Passende emballage til nedbrydelige potter

Passende emballage til nedbrydelige potter

- Der kan ikke være plastik i emballagen til et 'all nature' koncept. Det er holdningen i virksomheden Jiffy, som derfor sammen med DS Smith har fået udviklet nye, bæredygtige papkasser til sine organisk nedbrydelige blomsterpotter

For Jiffy, som ligger på Djursland, er det vigtigt at bidrage til miljøet og gøre verdenen et bedre sted at være både nu, men også i fremtiden - et værdisæt, som er dybt forankret i Jiffys DNA.

Virksomheden producerer nemlig 100% nedbrydelige potter, hvis formål er at hjælpe planter med at gro. De bæredygtige potter fra Jiffy består af en kombination mellem materialerne spagnum, papir og kalk, og er altså 100% organisk nedbrydelige. Hos Jiffy har de ambitioner om at være all-nature.

-Vi vil gerne sælge potter og planter i et bæredygtigt koncept, fortæller Alf Andersen fra Jiffy.

Noget var galt
Men noget var ikke helt, som det skulle være. Alf Andersen blev mistænksom på, at den emballage, som de sender potterne ud i til gartnerier, supermarkeder og havecentre ikke var helt så miljøvenlig som først antaget.
- Der var noget mistænkeligt i vores tidligere kasser. Jeg følte, at der var belægning på, enten et vokslag eller plastik, forklarer han.

Og det skulle vise sig, at Alfs bange antagelser holdt stik.

- Jeg fik kasserne analyseret hos DS Smith, og det viste sig, at de var belagt med plastik, siger han og fortsætter:
- Det kunne jeg ikke leve med. Jeg har den holdning, at når vi sælger noget, der er bæredygtigt i et all-nature koncept, så skal der ikke være plastik i vores produkter. Og derfor gik jagten ind på at få lavet en ny bæredygtig emballage til potterne.

Pap kan også være stærkt og modstå vand
Det har dog ikke været en nem opgave at finde den helt rigtige emballage og finde frem til den rigtige opskrift på kassen.

- Det har været en lang og udfordrende proces at finde styrken i foldningerne i kassen, når den ikke må indeholde plastik. Vi har brugt ressourcer på at styrke den. Den skal kunne bruges ude i produktionerne, i gartnerierne, og den skal også håndteres i terminalerne, butikkerne og i havecentrene Men vi er kommet i mål nu, pointerer Alf Andersen.

Jiffy har sammen med DS Smith udviklet en hel ny serie af kasser, som er 100% baseret på pap og samtidig både indeholder styrke og er alsidige.

- Vi har lavet tre serier, hvor man enten kan have fire, fem eller seks kasser på et lag. De kan stå på bordene. De kan modstå fugtighed, og de kan stå på køl. Herudover kan de holde sig i 14 dage, selvom de vandes én gang om dagen, og vil stadigvæk være holdbar at bære i, forklarer Alf Andersen Og kasserne har allerede bestået de første tests ude ved kunderne, mens den sidste test for alvor står for skud i foråret 2020.

Det har har taget trekvart år for at udvikle kassesortimentet, men Alf Andersen er meget positiv over samarbejdet med DS Smith.

- Det har været fantastisk, med en god proces helt fra de spæde tegninger til slutproduktet, vi står med i dag” fortæller han, og uddyber, at noget af det, der har gjort, at samarbejdet er blevet så godt, er DS Smiths ekspertise i innovative og bæredygtige emballageløsninger.

- DS Smith har nogle skarpe kompetencer i sammensætningen af pap og papir. De ved, hvordan vi skal folde kasserne, og helt grundlæggende hvordan kassen designmæssigt skal se ud, så de både kan modstå fugt, stå på borde og anvendes til transport, siger Alf Andersen.

-lipe

 

10/11 2019