til at være nærmest umuligt for mindre, danske virksomheder at få agenturer på de store mærker i industrien. Til gengæld var kundesegmentet for mindre maskiner nærmest ’bar mark’ at gå til på et marked med et ‘ukendt’ produkt navn, hvor små iværksættere måtte købe brugte maskiner fra de store virksomheder, og derfor oftest endte op med løsninger, der var alt for store, dyre og komplekse til behovet. Samtidig vidste jeg, at mange laboratorier havde brug for mindre maskiner som supplement til deres større anlæg, fortæller Ole Romose Andreasen og tilføjer:

- Men det tog lang tid for mig at introducere, fordi det var noget, som ikke var på markedet.

Vitamintabletter og æsker i mange størrelser
Den amerikansk-funderede producent, CVC, blev en af Pack-Engineerings første leverandører af bl.a. helt enkle maskiner, der kan tælle tabletter, fylde dem på beholdere og påføre låg og etiketter. Og især helsebranche, med dens voksende udbud af vitaminer, mineraler mm., begyndte at fylde på kundelisten.

Med udvidelsen af agenturer, så flere kosmetikvirksomheder nu også muligheden for at automatisere pakkeprocesserne i en ellers udfordrende produktportefølje. Blandt dem, Farumvirksomheden Nilens Jord, hvor alle produkter indtil midten af 2022 blev pakket manuelt.

- Vi havde især to udfordringer med automatiseringen. Dels har vi hundredvis af varenumre og varianter, og det kræver et stort set-up. Dels skal vi bruge mange små æsker på 17x17 mm til f.eks. eyeliners mm, udtaler produktchef i Nilens Jord, Claus Ewald og fortsætter:

- Teamet fra Pack-Engineering sagde fra starten, at det ville være svært at finde en løsning til de helt små æsker, fordi det ville være komplekst at folde dem. Men Ole fandt alligevel en løsning, fordi han forstod, hvor vigtigt det var for os, og fordi hans fokus altid er på optimering.

Her kan vi sparke dæk med kunderne
For Ole Romose Andreasen og hans datter Louise, som med titel af PA, gennem de seneste otte år har fået fingrene med i stadigt flere opgaver i virksomheden, er service- og rådgivningsdelen da også en af de væsentlige årsager til, at Pack-Engineering gennem årene er vokset betydeligt. Således også ud af både loftsværelset og flere andre, mindre lokationer, og i efteråret 2022 flyttede virksomheden til erhvervsområdet i Stenløse. Her rummer en bygning nu 300 m2 kombineret administration, værksted og Danmarks eneste showroom for fylde- og pakkemaskiner.

- Her kan vi ’sparke dæk’ med vores kunder, som kan se forskellige, skiftende maskiner i funktion i stedet for i brochurer, siger Ole Romose Andreasen, som i samme lokale også kan lære kundevirksomheders operatører op i at bruge det avancerede inspektionsudstyr fra leverandøren, Scanware.

Vision Systemet, der overvåger hele produktionslinjer, bruges på både ældre og nye maskiner. Det har i over et år været en del af Pack-Engineerings agenturer og er også en fast integreret del af alle løsninger fra det nyerhvervede Romaco-agentur, som ikke alene forøger Stenløsevirksomhedens kundeportefølje, men også bringer et betydeligt fokus på bæredygtighed ind i virksomheden. Pack-Engineering tilbyder desuden alle kunder en test af eventuelle nye, mere bæredygtige pakkematerialer, som kan afprøves direkte på maskinerne i showroom uden beregning. Efterhånden vil der komme flere pakke- og fyldemaskiner fra Romaco, Scanware og CVC til demo og tests i Stenløse.

