Schuberts fuldendte slutemballering

Schuberts fuldendte slutemballering

En systematisk placering af kaffeflødebægre ved hjælp af emballeringsmaskiner fra Schubert optimerer pladsen i slutemballeringen og medfører reducerede transport- og lageromkostninger

Uanset om det er til buffeten, til coffee-to-go eller under længere bilture, er der altid brug for kaffeflødebægre. Er flødebægre eller andre former for levnedsmidler portionspakkede, er de også nemmere at stille frem friske i de mængder, der er brug for. De praktiske emballeringsformater kræver dog så effektive produktionsprocesforløb som muligt, så bægrene samtidig kan tilbydes til attraktive priser.

Og det var lige præcis, hvad en af de største europæiske producenter af kaffeflødebægre ønskede. Altså, en mere effektiv produktion, idet der især ved slutemballeringen var gode optimeringsmuligheder at hente.

Løs fyldning eller nedsætning?

Portionspakkerne med flødebægre blev hidtil lagt løst ned i kasser til forsendelsen. Det gik hurtigt og krævede ikke megen tid. Men det var samtidig problematisk. Al for meget plads blev ikke udnyttet ordentligt. Det forårsagede unødvendigt høje transportomkostninger. Er der færre produkter i kasserne, end der er plads til, påvirker det også pallerne og resten af lageret. Man bliver simpelt hen lagerførende i blå luft. Det medfører højere lager-, transport- og emballeringsomkostninger i hele produktionskæden.

Da Schubert første gang præsenterede løsningen med systematisk nedsætning af bægre i transportemballage til mejeriproducentens leder, blev man i første omgang mødt med skepsis. Men da besparelsesmulighederne for mejeriet blev fremlagt, blev der hurtigt regnet efter, og afgørelsen for anskaffelse af en Schubert-maskine truffet.

Forskellige formater pakket effektivt ned

Portionspakkerne stables nu i lag i kasserne takket være det nye TLM-anlæg, der består af syv moduler og er udstyret med F2-robotter, en F4-robot samt to transmodulstrækninger.

Der skulle tages højde for forskellige højder og vægtklasser for formatomstillingen ved projektets udførelse. De enkelte portionspakker tilføres Schubert-anlægget fra den tilkoblede maskine ved hjælp af taktkæder.

En F2-robot i det første modul modtager portionspakkerne i grupper på 16 rækker à 10 bægre fra taktkæden og sætter dem ned på transmodulets formatplader. Transportrobotten, der kører på skinner, transporterer bægrene videre til gruppering af en F2-robot med udskifteligt formatværktøj. Alt efter specifikationerne griber robotten grupper à 8 x 5 eller 4 x 5 portionspakker og placerer dem i tre, seks eller otte lag i slutemballagen. Bægrene justeres og sættes ned i pakker, hvorved bægrenes placering allerede fastlægges af den tilkoblede maskine. Robotværktøjerne er blevet særskilt fremstillet efter kundens behov.

Vedvarende overførsel

Værktøjerne og transmodulet sørger for en vedvarende overførsel. Er et produkt grebet, slippes det først, når det er placeret i kassen.

De flade ark tages ud af magasinet med en TLM-F3-robot og afleveres. En F2-robot tager arket, fører det i en fast bevægelse forbi limdyser, trykker det mod en foldekant og sætter den oprettede kasse ned på et klargjort transmodul. Vakuumsugere på formatpladerne sørger for, at kasserne holdes fast under transporten til fyldestationen.

En anden F2-robot i det sidste modul lukker kasserne og afleverer to kasser ad gangen i et arbejdstrin til vejebåndet, der kontrollerer, om der mangler bægre. Er kassens vægt korrekt, transporteres kassen til elevatoren.

Betydelige forbedringer

Det var vigtigt for mejeriet, at maskinen har en ud- og indkøringsstation, så bægre kan udtages til kvalitetskontrol fra det samlede system og derefter lægges tilbage igen. TLM-anlægget har hertil endnu et transportbånd, hvormed portionsbægrene kan indsluses manuelt i den kørende emballeringsproces. En F4-Pick-and-Place-robot overtager disse grupper og placerer dem derefter på transmodulstrækningens transportslæde, før de tilføres slutemballeringen.

