København skal have mere genbrugelig mademballage
Mindst 200 ton brugt emballage fra take-away ryger hvert år i - eller ved siden af - byens skraldespande. Det er et forfærdeligt ressourcespild, mener kommunen, som nu vil støtte flere genbrugsinitiativer
Af Lisbeth Petersen
Københavns Kommunes Teknik og Miljøforvaltning har gennem en innovationspulje afsat i alt ca. 2 millioner kroner over de næste to år til at understøtte restauranter og virksomheder, som ønsker at overgå til genbrugelig take-away emballage.
De vil kunne søge om 50 procents medfinansiering til overgangen.
-Vi bor i en fantastisk storby med mange gode muligheder for at spise ude. Men det gode liv betyder også, at der hvert år bliver smidt mindst 200 ton take-away emballage ud i skraldespandene i København, siger teknik- og miljøborgmester Line Barfod (Ø) og fortsætter:
- Det er trist for byen og for klimaet, fordi det skaber så meget affald. Derfor er jeg rigtig begejstret for, at vi nu som forvaltning i det her forsøg kan teste, hvordan det fungerer når emballagen skal indsamles, vaskes og genbruges.
Foreløbigt kører pilotprojektet i de markedere områder i København
I første omgang bliver der i løbet af pilotprojektet testet og demonstreret forskellige løsninger på retursystemer i et afgrænset område af København.
Efterfølgende kan erfaringerne bruges til øvrige, geografiske områder i byen.