- Hvis ikke bæredygtighed allerede er et af de vigtigste parametre i produktionsvirksomheder, så bliver det. Multinationale organisationer som f.eks. Johnson & Johnson og Nestlé har f.eks. fastlagte standarder for miljøpåvirkningen for alle områder som produktion, transport, emballager o.s.v., og Romaco er en af de maskinproducenter, som også har en helt klar køreplan for at opnå bæredygtighed, forklarer Ole Romose Andreasen og uddyber:

- Det handler bl.a. om, at virksomheden anvender aluminium, som er CO2-besparende i fremstillingsprocessen og 3D-printede formatdele til maskinerne i stedet for færdigstøbte eller maskinbearbejdede dele. De nye maskiner har desuden et mindre miljøaftryk, bruger mindre energi i driften og kan fremstille medicin-blisterpakninger af rene papirmaterialer. Og plastikken, der bliver brugt til afskærmning på pakkemaskinen, er fremstillet af genbrugsplast. Jeg glæder mig over at være en del af den udvikling og tilbyde vores kunder løsninger, som er produceret i henhold til netop de krav om ’bæredygtighed’, understreger Ole Romose Andreasen, som også fortsat tilbyder sine kunder maskiner i en ’Byt til Nyt-ordning’ med eventuel tilhørende leasingaftale.

- Jeg tror meget på fremtiden, vi har et godt team og god teknisk indsigt i valg af materialer og pakkemaskiner, og derfor skal vi også snart ansætte i hvert fald en sælger og en tekniker mere. Jeg kan mærke, at vi som firma gennem de seneste måneders udvikling nu er landet helt rigtigt.

1/6 2023
  • igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    igus lancerer kompakt energikæde til skuffer og racks

    maskiner ›Producenten af motion plastics har til kabelføring i applikationer med en lav grad af bevægelse udviklet draw-e-chain. Med sin reducerede og mere velproportionerede størrelse kan energikæden spare brugerne 30 procent af omkostningerne
  • Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    Odense Robotics StartUp fund kåret som en af de bedste

    maskiner ›Fondens og dens inkubator ved Teknologisk Institut er på den britiske avis Financial Times' liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Tilmed er den danske StartUp Fund den eneste, som udelukkende er dedikeret til robotteknologi
  • Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    Ny løsning til overvågning af produktion og emballering i realtid

    maskiner ›Virksomheden GEA lancerer på Anuga FoodTec messen en ny cloud-baseret webapplikation til fødevareforarbejdnings- og emballeringslinjer. Løsningen skal optimere produktion og ressourcer i fødevareindustrien
  • SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    SOCO System leverer total pakkeløsning for genanvendt plastfilm

    maskiner ›Den danske virksomhed har for tyske POLICYCLE bygget et fuldautomatisk pakke- og palleteringsanlæg til f.eks. plastiksække af genanvendt forbrugerplast. Se video:
  • Styr på kakaomassen

    Styr på kakaomassen

    maskiner ›Q-Interline har fået sin første ordre til måling af kakao, og dermed bevæger virksomheden sig ind i et nyt fødevaresegment indenfor konfekture
  • Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    Absalon søger om at åbne robotuddannelse i Kalundborg

    maskiner ›Professionshøjskolen har ansøgt om at åbne ny diplomingeniøruddannelse i robotteknologi og automation. Uddannelsen skal være med til at imødekomme industriens behov både i Kalundborg og i resten af landet
  • SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    SICK lancerer den første touchscreen-betjente fotocelle

    maskiner ›Sensor-specialisten lancerer den nye W10 i fire varianter, der egner sig særligt godt til fødevare- og farmaindustrien. De kan alle indstilles til enten forgrunds- eller baggrundsafblænding. Desuden kan brugeren vælge om sensoren skal havde fokus på hastighed eller præcision
  • Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    Udvidelse giver plads til vækst indenfor specialmaskiner

    maskiner ›Automations- og ingeniørvirksomheden Unimec, som bl.a. leverer specialmaskiner til pharma- og medicoindustrien er vokset ud af lokalerne. Derfor har virksomheden taget første spadestik til en ny montagehal, der udvider pladsen med en tredjedel