Ny bølge følger med materialestrømmen

Ny bølge følger med materialestrømmen

UPM Raflatac lancerer New Wave papiretiketmaterialet, der er kompatibelt med genbrug og dermed fører til genanvendelige emballager

New Wave-papiretiketmaterialet fra UPM Raflatac er det første RecyClass-certificerede papiretiketmateriale, der har opnået et ”Letter of Compatibility” til brug på stive højdensitetspolyethylen- (HDPE) og polypropylen- (PP) beholdere.  

Det skriver etiketmaterialeproducenten i en pressemeddelelse.

Testresultaterne for etiketmaterialet bekræfter kompatibiliteten selv for naturlige og hvide materialestrømme, som kræver den højeste renhed af genbrugsmaterialer fra genbrugsprocesserne.

Labelmaterialet repræsenterer dermed et stort skridt fremad i genanvendelsen af stiv plastemballage og hjælper mærkevareejere med transformationen til øget cirkularitet.

I øjeblikket er New Wave, ifølge UPM Raflatac, den eneste RecyClass-anerkendte etiketløsning til stive naturlige og hvide HDPE- og PP-materialestrømme.

New Wave-labelmaterialet er designet til at være funktionelt i hele produktets livscyklus, primært produkter til hjemmet og personlig pleje som f.eks. sæbeflasker eller beholdere til vaskemiddel.

Det understøtter renheden af genbrugsmaterialer ved at kunne vaskes af ved kun 40 °C med almindeligt vand uden brug af kemikalier.

New Wave-labelmaterialet er nu tilgængeligt for kunder i EMEIA, efterfulgt af det asiatiske marked, og det er testet til at fungere uden fibertab i genbrugsprocessen, hvilket hjælper med at forhindre forurening i materialestrømmene.

Genbrugsmaterialet kan dermed bruges igen i ny emballage uden at gå på kompromis med kvaliteten, og det giver producenterne flere valgmuligheder, når det drejer sig om at bruge etiketmaterialer fra en genanvendelig kilde.

Indtil nu har det været vanskeligt at opnå RecyClass-godkendelse for naturlig og hvid HDPE- og PP-emballage, fordi der ikke findes nogen RecyClass-godkendt etiket.

Men med introduktionen af New Wave papirlabelmaterialet kan brands nu opnå certificering af den endelige emballage med New Wave labelmateriale, der er certificeret af RecyClass.

”Letter of Compatibility” bekræfter, at etiketmaterialet er kompatibelt med genbrugsteknologier, der anvendes i industriel skala.

- Når brands vælger New Wave Label-materialet til deres stive HDPE- eller PP-emballage, kan de gøre hele pakken berettiget til RecyClass-certificering.

- Mærkevareejere behøver ikke at teste emballagen yderligere, hvis alle emballagekomponenter enten har et kompatibilitetsdokumentation, et teknologigodkendelses-dokumentation, eller hvis materialevalget opfylder ”RecyClass Design for Recycling Guidelines”, siger Robert Taylor, Director Sustainability, UPM Raflatac.

- Lanceringen markerer et gennembrud i vores bestræbelser på at forbedre plastemballagens cirkularitet, siger Sylwia Jurys, Vice President, Paper Laminates, UPM Raflatac, og fortsætter:

- Da regler som European Packaging and Packaging Wate Regulation (PPWR) fortsætter med at udvikle sig, har vi arbejdet med RecyClass for at levere en løsning, der ikke kun opfylder strenge genbrugskriterier, men også sætter en ny standard for bæredygtig emballage.

- Vi er stolte af at være førende inden for genanvendelige emballageløsninger og hjælpe mærkevareejere med at opfylde deres bæredygtighedsmål og lukke kredsløbet for at understøtte en cirkulær emballageøkonomi.

UPM Raflatac's løbende engagement i at skabe mere bæredyge løsninger leveres gennem virksomhedens Beyond Fossils-ambition.

New Wave-mærket er et udtryk for virksomhedens innovative tiltag og til en dedikeret indsats for principper der fører til cirkulær økonomi.

-hawin 

12/6 2024
  • Udvidet samarbejde om printet No-label-look

    Udvidet samarbejde om printet No-label-look

    etiketter-og-maerkning ›All4Labels Global Packaging Group og ACTEGA styrker deres partnerskab for at udvikle kommercialisering og distribution af teknologien Signite®, som kan reducere trykmaterialer og CO2-udledning
  • Grøn guide til selvklæbende etiketmaterialer

    Grøn guide til selvklæbende etiketmaterialer

    etiketter-og-maerkning ›HERMA præsenterer i Barcelona næste uge sin nye GreenGuide som skal hjælpe kunderne med at se, hvilke selvklæbende materialer der allerede kan gøre etiketter mere bæredygtige på de vigtigste parametre i affaldshierarkiet
  • Nyt rPET fra verdens kystområder

    Nyt rPET fra verdens kystområder

    etiketter-og-maerkning ›Svenske Scanfill lancerer nu en genanvendt plastfolie, Prevented Ocean PlasticTM - kaldet POP. Det er produceret af råmateriale indsamlet i nogle af verdens plastforurenede have, og opfylder alle sundheds- og sikkerhedskrav
  • Nyt center for de særligt udsmykkede

    Nyt center for de særligt udsmykkede

    etiketter-og-maerkning ›CCL-label åbner ny produktionsenhed i Italien specifikt til vin- og spiritusetiketter. Her vil den globale producent af specialetiketter sætte sine aftryk på italienske varemærker, som efterspørger premium og højt-udsmykkede etiketter
  • Finsk virksomhed køber Pro-Glue

    Finsk virksomhed køber Pro-Glue

    etiketter-og-maerkning ›Med opkøbet af Pro-Glue sikrer finske Bang & Bonsomer Group, at den danske limproducents produkter når ud i hele Norden og flere andre lande i Europa
  • UPM Raflatac præsenterer nye ressourcebesparende etiketter

    UPM Raflatac præsenterer nye ressourcebesparende etiketter

    etiketter-og-maerkning ›På dette år Labelexpo America i september vil leverandøren af etiketmateriale lancere sin nye portefølje af Carbon Action-plastiklabels, som muliggør det næste skridt i reduktionen af emballagens CO2-aftryk i hele værdikæden
  • De tynde bliver endnu tyndere

    De tynde bliver endnu tyndere

    etiketter-og-maerkning ›HERMA udvider sin Thin Range-serie med et nyt selvklæbende materiale til etiketter. Den nye PE white light-etiketfilm er næsten 17 procent tyndere end en standard PE-film, og sparer på ressourcer og omkostninger
  • Farvel stregkode og velkommen QR fra GS1

    Farvel stregkode og velkommen QR fra GS1

    etiketter-og-maerkning ›22 af verdens største virksomheder har underskrevet en fælles, global erklæring, der opfordrer til at overgå til QR-koder fra GS1. Virksomhederne ønsker gøre data om produkter for forbrugerne via smartphones