HI-messen har fokus på grøn omstilling

HI-messen har fokus på grøn omstilling

125 events og aktiviteter og flere end 600 udstillere er i vente på årets udgave af HI-messen, der har et gennemgående fokus på grøn omstilling. Messen finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023

Bæredygtighed, genanvendelse og cirkulære løsninger er i højsædet på hele industriens mødested, HI Tech & Industry Scandinavia 2023.

Messen er som altid et overflødighedshorn af innovation og fremsynede udstillere såvel som events og aktiviteter inden for de fem sektorer 'automation og robotter', 'maskiner, svejsning og produktionsudstyr', 'intern logistik', 'underleverandører' og 'fødevareteknologi'.

Blandt nyhederne på 60-års jubilæumsudgaven af messen finder man DI Produktions nye stand på 500 kvadratmeter - en stand der beskæftiger sig med organisationens tre mærkesager; kvalificeret arbejdskraft, digitalisering og automatisering samt ikke mindst grøn omstilling. Sidstnævnte er industrien ifølge DI Produktion langt med, og de videre planer ligger klar.

- På mange måder går det godt med den grønne omstilling i industrien, og vi ved også, hvad vi skal. Vi skal fortsætte med at blive mere energieffektive og bruge ressourcerne fornuftigt i en tid, hvor der udvikles mange nye, grønne løsninger, og hvor eksporten af selvsamme er stigende.

- Samtidig skal vi blive endnu bedre til at tænke i cirkulære løsninger og skabe produkter, der kan genbruges og genanvendes, men vi har en styrkeposition i det faktum, at vi i forvejen er vant til at tænke i kvalitetsprodukter, og det skal vi udnytte i det videre arbejde, fastslår branchedirektør i DI Produktion Peter Trillingsgaard, der bifalder, at HI-messen sætter fokus på grøn omstilling:

- Det er helt afgørende, at industrien fortsat fokuserer på den grønne omstilling - vi er et stærkt land med mange innovative virksomheder og veluddannede medarbejdere, og vi har et ansvar for at gå forrest. Derudover ligger der et kæmpe forretningsmæssigt potentiale i at udvikle nye og bedre produkter og grønne løsninger.

Fremtidsunivers med grønt fokus
Også i Ingeniørforeningen, IDA, der på messen forestår Danmarks største teknologievent, Technomania, er man fuldt fokuseret på den grønne omstilling. Det afspejler sig tydeligt i det over 3.000 kvadratmeter store fremtidsunivers.

- Vi har særlig fokus på to vigtige dagsordener i år. For det første vil vi gerne vise, hvordan teknologien kan være løftestang for at løse klimaudfordringerne. Derfor har vi allieret os med nogle de stærkeste aktører på det grønne område til årets Technomania - Green Power Denmark, Ørsted, netselskabet N1 og Hitachi Energy, som udnytter data og kunstig intelligens til at sætte turbo på den grønne omstilling.

- For det andet vil vi gerne vise vejen til, hvordan vi kan styrke cybersikkerheden på alle niveauer i samfundet, så vi opbygger et stærkt forsvar mod cyberangreb, lyder det fra Lene Christensen, der er direktør for området Teknologi, Netværk og Kompetence i IDA.

Technomania byder på ny teknologi, spændende talere, startups og meget mere.

Alsidigt aktivitetsprogram
I det hele taget er aktivitetsprogrammet på messen omfattende og tæller noget for enhver smag - eksempelvis står Svejsebrancheklubben klar med værdiskabende løsninger og morgendagens teknologier og har i deres højaktuelle program af faglige indlæg fokus på tematikker som materiale, produktivitet og bæredygtighed.

Andetsteds bygger The Smart Company videre på den digitaliserede virkelighed og giver de besøgende viden om den nyeste teknologi inden for digitalisering af produktionsprocesser, lagerstyring, logistik og forsyningskæder.

Også International Food Contest er en del af årets HI-messe, der således samler mejeribranchen og danner rammen om kåringen af de bedste mejeriprodukter inden for en lang række kategorier. Den kombinerede udstilling og konkurrence nyder international bevågenhed og byder da også på flere end 1.000 tilmeldte produkter fra Danmark, Norge, Sverige, Island, Tyskland og Rumænien.

Eftertragtede priser og DM i 3D-print
Konkurrencemæssigt slutter det ingenlunde her, for der er flere prestigefyldte priser, som skal uddeles på jubilæumsudgaven af messen.

Det gælder eksempelvis HI Sustainable Development Award, som hædrer de udstillere, der bidrager til en bedre verden via en mere bæredygtig udvikling.

