Tællehjælper til indtagelsen af piller

Tællehjælper til indtagelsen af piller

Faller præsenterer smart packaging prototypen "Counting Device", som gør det nemmere at tælle piller

Med smart packaging prototypen med en "tællende æske", har August Faller Gruppen skabt en innovativ emballageløsning, som kan forbedre compliancen og gøre håndteringen af lægemidlerne nemmere for patienterne

Den intelligente, interaktive lægemiddelemballage er udstyret med et lille e-papir display og elektroniske betjeningselementer (taster). Med udviklingen af smarte emballager, bidrager farma- og healthcare-industriens specialist inden for sekundære emballager til den fortsatte digitalisering på e-Health markedet og den stigende interesse for interaktive emballageløsninger.

Ved den nye emballageprototype "Counting Device", bekræfter patienten fjernelsen af enhver pille ved at trykke på en af knapperne på æskens forside. Hvis der snart ikke er flere piller, så kommer e-papir displayet i tide med en advarsel og påmindelse om, at der skal bestilles en ny recept. På den måde sikres en fortløbende medicinering.

Den mikroskopiske mikro-kontroller (hukommelseschip) på den innovative æske forsynes vha. et batteri, der er indbygget i emballagen. Elektronikkens flade opbygning var et centralt krav ift. den nemme integration i en lægemiddelemballage. Faller løste det gennem et printkort med ensidede komponenter på bagsiden og et e-papir display, der er indbygget i æskekonstruktionen på forsiden.

Med smart packaging løsninger, kan farma producenter tilbyde lægemidler med en ægte ekstraværdi til patienter, som på den ene side stiller udførlige og skræddersyede informationer til rådighed, og på den anden side øger sikkerheden og gør indtagelsen af lægemidler mere komfortabel.

Den intelligente lægemiddelemballage "Counting Device" er en af tre nyudviklede smart packaging prototyper, der er opstået i fællesskab med MSC Technologies i Freiburg og Hochschule Pforzheim.

Udover den tællende æske, er der også tale om "Level Indicators" prototypen, en intelligent emballage, der registrerer påfyldningsniveauet i en flaske med et flydende lægemiddel samt "Medical Prescription" prototypen, som ikke kun tæller pillerne og minder patienterne om den rettidige indtagelse, men også gør det muligt at sende anvisningen om indtagelse til emballagen via Bluetooth, takket være en app, som vi selv har udviklet.

Smart packaging ideerne skal give en forestilling om alt det, der er muligt. Selvfølgelig udvikler Faller sammen med sine kunder individuelle løsninger, der præcist er tilpasset til de konkrete applikationer.

-hawin

20/3 2018