Finsk virksomhed køber Pro-GlueDen danske limproducent Pro-Glue er blevet købt af den finske virksomhed, Bang & Bonsomer Group.

Finsk virksomhed køber Pro-Glue

Med opkøbet af Pro-Glue sikrer finske Bang & Bonsomer Group, at den danske limproducents produkter når ud i hele Norden og flere andre lande i Europa

Af Hans Windeløv

Bang & Bonsomer Group køber alle aktierne i den danske limproducent Pro-Glue.

Den finske virksomhed leverer i forvejen lim af høj kvalitet fra andre brands til en lang række store kunder i træ-, bygge-, papir- og emballageindustrien.

Med virksomhedsfusionen styrker Bang & Bonsomer sin position som leverandør af alsidige vandbaserede klæbemidler i de nordiske lande, i Baltikum og flere andre lande i Europa.

Opkøb kan tiltrække nye kunder
Salgschef hos Pro-Glue, Mathias Ravn Witthøft, fortæller, at den danske limproducent med produktion og hovedkontor i Lillle Skensved uden for Køge ser et stort potentiale for begge parter i forbindelse med overtagelsen.

- Med Pro-Glues produkter i varesortimentet får kunderne endnu flere valgmuligheder, ligesom det også bliver muligt at tiltrække nye kunder. Det regner vi med skaber endnu mere efterspørgsel på vore produkter, siger Mathais Ravn Witthøft.

Han hæfter sig ved, at Bang & Bonsomer med opkøbet får en række limløsninger baseret på højtydende klæbestoffer i varesortimentet. Det er vandbaseret lim af høj kvalitet, som indeholder naturlige materialer som stivelse, dextrin, kasein og proteiner.

- Det spiller godt sammen med kundernes grønne omstilling. Limløsningerne er eksempelvis ideelle til forskellige emballage-applikationer såsom kartonlukning, kasserejsning, forsegling og bølgepap bakker/kasser, siger Mathias Ravn Witthøft.

Nye produkter en mulighed
Pro Glue vil fortsætte sine almindelige forretninger og produktudvikling som en separat enhed inden for Bang & Bonsomer Group.

Mathias Ravn Witthøft kommer ind på, at de finske ejere dermed får en virksomhed med egen udviklingsafdeling, laboratoriefaciliteter og produktion ind i gruppen.

- Dermed bliver det muligt at skabe nye stærke produkter og også målrette løsninger til mange forskellige aktører i kundesegmenterne.

- Da Bang & Bonsomer samtidig har flere divisioner i gruppen og leverer lim og råvarer fra andre producenter til sine kunder, er centralt indkøb af ingredienser til limproduktion hos alle producenterne også noget, som gavner Pro-Glue.

- Indkøb af store volumener af de råvarer, som er fælles for de forskellige limproducenter, skaber fordelagtige indkøbspriser for alle aktørerne. Det hjælper os med at reducere omkostningerne, siger Mathias Ravn Witthøft.  

Fordel for samarbejdspartnere
Bang & Bonsomer Group har flere divisioner. Via ejerskab af en lang række virksomheder leverer man, ud over lim til emballageindustrien, også materialer, ingredienser til blandt andet kosmetik og plejeprodukter, til byggeindustrien, miljø- og industrisektoren og fødevareindustrien.

Ligeledes leverer man færdige produkter til disse industrisegmenter. Det er materialer og færdige produkter, som bliver distribueret i hele Norden, i Baltikum og flere andre europæiske lande.

Dermed er købet af Pro-Glue også interessant for den danske producents samarbejdspartnere.

- Vi har i flere år distribueret blandt andet H.B. Fullers limprodukter i Danmark.

- Med overtagelsen bliver det muligt at distribuere deres produkter via Bang & Bonsomers distributionsnetværk uden for Danmark, ligesom vi får nemmere ved at kigge ind i de nordiske lande med vore egne produkter, siger Mathias Ravn Witthøft.

Svensk interesse i Pro-Glues løsninger
Pro-Glue leverer limløsninger og kundespecifikke produkter til flere af de store emballageproducenter, der har produktion i Danmark. Det er løsninger og udviklingsprojekter, man også viser interesse for i Sverige.

- Vi er i dialog med flere papirproducenter hinsidan. Flere af dem har også end-of-line-produktion af papirbaserede emballageløsninger til en lang række kunder.

- Og her viser man stor opmærksomhed for vores vandbaserede limløsninger og løsninger, som er produceret af naturmaterialer, blandt andet fordi de for en stor dels vedkommende også overholder reglerne for brugen af dem i fødevareemballage, siger Mathias Ravn Witthøft.

