DHL går ind i kampen om de små netbutikker

DHL går ind i kampen om de små netbutikker

Kurérfirmaet tilbyder nu danske kunder selvbetjening af sporede forsendelser via SwipBoxe

Verdens største kurérfirma, DHL Express, vil nu gøre det nemmere og billigere for danske privatpersoner og små virksomheder at sende sporede kurerforsendelser. Det sker ved at udnytte de mere end 400 SwipBoxe, der findes i hele landet i blandt andre supermarkeder som Netto og Føtex og på nogle tankstationer.

- Vi transporterer dagligt tusindvis af pakker rundt i hele verden med track and trace og vi kan gøre det hurtigere end de nationale postleverandører er i stand til. Samtidig gør vi det nemt for kunderne at betjene sig selv, fordi de kan afsende pakkerne via de SwipBoxe, der findes rundt omkring i landet, hvor kunderne færdes i deres hverdag. På den baggrund mener vi, at vi står med et ret stærkt produkt til de privatpersoner og små virksomheder, der foretrækker selv at indlevere pakkerne til os i stedet for at vi henter dem, siger Tobias Quistorff Refn, der er Commercial Manager for DHL Express i Danmark

Konkurrence på tid og sikkerhed
Introduktionen af DHL Express Easy kommer på et tidspunkt, hvor e-handlen er blevet særdeles udbredt ikke bare i Danmark, men i hele verdenen. På det franske og nordiske marked har kunderne allerede taget godt imod tilsvarende løsninger.
Det er også en af årsagerne til, at timingen ifølge Tobias Quistorff Refn er helt rigtig.

- I dag er det blevet normalt, at netbutikker tilbyder flere forskellige former for levering, og det er blevet et konkurrenceparameter, at virksomheder er i stand til at tilbyde hurtig og sikker levering. Her har kurérfirmaerne en styrke, fordi vi og vores kon-kollegaer transporterer forsendelserne i vores egne netværk, og nemt kan transportere en pakke tusindvis af kilometer på mindre end et døgn. Det sætter både kunder og virksomheder pris på, siger Tobias Quistorff Refn.

Toldbehandler selv
Den hurtige levering skyldes blandt andet, at DHL Express selv toldbehandler alle pakker og derfor ikke er afhængig af, at de nationale toldmyndigheder gør det. Alligevel er sikkerheden i top på alle forsendelser, der transporteres igennem DHL’s kurernetværk;

- Vi gennemlyser alle pakker med røntgen og har desuden sniffere på, der kan detektere, om der er stoffer eller penge i forsendelserne. Med andre ord kan man ikke sende hvad som helst, siger Tobias Quistorff Refn og fortsætter:

For os er det også noget nyt at åbne op for ekspresforsendelser fra private og det stiller selvfølgelig yderligere nogle krav til os i forhold til at kende identiteten på afsenderen.

- lipe

14/10 2016