Årets grønne indkøber er kåret

Årets grønne indkøber er kåret

Dansk Retursystem er netop blevet kåret som "årets grønne indkøber" 2024 af Miljømærkning Danmark. Kåringen skyldes virksomhedens særlige indsats for bl.a. at sikre grønnere kantiner, vinduespolering og rengøring

Hvert år giver Miljømærkning Danmark prisen ”årets grønne indkøber” til et medlem af Netværk for Miljømærket indkøb, som har gjort en ekstraordinær indsats for at udbrede kendskabet til og øge efterspørgslen på miljømærkede produkter og serviceydelser og dermed drive markedet i en grønnere retning.

Denne gang er Dansk Retursystem udpeget til at modtage den eftertragtede titel.

- Som miljøvirksomhed er det en del af vores DNA også at se på miljø, når vi køber ind. Derfor er vi meget glade for den store anerkendelse, det er at blive årets grønne indkøber.

- Især i det skarpe felt af store virksomheder, vi er oppe imod. Det giver motivation til at fortsætte det gode arbejde for miljøet, siger Steen Aagaard, Head of Procurement i Dansk Retursystem.

Fokus på miljømærkede indkøb
Dansk Retursystem har det seneste år arbejdet målrettet med at få certificeret to kantiner med Svanemærket, og virksomhedens vinduespolering samt rengørings- og vaskeriservice er ligeledes certificeret med det officielle nordiske miljømærke.

Derudover har Dansk Retursystem i det forgangne år haft særligt fokus på indkøb af miljømærket tissue- og kopipapir til de knapt 400 medarbejdere.

- Miljømærkede indkøb er en prioritet for os. Vi stiller i vores indkøbsprocesser krav om brug af mere miljørigtige produkter, ligesom vi stiller krav om arbejdsmiljømæssige forhold.

- Derfor køber vi så vidt muligt produkter og ydelser med de officielle miljømærker Svanemærket og EU Ecolabel, siger Steen Aagaard.

Tydeligt udbytte af miljøindsats
Arbejdet med mere klima- og miljøvenlige indkøb betyder også, at Dansk Retursystem i den seneste rapportering kunne vise 50 procent miljømærkede indkøb i 6 ud af 10 produktgrupper.

Derudover har certificeringen af kantinerne i Høje Taastrup og Løsning bl.a. medført en reducering af madspildet med 15 procent, mens kødforbruget er nedbragt med 10 procent.

- Dansk Retursystem er både et meget ambitiøst og meget aktivt medlem i netværket.

- De har fokus på at øge andelen af miljømærkede indkøb, og certificeringen af deres to kantiner og øvrige serviceydelser som rengøring, vinduespolering og vaskeri vidner om en målrettet miljøindsats.

- Det er derfor meget fortjent, at Dansk Retursystem løber med hæderen, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Udbuddet af produkter og serviceydelser med Svanemærket og EU Ecolabel er vokset markant i løbet af de senere årI 2024 var antallet af svanemærkede produkter og serviceydelser 27.500, mens der findes 14.000 produkter med EU Ecolabel på det danske marked.

Om Netværk for Miljømærket indkøb
I Netværk for Miljømærket indkøb går store virksomheder sammen om at drive markedet i en grønnere retning og øger efterspørgslen efter miljømærkede produkter og serviceydelser.

Medlemmernes målrettede indsats har år for år skabt betydelige resultater – og har øget udbuddet af bl.a. svanemærket rengøringsservice, kantiner og kontormøbler.

Netværkets arbejde bidrager direkte til FN’s verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion.

Og når mange store virksomheder aktivt efterspørger miljømærkede produkter og serviceydelser, medfører det et større udbud til mere konkurrencedygtige priser.

På den måde bliver det nemmere for den enkelte virksomhed at nå sine mål for miljømærkede indkøb.

-hawin

Netværk for Miljømærket indkøbs medlemmer består i dag af: Novo Nordisk, Danske Bank, Abena, IF Skadeforsikring, Rambøll, Nykredit, Dansk Retursystem, Lyreco, Anders Andersens Rengøring, Coop, ISS, Stadsing, Roskilde Festival, IDA, ATP, Dagrofa Food Service og Serwiz.

 

28/2 2025
  • UPM Raflatac integrerer data om miljøaftryk direkte i sine tilbud

    UPM Raflatac integrerer data om miljøaftryk direkte i sine tilbud

    etiketter-og-maerkning ›Etiketspecialisten vil sætte ny standard med produktpassprototyper i tilbud til kunderne. De gennemsigtige miljødata skal gøre det lettere at træffe de rette materialevalg
  • To genvalg og et nyt medlem i GRAKOMs bestyrelse

    To genvalg og et nyt medlem i GRAKOMs bestyrelse

    etiketter-og-maerkning ›På generalforsamlinger i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgivere tidligere på måneden var der genvalg til næstformand Thomas Søby fra BUCHS og bestyrelsesmedlem Palle Studsgaard Odgaard fra Dystan & Rosenberg. René Milholt fra Jydsk Emblem Fabrik er nyt bestyrelsesmedlem
  • Etiketten danner multipakkerne

    Etiketten danner multipakkerne

    etiketter-og-maerkning ›Benner MSA's nye multipakmaskine til "mid-range"-produkter er udstyret med Herma-labelapplikatorer
  • Coop vil indføre mærkning af eventuelle, ekstra toldramte varer

    Coop vil indføre mærkning af eventuelle, ekstra toldramte varer

    etiketter-og-maerkning ›Hvis koncernens få, amerikanske produkter bliver belagt med ekstra told fremover, vil de få påført et særligt mærke. Coop vil samtidig reducere markedsføringen af varer fra USA
  • Gallus MatteJet er klar til markedet

    Gallus MatteJet er klar til markedet

    etiketter-og-maerkning ›Heidelberger Druckmaschinens datterselskab, Gallus Group har netop annonceret, at den nye  efterbehandlingsteknologi til Gallus One, Gallus MatteJet er blevet komercielt tilgængelig på globalt plan
  • Vildledende, grøn markedsføring skal stoppes med lov

    Vildledende, grøn markedsføring skal stoppes med lov

    etiketter-og-maerkning ›Ord som "grøn”, ”bæredygtig” og ”miljøvenlig” skal fra september næste år være ulovligt at bruge for virksomheder, hvis de ikke kan dokumentere det. Det er indholdet i et lovforslag, regeringen nu fremsætter i Folketinget
  • Etiketter med naturmaterialer fra Avery

    Etiketter med naturmaterialer fra Avery

    etiketter-og-maerkning ›Græs- og hampefibre er sammen med bomuld og havplast en del af ingredienserne i en ny serie af selvklæbende etiketter på ruller
  • Danskerne er klar til et statsligt klimamærke på fødevarer

    Danskerne er klar til et statsligt klimamærke på fødevarer

    etiketter-og-maerkning ›Et overvældende flertal af danskerne på hele 81 procent synes, at et klimamærke på fødevarer er en god idé, viser en ny undersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd (DSK). Et resultat som også minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) påskønner