Nyt trolleykoncept skaber besparelser

Nyt trolleykoncept skaber besparelser

Et helt nyt trolley-koncept, baseret på ISO modul-målene, som allerede anvendes af de fleste internationale dagligvaredetaillister, bliver lanceret på udstillingen IPM 2017 i Essen

Lastbærer konceptet, der er navngivet Uni-Troll, tilbyder en række fordele, som lavere lønforbrug på grund af den lettere og hurtigere håndtering i supply chain, mindre forbrug af engangsemballage, og stor mulighed for automatisk håndtering af trolleyen med ny robot teknologi. Medejerskab af trolleys i en fælles pool tilbydes ligeledes som et nyt element i en revolutionerende selskabsstruktur.

Teamet bag Uni-Troll er en gruppe innovative fynboer med stor erfaring fra gartneribranchens unødvendigt store ressourceforbrug i alle led af forsyningskæden. Administrerende direktør og medejer af Uni-Troll Europe, Søren Bøgede Andersen forklarer:

- Siden jeg fratrådte som bestyrelsesformand for Container Centralen A/S, har jeg forsat været besat af udfordringen om at forbedre de meget kostbare og gammeldags håndteringsprocesser fra producent til detailhandel. To kreative kapaciteter kontaktede mig med deres ideer, og udfordringen resulterede dermed i en helt ny standard for en trolley. Vi deler nu ejerskabet af to Verdens-patenter, og er klar til at imødekomme ønskerne til konceptet fra de mange fremtidige brugere.

Allerede på nuværende tidspunkt tilbyder virksomheden to trolley applikationer: Trolley M2 og M3, ideelle for alle led gennem forsyningskæden - fra producent til detailhandlerens salgsopstilling i butikken – uden ompakning.

Trolley M2 og M3 er designet til henholdsvis 2 og 3 ISO modulkasser (400x600 mm) pr. lag, og de har fleksibel højde. Det gør Uni-Troll anvendelig til alle varekategorier, og ikke kun til planter og blomster. Det nye trolley konceptet er ligeledes godt nyt for medarbejdere, der vil aflastes for uhensigtsmæssige stillinger på arbejdspladsen. Det er muligør den automatiske håndtering af bundrammer, søjlerør og hylder.

De nye trolleys kan let rejses eller pakkes sammen for tom returtransport eller oplagring. Dette er en speciel stor fordel for transportørernes logistik. Transportvirksomheden Alex Andersen Ølund A/S ser i hvert fald et stort potentiale i Uni-Trolls nye og alternative tilbud:

- Vi er begejstrede og optimistiske med hensyn til, hvad vi til nu har set, siger Jan Andersen, en af de tre brødre, der ejer Alex Andersen Ølund A/S.

Sidste år transporterede Alex Andersen Ølund A/S mere end 1,5 mio. CC-containere på det europæiske vejnet.

- Vi har allerede indvilget i at deltage i de første tests, og vi ser store  perspektiver og fordele i dette nye progressive design. Alt virker så gennemtænkt. Kvaliteten, de fleksible højder, støjreduktion ved hjul, RFID-tags - også på hylderne og muligheden for automatisk håndtering, - alt dette lagt sammen tegner til at give en meget bedre funktionalitet , tilføjer Jan Andersen.

Hos Uni-Troll Europe forestiller man sig en trolley pool i Europe, der vil kunne få op til 8,5 millioner enheder i drift om 10 års tid. Brugere inviteres til at blive medejere af poolen, via medejerskab af et holdingselskab med ejerandel i forhold til det købte antal trolleys.

En mobil app er ved at blive udviklet. Den skal linke brugernes administrative system direkte til kommunikation med trolleyen, og dermed skabe yderligere effektivitet i brugernes supply chain.

-hawin

OM UNI-TROLL EUROPE APS

Uni-Troll Europe tilbyder logistikkæden fra producent til detailhandel unikke og bæredygtige effektivitetsstigninger samt omkostningsbesparelser. Et fælles ejerskab i trolley pools med et fleksibelt produkt, giver yderligere brugerne såvel fælles som individuel merværdi. Virksomhedens ejere og ledelse har en meget stor passion, og en lang erfaring fra logistikløsninger med trolleys. Hovedkontoret ligger i Danmark, virksomheden opererer internationalt.

16/1 2017