100 % genanvendelighed for emballagen

100 % genanvendelighed for emballagen

10. april annoncerede Nestlé at man har ambitioner om at gøre al emballage i virksomheden genanvendeligt inden 2025.

Nestlés vision er, at ingen emballage, herunder plast, må ende på en losseplads eller som affald. Nestlé mener, at der er et presserende behov for at minimere emballagens indvirkning på miljøet.

Som Nestlé-koncernens topchef, Mark Schneider, siger det:

- Plastaffald er et af de største bæredygtighedsproblemer, som verden står overfor i dag. Det kræver en kollektiv tilgang, og vi er forpligtet til at finde forbedrede løsninger til at reducere og genbruge affald. Vores ambition er at opnå 100% genanvendelig emballage inden 2025.

Nestlé fokuserer på tre kerneområder: at eliminere ikke-genanvendelig plastik, at tilskynde til brug af plast, der muliggør bedre genanvendelsessatser, og at eliminere eller ændre komplekse kombinationer af emballagematerialer.

I erkendelse af behovet for udvikling af en cirkulær økonomi er Nestlé forpligtet til:

  • at spille en aktiv rolle i udviklingen af velfungerende indsamlings-, sorterings- og genbrugssystemer i de lande, hvor Nestlé er tilstede (det er i næsten 190 lande)
  • at arbejde med værdikædepartnere og brancheforeninger for at udforske forskellige emballageløsninger for at reducere plastikforbruget, lette genanvendelse og udvikle nye tilgange til eliminering af plastaffald
  • at mærke plastikemballage med genanvendelsesoplysninger for at hjælpe forbrugerne med at aflevere det på den rigtige måde
  • at fremme et marked for genanvendt plast ved fortsat at øge andelen af genanvendt plast i vores emballage.
Forebyggelse af emballagemateriale, der ender som affald, herunder i hav, oceaner og vandveje, er en af hovedårsagerne til Nestlés løfte om, at al emballage skal være genanvendelig i 2025.
 
-hawin
11/4 2018