Ny absorber forlænger holdbarhed på fersk kød med 1-2 dage
UltraZap XtendaPak absorberen, der nu ilægges Færch Plasts bakker.

Ny absorber forlænger holdbarhed på fersk kød med 1-2 dage

Færch Plast indgår aftale med Paper Pak Industries, som tilbage i 1960 opfandt begrebet absorber

FØDEVARE EMBALLAGE En ny type absorber finder nu vej til Færch Plasts bakker til fersk kød. Den nye absorber placeres under det pakkede kød og mindsker bakteriedannelse samtidig med, at kødet holder bedre på sin saft. Derved forlænges holdbarheden på fersk kød med 1-2 dage, og kødet forbliver indbydende helt frem til udløbsdato.

Færch Plast A/S har netop indgået en aftale med Paper Pak Industries (PPI), som gør det muligt at introducere en såkaldt PPI-absorber UltraZap XtendaPak til at lægge under det ferske kød i Færch Plasts bakker.

- Det særlige ved denne nye absorber er, at den aktiveres, når det pakkede kød på cirka tredjedagen begynder at afgive væske. Absorberen frigiver herefter langsomt CO2 over flere dage, og netop det holder bakterieniveauet nede og forbedrer kødets evne til at holde på sin saft. Det gør, at kødet ikke bare er, men også ser frisk ud, helt frem til udløbsdatoen, siger Jesper Emil Jensen, Senior Manager Group Commercial Affairs.

Omfattende tests i laboratorium såvel som hos kunder har desuden vist, at denne reduktion i bakteriedannelsen kan forlænge holdbarheden med 1-2 dage på fersk kød og formentlig endnu længere på fisk. Naturligvis forudsat at kødets startkvalitet, produktflow og kølekæde er i orden.

Det er en betragtelig forlængelse, som kan få stor betydning for mængden af kasseret kød. Tal fra Fødevareøkonomisk Institut viser nemlig, at der i Danmark hvert år smides ca. 2000 tons kød ud i detailhandlen, hvilket årligt svarer til ca. 73 mio. kr.

- Det er en stor nyhed, at vi nu kan tilbyde vores kunder bakker med en PPI-absorber. Den giver nemlig både producenter og detailhandlen en række fordele, og vi forventer helt klart, at absorberen vil reducere spild og forlænge ”shelf-life”, som detailhandlen fokuserer meget på i øjeblikket, siger Jesper Emil Jensen.

Selv om funktionaliteten på PPI-absorberen er bedre end de eksisterende på markedet, er selve udseendet det samme og vil derved også være velkendt af forbrugeren, når de nye absorbere kommer til at ligge i Færch Plasts bakker.

- Vi er nu klar til at lancere PPI-absorbere i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island, og vi glæder os meget til at kunne lægge de første absorbere i vores bakker, slutter Jesper Emil Jensen.

PPI-absorberen produceres af amerikanske Paper Pak Industries, som tilbage i 1960 opfandt begrebet absorber. PPI er i dag en af de førende inden for området, med UltraZap XtendaPak-absorberen som topprodukt. Færch Plast har fået eksklusiv-salgsrettigheder på produktet i de nordiske lande. PPIs UltraZap XtendaPak er et patenteret produkt, som er EU-godkendt.

-jk


21/11 2013