Patienten er kongen
Kvalitetskontrol : Da hætteglas ofte er fyldt med aggressive lægemidler, er de udsat for præcise kontroller (foto: Schott PP/Jan Siefke).

Patienten er kongen

Nye typer lægemiddelemballager beskytter proteiner og forhindre forfalskning – tidlig optakt til Interpack 2014 i Düsseldorf

FARMACI Markedet for lægemidler er under forandring. Følsomme biofarmaceutiske produkter kræver mere robuste pakker. Forfalskning kan forebygges med særlige forseglinger og koder. Og yderligere emballagefunktioner er nødvendige, således at patienterne trygt kan administrere medicin selv. Medicinalvirksomheder og emballagesektoren står sammen over for enorme udfordringer.

Spørgsmål som selvmedicinering og brugersikkerhed bliver fx stadig vigtigere. Injektioner, som tidligere kun blev givet af læger, kan i dag foretages af patienten selv. For at undgå skader bliver den indbyggede nål automatisk trukket tilbage umiddelbart efter injektion.

Emballagesektor oplever således i disse år et væld af nyskabelser inden for den farmaceutiske industri. På verdens største emballagemesse Interpack 2014 til maj kan de forventede 250.000 besøgende få deres egne indtryk. Samlet set har omkring 1.100 af de cirka 2.700 udstillere sagt, at de kommer til at vise løsninger til brug i den farmaceutiske industri.

-jk


8/11 2013