Anlægget klarer 15 forskellige kasseformater med 60, 120, 240, 320 eller 360 bægre i hver kasse samt formater med portionspakker med et indhold fra fem til 15 gram. Alt efter indholdet bearbejder anlægget fra fem til 28 kasser i minuttet ved en konstant kapacitet på 1.600 bægre i minuttet.

De økonomiske fordele ved en effektiv placering ses af de entydige tal. Da virksomheden kan bruge mindre kasser, er der plads til ca. 35 % flere kasser på en palle. Kunden har dermed kunnet reducere sit behov for emballeringsmateriale med 17 %. Og har dermed brug for en tredjedel mindre lagerplads til samme produktmængde.

For kunden har det derfor kunnet betale sig at bruge TLM-emballeringsteknik. I stedet for at fylde kasserne med luft, sparer kunden nu penge under emballeringen.

-hawin

 

Det nye anlæg til en pladsbesparende emballering af portionspakker består af syv moduler.

 

 

 

En F2-robot optager portionerne fra den tilkoblede maskine og lægger dem på transmodulets formatplader.

 

Robotværktøjerne, der kan justeres, er blevet specialfremstillet ved 3D-printning til håndtering af portionspakkerne fra mejeriet.

 

 

4/4 2017
  • Unge skal lære at pante mere

    Unge skal lære at pante mere

    emballage ›WWF Verdensnaturfonden og Coca-Cola vil med bl.a. en 'pant-koncert' støtte de unge forbrugere til gode pantvaner og sikre, at mindre emballage ender i naturen. Selv om vi her i langt er gode til at pante, ender 170 millioner pantflasker og dåser uden for det danske retursystem
  • Endelig udsigt til pant på tyske dåser

    Endelig udsigt til pant på tyske dåser

    emballage ›Danmark har i 20 år kæmpet for at sikre pant på drikkevarer, der sælges i Tyskland. Det bliver nu en realitet, efter Europa-Parlamentet har vedtaget emballageforordningen. Ordningen vil dog først træde i kraft om fem år
  • Forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

    Forskere: Reducér plastikforbrug før genanvendelse

    emballage ›-Det er vigtigere at få reduceret forbruget af plastik og skabe produkter, der holder længere, end at se på genanvendelse, hvis vi skal problemet med plastikforurening til livs. Det skriver lektor Kristian Syberg fra RUC sammen med en række internationale forskere i anerkendt tidsskrift
  • København skal have mere genbrugelig mademballage

    København skal have mere genbrugelig mademballage

    emballage ›Mindst 200 ton brugt emballage fra take-away ryger hvert år i - eller ved siden af - byens skraldespande. Det er et forfærdeligt ressourcespild, mener kommunen, som nu vil støtte flere genbrugsinitiativer
  • DS Smith ser ud til at komme på amerikanske hænder

    DS Smith ser ud til at komme på amerikanske hænder

    emballage ›Virksomheden International Paper - IP - bliver ifølge flere kilder den nye ejer af den europæiske emballagevirksomhed. Konkurrenten Mondi er dermed ude af billedet
  • Genanvendeligt låg kan fuldende cirkulariteten

    Genanvendeligt låg kan fuldende cirkulariteten

    emballage ›Future Disc Top er navnet på en fuldt genanvendelig og låsbar lukkeløsning til bl.a. skønhedsprodukter. Men den vil producenten, Apter Closure afhjælpe problemerne med emballage af blandede produkter, hvor kun beholderen kan genanvendes
  • Sorteringsanlæg skal sikre genanvendelse af 120.000 ton plastaffald

    Sorteringsanlæg skal sikre genanvendelse af 120.000 ton plastaffald

    emballage ›Holbæk bliver epicentrum for sortering og genanvendelse af plastik, når en dansk-tysk alliance opfører Sjællands første sorteringsanlæg til plastaffald i kommunen
  • DS Smith indgår partnerskab om papirposer til e-handel

    DS Smith indgår partnerskab om papirposer til e-handel

    emballage ›Emballageproducenten har indgået europæisk leverandøraftale med den svenske virksomhed, Jonsac der producerer de genanvendelige transportemballager af FSC®-certificerede træråmaterialer