Mangel på ølflasker i Tyskland

Mangel på ølflasker i Tyskland

Netop før højsæsonen for ølsalget går i gang, truer manglen på flasker med at lukke flere, tyske bryggerier. Herhjemme er problemet ikke aktuelt, men bryggeridirektør påpeger sårbarheden over for den senere tids regelmæssige forsyningskæder

Flaskeproduktion er meget energikrævende, og det har fået producenterne til at skrue ned for blusset og op for priserne i Tyskland. Derfor advarer flere bryggerier om, at de måske ikke kan imødekomme efterspørgslen i den kommende tid. Mange af dem, og især de små og mellemstore elproducenter, kan ikke få tilstrækkeligt med flasker, og det er angiveligt de høje energipriser, som er årsagen.

- De bryggerier, der ikke har langtidskontrakter, er nu nødt til at betale 80 procent mere for nye glasflasker end for et år siden.
Og nogle kan blive tvunget til at lukke produktionen, fordi de snart ikke har flere flasker, siger Holger Eichele, der er direktør for brancheforeningen Deutsche Brauer-Bund, til avisen Bild.

Priserne er steget flere gange
Til Ritzaus Bureau siger direktøren for det danske bryggeri, Skands i Brøndby, at der ikke umiddelbart er problemer med at skaffe flasker her i landet, men at branchen er sårbar for uregelmæssigheder i forsyningskæderne.

- Vi har ikke så meget plads, at vi bare kan bestille en masse flasker hjem og have et nødlager stående. Derfor er vi afhængige af, at leverancerne er nogenlunde konstante, siger han.

Hos bryggeriet Ørbæk i Ringe sætter administrerende direktør Tørk Eskild Furhauge også sin lid til, at man som mangeårig fast kunde hos sin flaskeleverandør fortsat kan regne med at få den emballage, der er behov for.

- Det har ikke været noget problem hidtil. Til gengæld er prisen på flasker steget af flere omgange, og de koster langt mere nu, end de gjorde sidste år. Og det samme gælder i øvrigt råvarer, pap, energi og plastik, siger han og tilføjer:

- Vi håber, at det kun er midlertidigt, og derfor har vi så vidt muligt ikke sendt hele regningen videre til kunderne.

-lipe

19/5 2022