Digital aflæsning effektiviserer fødevareproduktionen

Digital aflæsning effektiviserer fødevareproduktionen

Manuelt talfedteri slagtede effektiviteten og det er årsagen til at fødevareproducenten HK Scan har omstillet til digital energiindrapportering

Det krævede blod, sved og Excel-flid at komme igennem den månedlige energirapportering for HK Scan, der producerer, sælger og markedsfører svinekød, oksekød, fjerkræ og forarbejdet kød.

Jens Jensen, der er produktions it-ansvarlig i virksomheden, forklarer, at det både var besværligt og tidskrævende at aflæse de mange målere manuelt hver måned. Samtidig var aflæsningerne ikke nøjagtige nok, så derfor gav det mening at investere i en digital løsning.

Valget faldt på Schneider Electrics power management software EcoStruxure™ Power Monitoring Expert, som bruges både til aflæsning, monitorering og udtrækning af energiforbruget i kontorbygninger og fabrikker. Løsningen giver et knivskarpt billede af energiforbruget i dashboards, så madgiganten har de nødvendige data til at indrapportere energiforbruget.

Slankekur giver ledelsen ro i maven

HK Scan tog fra starten tyren ved hornene og finkæmmede energiforbruget, lokale for lokale og fabriksområde for fabriksområde. På sigt regner de med at få store besparelser på energiforbruget, og dermed nedsætte CO2-udledningen samtidig.

Besparelserne finder HK Scan ved at slukke fx store frysere og ventilationsanlæg, der før stod og brugte unødig energi, fordi det ikke var muligt at monitorere energiforbruget.

- Det fungerer sådan, at Drift Controlleren får data fra el-, vand- og gasforbruget ind på skærmen, som han sender videre til produktionslederen. Vi og ledelsen er enormt glade for PME’en og dens nøjagtighed, siger Jens Jensen, der er blevet inspireret af den finske og svenske HK Scan-afdeling, der allerede bruger løsningen.

Fra øvelse til snart mester

- Det var super nemt at sætte komponenterne op og bruge dashboardet fra PME’en, siger Jens Jensen, der er begejstret over, at løsningen både kan bruges lokalt og globalt, så alle lederne har indsigt i hinandens KPI’er.

HK Scan har allerede overvejet at udvide samarbejdet, så man fremadrettet kan indsamle mere data på el og trykluften.

- Det er en løbende proces, men på sigt er planen at udvide samarbejdet, da vi gerne vil have mere data om vores trykluft. Så ved vi, hvad hver afdeling bruger af trykluft pr/kg, hvorpå vi også her kan optimere vores forbrug, fastslår Jensen, der tænker, at udvidelsen sker inden for den nærmeste fremtid.

-hawin

 

1/8 2017
 • BrochurerDOWNLOAD
 • Agfa Graphics

  Agfa Graphics

  Inkjet Løsninger
 • Olitec

  Olitec

  Plastemballage til alle formål - og til hele Europa.
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • HSA Systems

  HSA Systems

  A Unique Imprint
 • Grundtvig

  Grundtvig

  Medical packaging and logistics
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion