Fleksible emballager med 50 procent genbrug fra Borealis

Fleksible emballager med 50 procent genbrug fra Borealis

Samarbejde med to forskellige værdikædepartnere har resulteret i plastfilm, hvor halvdelen kommer fra plastaffald fra forbrugere og hvor CO2-aftrykket er nedsat med 35 procent i forhold til produktion med jomfruelige materialer

Borealis har samarbejdet med Plastotecnica, en stor europæisk producent af polyethylen (PE) emballage og ACMI SpA, en førende italiensk producent af højteknologiske og fleksible aftapnings- og emballeringslinjer og maskiner.

Formålet var at inkorporere mere PCR-materiale i flerlagskrympefolien i en multipack til drikkevarer. 

I udviklingen identificerede parterne den ideelle materialesammensætning for at opnå optimal, mekanisk ydeevne og emballage-ydeevne - især pakkestabilitet, og samtidig en god printbarhed.

Resultatet er en fuldt genanvendelig film, der indeholder 50 % PCR og et 35 % lavere CO2-fodaftryk i råvareproduktionsprocessen, samtidigt med, at den har samme tykkelse og styrke som tidligere produkter.

Rani Plast har deltaget i samarbejdet med Borealis i udviklingen for at få en mere bæredygtig og fleksibel emballage til sine papirprodukter som toiletpapir og køkkenruller.

Kombineret med den Borstar®-teknologibaserede mekaniske booster BorShape™ FX1003, leverer kvaliteten ifølge parterne optimal mekanisk ydeevne, hvilket muliggør inkorporering af mere end 50 % PCR-indhold uden at øge filmtykkelsen. Endelig giver Anteo FK2715 forbedret tætning, god optik og forstærket.

Løsningerne kan opleves på messen K2022 i Düsseldorf fra den 19. til den 26. oktober

4/10 2022