Han mener, at overtagelsen kun styrker parterne i eventuelt kommende samarbejder endnu mere.

- At Pro-Glue er blevet en del af Bang & Bonsomer styrker både produktionen og distributionen. Samtidig kan vi med opbakningen fra den finske virksomhed skrue op for servicen og dermed følge projekterne til dørs uden for Danmark også, siger Mathias Ravn Witthøft.
_____ 

Fakta om Pro-Glue og Bang & Bonsomer

Pro Glue, der blev etableret i 1940'erne, og ser sig selv som en pioner inden for udvikling og produktion af højtydende klæbestoffer ligesom virksomheden har en organisation, som leverer service på tværs af alle klæbeløsninger. Virksomhedens ekspertise ligger i at udnytte naturlige ressourcer som stivelse, dextrin, kasein og proteiner til at skabe limløsninger af høj kvalitet.

Som svar på den stigende efterspørgsel efter produkter, som ikke er miljøskadelige, har Pro-Glue udvidet deres sortiment med den innovative Biotack-produktserie. Virksomheden leverer løsninger til etiketter og papirkonvertering og står for udvikling af nyskabende løsninger til forskellige anvendelser, der også dækker alle applikationer med Protack-brandet af syntetiske klæbemidler, hotmelt-klæbemidler og mange andre teknologier.

Bang & Bonsomer Group er en finsk familieejet virksomhed, der leverer materialeteknologier til forskellige produktløsninger til udvalgte industrier, applikationer og processer. Bang & Bonsomer Group har 315 medarbejdere og aktiviteter i 11 lande.

Overtagelsen af Pro-Glue blev gennemført den 1. juni 2024.

27/8 2024
  • UPM Raflatac integrerer data om miljøaftryk direkte i sine tilbud

    UPM Raflatac integrerer data om miljøaftryk direkte i sine tilbud

    etiketter-og-maerkning ›Etiketspecialisten vil sætte ny standard med produktpassprototyper i tilbud til kunderne. De gennemsigtige miljødata skal gøre det lettere at træffe de rette materialevalg
  • To genvalg og et nyt medlem i GRAKOMs bestyrelse

    To genvalg og et nyt medlem i GRAKOMs bestyrelse

    etiketter-og-maerkning ›På generalforsamlinger i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgivere tidligere på måneden var der genvalg til næstformand Thomas Søby fra BUCHS og bestyrelsesmedlem Palle Studsgaard Odgaard fra Dystan & Rosenberg. René Milholt fra Jydsk Emblem Fabrik er nyt bestyrelsesmedlem
  • Etiketten danner multipakkerne

    Etiketten danner multipakkerne

    etiketter-og-maerkning ›Benner MSA's nye multipakmaskine til "mid-range"-produkter er udstyret med Herma-labelapplikatorer
  • Coop vil indføre mærkning af eventuelle, ekstra toldramte varer

    Coop vil indføre mærkning af eventuelle, ekstra toldramte varer

    etiketter-og-maerkning ›Hvis koncernens få, amerikanske produkter bliver belagt med ekstra told fremover, vil de få påført et særligt mærke. Coop vil samtidig reducere markedsføringen af varer fra USA
  • Gallus MatteJet er klar til markedet

    Gallus MatteJet er klar til markedet

    etiketter-og-maerkning ›Heidelberger Druckmaschinens datterselskab, Gallus Group har netop annonceret, at den nye  efterbehandlingsteknologi til Gallus One, Gallus MatteJet er blevet komercielt tilgængelig på globalt plan
  • Vildledende, grøn markedsføring skal stoppes med lov

    Vildledende, grøn markedsføring skal stoppes med lov

    etiketter-og-maerkning ›Ord som "grøn”, ”bæredygtig” og ”miljøvenlig” skal fra september næste år være ulovligt at bruge for virksomheder, hvis de ikke kan dokumentere det. Det er indholdet i et lovforslag, regeringen nu fremsætter i Folketinget
  • Etiketter med naturmaterialer fra Avery

    Etiketter med naturmaterialer fra Avery

    etiketter-og-maerkning ›Græs- og hampefibre er sammen med bomuld og havplast en del af ingredienserne i en ny serie af selvklæbende etiketter på ruller
  • Danskerne er klar til et statsligt klimamærke på fødevarer

    Danskerne er klar til et statsligt klimamærke på fødevarer

    etiketter-og-maerkning ›Et overvældende flertal af danskerne på hele 81 procent synes, at et klimamærke på fødevarer er en god idé, viser en ny undersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd (DSK). Et resultat som også minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) påskønner