Berry Superfos åbner op for fødevareemballage med genanvendt PET (rPET)

Berry Superfos åbner op for fødevareemballage med genanvendt PET (rPET)

Berry Superfos kan nu tilbyde fødevareproducenter emballageløsninger fremstillet med rPET (genanvendte PET-polymerer). Herved kan de spare på brug af jomfruelige råmaterialer til emballage

Som en ny mulighed for mere bæredygtig emballage tilbyder Berry Superfos nu fødevareproducenter en række af sine termoformede og sprøjtestøbte fødevareemballageløsninger med indhold af materialet rPET, dvs. genanvendt PET (også kendt som genanvendt polyester).

Den klare fordel ved PET som materiale er, at det er meget energieffektivt og let at genanvende.

Ved at gå skridtet videre end blot at bruge jomfruligt PET i deres emballage og vælge en emballageløsning fra Berry Superfos fremstillet med rPET, kan fødevareproducenter yderligere reducere deres brug af råmaterialer til emballage

Roland Lingman, direktør for salg og marketing, Berry Superfos Nordic, forklarer:

- I Europa er PET en af de mest anvendte former for plastmateriale til emballage, og det er heldigvis også meget udbredt at genanvende det. Materialets stivhed, høje grad af gennemsigtighed og gode barrierebeskyttelsesegenskaber er blandt styrkerne. Alle disse kvaliteter forbliver intakte i vores rPET-emballageløsninger, og derfor er de velegnede til mange forskellige typer af fødevarer.

En bred vifte af rPET-muligheder
I øjeblikket er det muligt at få rPET integreret i en række termoformede emballageløsninger i følgende Berry Superfos produktserier til fødevarer: CombiPac, CombiRound, SuperLight, Spoon-in-lid og DeliPac samt i virksomhedens ISBM (injection stretch blowmoulding) sortiment af løsninger i PET.

Øget brug af rPET er en del af bæredygtighedsstrategien for Berry Superfos. Andre eksempler på, hvordan virksomheden arbejder med initiativer for at skabe mere bæredygtige løsninger, er at fremme letvægtsløsninger med et mindre materialeforbrug og brug af emballagematerialer, der er gjort genanvendelige takket være avanceret teknologi som pyrolyse.

-hawin

 

5/1 2022