Mirit Glas har brudt cobot-koden med simulering
Glasproducenten, som fremstiller specialglas til bl.a. medico- og fødevareindustrien, høster nu gevinsterne fra investeringen i en fleksibel samarbejdsrobot. Med hjælp fra Teknologisk Institut og en digital tvilling til at simulere dens bevægelser, har cobot'en optimeret effektiviteten og antallet af opgaver. Se video:
Beskyttelsesglas, belysningsglas, blyglas, borosilikatglas, buet glas. Glas findes i utallige afskygninger, og Mirit Glas i Skrydstrup producerer de fleste.
For fem år siden investerede virksomheden i sin første kollaborative robotarm. Tanken var, at den skulle fjerne ensidigt, gentagende arbejde og samtidig gøre Mirit Glas i stand til at sige ja til en større ordremængde.
Med en stor variation af produkter passede en af de mere fleksible cobots bedst til opgaverne.
- Vi har lært, at når først robotten kører, så laver vi et mere ensartet produkt. Vi har selvfølgelig også lært, at det kræver noget at få en robot ind i produktionen, siger Keld Lauridsen, som er produktionschef hos Mirit Glas.
Se videoen om alt det, virksomheden har lært ved at føje en mekanisk kollega til den 15-mand store medarbejderstab, og hvorfor simulering kommer til at spille en stadig større rolle i fremtiden.
Teknologisk Institut leder projektet Cobot Knowledge Lab, som er finansieret af Industriens Fond – og igennem dette projekt har Mirit Glas fået sparring fra Mohsin Raza, der er videnskabelig assistent hos Syddansk Universitets Institut for Teknologi og Innovation i Sønderborg.
-lipe