Innovativ pakkerobot giver nye muligheder for fleksibilitet i produktionen

Innovativ pakkerobot giver nye muligheder for fleksibilitet i produktionen

Nordbo Systems har i samarbejde med Schneider Electric bygget en innovativ robot, som kan bringe automation ind i endnu flere virksomheder

Med stor mobilitet og hurtig omstilling til nye opgaver bringer Nordbo Cube nu nemt smart machines og automation ind i produktionshaller af alle størrelser. Chokoladevirksomheden Toms Group har med stor tilfredshed testet maskinen i sin produktion.

Mere automation er fremtiden for danske produktionsvirksomheder, hvis de skal øge konkurrenceevnen og overleve i et globalt marked med hård konkurrence.

Derfor har Nordbo Systems i tæt samarbejde med Schneider Electric udviklet den revolutionerende nye robot Nordbo Cube. Den baner vejen for, at smarte robotter nu også kan flytte ind i produktionshallerne hos de mindre og mellemstore virksomheder.

En af de unikke fordele ved Nordbo Cube er, at robotten på meget kort tid kan flyttes og omstilles til andre opgaver. Netop det åbner dørene til de mindre og mellemstore produktionsvirksomheder, som ikke har automatiseret deres produktion i samme omfang som de store virksomheder, fortæller Leo Zhou fra Nordbo Systems:

- Udfordringen for de mindre og mellemstore virksomheder har hidtil været, at deres produktion ikke er stor nok til, at det har kunnet betale sig at investere i en robot. Dermed er de gået glip af de gevinster og det potentiale,der ligger i øget automatisering af manuelle arbejdsprocesser, siger Leo Zhou.

God business case
Nu kan virksomheder investere i en enkelt robot og bruge den til flere forskellige opgaver i løbet af eksempelvis en uge. Med en størrelse på kun 1 x 1 x 2 meter kan Nordbo Cube på få minutter flyttes til en ny produktions- eller pakkelinje. Og takket være smart programmering med teach-funktion kan robotten hurtigt lære den nye arbejdsopgave og sættes i drift - uden at slutkunden skal have fat i en programmør til at skrive et nyt program.

- Konceptet er mobilt, modulært og skalerbart, og robotten giver effektivitet og besparelser her og nu. Investeringen er tjent hjem igen meget hurtigt. Det er en god business case, også for de mange virksomheder, som ikke har 24/7-drift på alle deres produktionslinjer, siger Leo Zhou.

En virksomhed med flere produktionslinjer, der ikke er i drift hele tiden, er den kendte, danske chokoladeproducent Toms Group. Her har teknisk projektleder Ole Larsen og hans kolleger testet den innovative robot, og resultaterne er positive. Ole Larsen fortæller:

- Vi har et ønske om at effektivisere nogle af processerne i vores produktion og pakning. Men en del af vores produktion er sæsonbetinget, og det har indtil nu stået i vejen for vores ønske om at automatisere.

Nye muligheder
Ole Larsen fra Toms Group forklarer, at der er ikke fornuftig økonomi i at investere store summer i en robot, som er fastmonteret til en bestemt produktionslinje, hvor den kun kan udføre én bestemt opgave. Men Nordbo Cube åbner nye muligheder, og Toms Group har testet robotten til pick & place på to forskellige produktionslinjer.

- Den har ansporet os til at se med friske øjne på, hvordan vi kan automatisere processer, så det giver mening for os. Business case'n ser helt anderledes ud, når vi kan bruge en robot til flere forskellige opgaver, hvor og når vi har behov for det, siger Ole Larsen.

Han tilføjer, at de to tests er forløbet tilfredsstillende, og han forventer at køre et tredje testforløb sammen med Nordbo Systems.

Skoleeksempel på innovation
Hos Schneider Electric er Jan Kalhøj, Vice President for industrisegmentet, begejstret for samarbejdet med Nordbo Systems - og ikke mindst de nye muligheder, den innovative robot giver:

- I Schneider Electric fokuserer vi knivskarpt på at udvikle komponenter og løsninger til smart machines. Vi vil gøre intelligent automation tilgængelig for så mange virksomheder som muligt. Nordbo Cube er et skoleeksempel på innovation, som virkelig skaber værdi for slutkunderne, siger Jan Kalhøj.

Kortere udviklingstid - fordele til slutkunden
Schneider Electric har leveret praktisk taget alle dele til Nordbo Cube: En PacDrive P4 Compact deltarobot, en kraftfuld PacDrive 3 LMC 201 motion controller, Lexium servodrev, Magelis operatørpanel og ikke mindst den integrerede software SoMachine Motion.

- Alene det, at softwaren er integreret gennem hele applikationen, er en stor fordel for os som udviklere. Vi har en kortere udviklingstid, og vi kan designe et meget brugervenligt interface til slutkunden, siger Leo Zhou fra Nordbo Systems.

