Klimapris til shampooflaske af havplast

Klimapris til shampooflaske af havplast

TerraCycles belønnet af FN for samarbejde med Procter & Gamble om at skabe verdens første genanvendelige shampooflaske med strandplast fra blandt andet Fanø og Thy

TerraCycle, som er global leder indenfor svært genanvendeligt materiale, har vundet FNs 'Momentum of Change Lighthouse Activity' pris.

Prisen er givet til initiativet taget af TerraCycle, Procter & Gamble og SUEZ for at udvikle verdens første fuldt genanvendelige shampooflaske lavet af strandplast.

Shampooflasken, lavet af verdens førende shampoomærke, Head & Shoulders, indeholder 25 % strandplast samlet fra kystområder i hele Europa, her iblandt Thy og Fanø i Danmark.

TerraCycle styrer indsamlingsprocessen og samarbejder med NGO’er, frivillige og andre organisationer på tværs af seks kontinenter. Projektet var først annonceret under World Economic Forum i januar og de første flasker kunne findes på hylderne i Frankrig i løbet af sommeren.

Frivillige indsamlere blandt andet her i Thy har taget turene på strandene og samlet plastaffald, som nu er blevet til emballage for Head and Shoulders shampoo

- Vi er utroligt beærede over at blive anerkendt for vores og vores partneres hårde arbejde for at gøre noget ved nogle af verdens største miljøproblemer.
Vi håber at den opmærksomhed projektet skaber kan hjælpe med at gøre folk mere opmærksomme på hvor stort et problem strandplast reelt er og vil inspirere folk til at involvere sig, siger TerraCycles CEO, Tom Szaky.

TerraCycle er kendt for at udvikle videnskabelige løsninger til svært genanvendelige produkter, såsom chips poser, kaffekapsler, kuglepenne og endda cigaretskodder for at omdanne dem til nye råmaterialer.
I Europa opererer TerraCycle på 12 markeder – Storbritannien, Irland, Frankrig, Spanien, Belgien, Holland, Tyskland, Østrig, Schweiz, Norge, Sverige og Danmark.

'Momentum for Change' initiativet, drevet af FNs sekretariat for klimaforandringer, sætter fokus på nogle af de mest innovative, skalérbare og praktiske eksempler på hvad folk på tværs af kloden gør for at bekæmpe klimaforandringerne.

'The Lighthouse Activities' 2017 består af en række projekter og personlige historier der alle berør bæredygtighed, klimabeskyttelse, miljøbevidsthed og social ansvarlighed.

TerraCycle modtager prisen i Bonn, Tyskland i november under FNs konference for klimaforandringer (COP23).

Om TerraCycle

Grundlagt i 2001, TerraCycle, Inc., er verdens førende virksomhed inden for indsamling og genanvendelse af svært genanvendeligt materiale, fra brugte cigaretskodder til kaffekapsler og kuglepenne. Affaldet er indsamlet igennem gratis, nationale, virksomhedssponsorerede genanvendelsesprogrammer samt igennem en række forbruger- og regeringsfinansierede modeller.

Det indsamlede affald bliver omdannet til råmaterialer og solgt til producenter, der bruger dem til at lave nye produkter. Hvert år indsamler og genanvender TerraCycle flere milliarder stykker affald på tværs af 21 lande og donerer millioner af kroner til skoler og andre velgørende formål i processen.

-lipe

 

18/10 2017
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne
 • RajaPack

  RajaPack

  5.500 emballageprodukter – Leveret indenfor 48/72 timer.
 • Grathwol

  Grathwol

  Din emballagepartner
 • Olitec

  Olitec

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • Nova-Pack

  Nova-Pack

  Komplette emballageløsninger