Mangel på flasker fører til unikke kundedesign

Mangel på flasker fører til unikke kundedesign

Det vestjyske destilleri, Stauning Whisky har fået leveringsproblemer med 37.000 særlige flaskedesigns. Men i stedet kan kunderne nu bestille deres yndlingsdråber i klare flasker og få et 'gør det selv'-kit med guldtusher og klistermærker med i købet

Der står 2,3 millioner liter dansk whisky på træfade i den lille danske landsby Stauning i Vestjylland. De mange velduftende tønder på Stauning Whiskys lagre skal før eller siden på flaske og ud på hylderne i danske og udenlandske butikker. For der er rivende efterspørgsel efter den hyperlokale dråber fra de frit tænkende whiskymagere, der har hevet utallige priser hjem over de sidste 15 år.

Men der er ét stort problem: aktuelle leveringsforsinkelser betyder, at Stauning Whisky akut mangler 37.000 tomme flasker at fylde whiskyen på. Det svarer til cirka en femtedel af alle de flasker, de forventer at sælge i 2023. Destilleriet har derfor valgt at gå alternativt til værks for at løse flaskemanglen. I år frigiver de derfor 37.000 gennemsigtige flasker - flasker som whiskykøberne selv får muligheden for at dekorere.

-Vi har brugt rigtig mange kræfter på at designe vores flasker, så det var naturligvis en mavepuster, da vi fik meldingen. Men det ligger ikke i vores DNA at sidde og ærgre os. Møder vi en udfordring, så løser vi den. I dette tilfælde er udfordringen flasker, så i stedet for at forsinke vores levering flere måneder, laver vi noget særligt, som kunderne selv kan være med til at sætte præg på, siger Alex Munch, medstifter og CMO i Stauning Whisky.

Unikummer med guldskrift og egne, kreative indfald
De løsningsorienterede vestjyder har købt 37.000 gennemsigtige glasflasker og lavet et nyt Do-It-Yourself sæt, der inkluderer guldstuscher og klistermærker med motiver fra destilleriet. Så kan whiskykøberne selv være med til at designe deres helt egen whiskyflaske med guldskrift, klistermærker og egne kreative indfald.

-I whiskyverdenen er der meget snak om de sjældne enhjørningeflasker - her er der virkelig tale om unikummer, for hver eneste flaske bliver helt sin egen. Det er en fed tanke, og jeg håber, at folk vil kaste sig over det med kreativitet. Og hvis man fortryder sit design, kan tuschen vaskes væk med en smule whisky fra flasken – hvis man altså kan undvære lidt, fortæller Alex Munch.

Staunings helt nye DIY-flasker er på markedet i Danmark i midten af februar og på udvalgte markeder i deres tre kernevarianter Rye, Smoke og KAOS.

Om Stauning Whisky
Destilleriet med rødder i den vestjyske muld har siden 2005 leveret internationalt anerkendte whisky til hylderne. Whiskyen er som altid hos Stauning lavet på lokalt dyrket korn, maltet på gulvet og destilleret over åben ild i små kobber pot stills.

-lipe

17/2 2023