Xtellio fra Aalborg, Eilersen Calibration Solutions fra Kokkedal og Neurospace fra Hørning er de tre nominerede, der kæmper om prisen.

Derudover skal også DIRA Automatiseringsprisen uddeles - prisen går til en dansk slutbruger med en god automatiseringshistorie, og i år udgøres feltet af nominerede af Bestseller i Taulov ved Fredericia, HMF Group i Aabybro og Welltec i Allerød, der på hver sin måde baner vejen til fremtiden.

Endelig skal også vinderen af DM i 3D-print findes og kåres - konkurrencen henvender sig til erhvervsskoleelever, der på messen konkurrerer på kreativitet og tekniske færdigheder inden for en række forskellige 3D-teknologier.

Deltagerne kommer fra Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten, Mercantec i Viborg, Herningsholm Erhvervsskole i Herning, UCH i Holstebro og NEXT i København.

DM i 3D-print udspiller sig i eventområdet 3D TECH, der samler alt det ypperste inden for 3D-teknologi, herunder additive manufacturing. Med et oplysende konferenceprogram kan de besøgende se frem til at blive meget klogere på de produktionsmæssige muligheder og fordele, som 3D-teknologierne rummer.

HI Tech & Industry Scandinavia finder sted i MCH Messecenter Herning 3.-5. oktober 2023. 

-hawin

2/10 2023
  • Lette arbejdsredskaber til de barske miljøer

    Lette arbejdsredskaber til de barske miljøer

    maskiner ›Håndterminaler, der kombinerer touchskærm med tastatur og pistolgreb og en tablet, der kan betjenes med handsker eller fedtede fingre i alle temperaturer er blandt nyhederne fra Norris Print Tech A/S
  • Sealing System går ind i insektproduktion

    Sealing System går ind i insektproduktion

    maskiner ›XIO -Intelligent Farming er et nyt forretningsområde for leverandøreren af automatiserede end-of-line pakkelinjer i Skandinavien. Løsningerne går fra logistiksystemer og datatracking til produktion af insektprotein
  • Sikre og grønne løsninger til den farmaceutiske industri

    Sikre og grønne løsninger til den farmaceutiske industri

    maskiner ›På messen ACHEMA 2024 præsenterer MULTIVAC en komplet linje til fremstilling af farmaceutiske kombipakker, et transportbånd og til fleksibel og sikker mærkning af farmaceutiske produkter. Desuden er der fokus på mere miljøvenlige emballagekoncepter
  • Ny platform forenkler robotautomatiseringen

    Ny platform forenkler robotautomatiseringen

    maskiner ›Software og automatiseringsvirksomheden Scape Technologies' 3D robot guidance platform, Scape CoCreator kombinerer avanceret 3D Vision-teknologi og AI med intuitiv, kodefri programmering af robotter
  • Nyt værktøj gør det nemt at måle friktion på pakkefolie

    Nyt værktøj gør det nemt at måle friktion på pakkefolie

    maskiner ›Tentoma, der fremstiller RoRo StretchPack® pakkemaskiner, introducer COF indicator ST 1.0 , som kan estimere friktionskoefficienten (COF) på pakkefolier. Dette er nyttigt hvis en pakkemaskine kræver en folie med en specifik friktionskoefficienten for at fungere optimalt
  • 500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    500 danske virksomheder skal sige farvel til affald

    maskiner ›Hvert år bliver der smidt en million tons overskudsmaterialer ud årligt fra industri- og produktionsvirksomheder. Det tal skal nedbringes gennem projekt ZeroWaste, som har fået 24 millioner kroner af Industriens Fond
  • Markante forbedringer inden for checkvejning og inspektion

    Markante forbedringer inden for checkvejning og inspektion

    maskiner ›Scanvaegt Systems introducer ny generation af højeffektive og præcise inspektionsløsninger til pakkelinjen. Programmet omfatter bl.a. en serie af hurtige og præcise checkvejere med hastighed op til 300 pakninger/min og en nøjagtighed helt ned til 0,1 g
  • Fremtidens robotter bliver selvtænkende og gør skrot til genbrug

    Fremtidens robotter bliver selvtænkende og gør skrot til genbrug

    maskiner ›EU-projektet RoboSapiens vil give morgendagens robotter evnen til at tilpasse sig store og uforudsete ændringer i deres miljø – herunder arbejdet tæt med mennesker. Projektet ledes af Aarhus Universitet og med i det er Teknologisk Institut, som bl.a. har fokus på renovering af elektronik