Han fremhæver også fordelene ved den meget kraftfulde LMC 201 motion controller, som har indbygget conveyor belt sync og desuden håndterer visionssystemet i applikationen. Det eliminerer behovet for at investere i flere controllere og sparer plads i styreskabet - altsammen til slutkundens fordel.

-hawin

 

 

Fakta:
PROJEKT

  • Udvikling af fleksibel robot til automatisering af pakkeprocesser

FORDELE

  • Øget effektivitet i produktionen = bedre konkurrenceevne
  • Kompakt, fleksibel og mobil løsning
  • Automation gjort tilgængelig for mindre og mellemstore virksomheder
  • Lynhurtig flytning og omstilling til nye opgaver - én Nordbo Cube kan løse flere forskellige opgaver i virksomheden
  • Lavt investeringsbehov - hurtige resultater - kort tilbagebetalingstid
  • Smart programmering og slutbrugerrettet interface - slutkunden kan selv omstille robotten til nye recepter med indbygget teach-funktion
  • Integreret software gennem hele applikationen letter programmering, tilpasning og support
  • Opsamling og visualisering af produktionsdata giver driftsansvarlige overblik i realtid

LØSNING

  • Nordbo Cube: Fleksibel og modulær pick & place-robot på blot 1 x 1 x 2 meter
  • PacDrive P4 Compact deltarobot fra Schneider Electric
  • PacDrive 3 LMC 201 motion controller
  • Lexium 62 servodrev
  • Magelis HMI-panel
  • SoMachine Motion-software
14/3 2017
  • Sikre og grønne løsninger til den farmaceutiske industri

    Sikre og grønne løsninger til den farmaceutiske industri

    maskiner ›På messen ACHEMA 2024 præsenterer MULTIVAC en komplet linje til fremstilling af farmaceutiske kombipakker, et transportbånd og til fleksibel og sikker mærkning af farmaceutiske produkter. Desuden er der fokus på mere miljøvenlige emballagekoncepter
  • Ny platform forenkler robotautomatiseringen

    Ny platform forenkler robotautomatiseringen

    maskiner ›Software og automatiseringsvirksomheden Scape Technologies' 3D robot guidance platform, Scape CoCreator kombinerer avanceret 3D Vision-teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter
  • Nyt værktøj gør det nemt at måle friktion på pakkefolie

    Nyt værktøj gør det nemt at måle friktion på pakkefolie

    maskiner ›Tentoma, der fremstiller RoRo StretchPack® pakkemaskiner, introducer COF indicator ST 1.0 , som kan estimere friktionskoefficienten (COF) på pakkefolier. Dette er nyttigt hvis en pakkemaskine kræver en folie med en specifik friktionskoefficienten for at fungere optimalt
  • 500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    maskiner ›Hvert år bliver der smidt en million tons overskudsmaterialer ud årligt fra industri- og produktionsvirksomheder. Det tal skal nedbringes gennem projekt ZeroWaste, som har fået 24 millioner kroner af Industriens Fond
  • Markante forbedringer inden for checkvejning og inspektion

    Markante forbedringer inden for checkvejning og inspektion

    maskiner ›Scanvaegt Systems introducer ny generation af højeffektive og præcise inspektionsløsninger til pakkelinjen. Programmet omfatter bl.a. en serie af hurtige og præcise checkvejere med hastighed op til 300 pakninger/min og en nøjagtighed helt ned til 0,1 g
  • Fremtidens robotter bliver selvtænkende og gør skrot til genbrug

    Fremtidens robotter bliver selvtænkende og gør skrot til genbrug

    maskiner ›EU-projektet RoboSapiens vil give morgendagens robotter evnen til at tilpasse sig store og uforudsete ændringer i deres miljø – herunder arbejdet tæt med mennesker. Projektet ledes af Aarhus Universitet og med i det er Teknologisk Institut, som bl.a. har fokus på renovering af elektronik
  • Europas største maskine til foldekarton indviet i Sverige

    Europas største maskine til foldekarton indviet i Sverige

    maskiner ›Metsä Board har på produktionsanlægget i Örnsköldsvik kommune øget kapaciteten på sin BM1-maskine. Den kan nu producere 600.000 tons folkekarton om året og er den mest moderne af sin slags i hele Europa
  • Ny løsning til pluk af alle størrelser

    Ny løsning til pluk af alle størrelser

    maskiner ›Siemens, Universal Robots og Zivid har sammen udviklet en logistikløsning der strømliner lagerautomatiseringen og løser vedvarende udfordringer ved intralogistiske "fulfillmentopgaver". Løsningen er i fuld gang med at blive præsenteret på messer og ved forskellige arrangementer