Nyt klæbemiddel til biologisk nedbrydelige etiketter

Nyt klæbemiddel til biologisk nedbrydelige etiketter

Etiketspecialisten Herma har med midlet med klæbemidlet 62E kunnet øge antallet af selvklæbende, komposterbare materialer med kimplante-logo til fire. Varianten er særligt egnet til etiketter, der skal sættes direkte på frugt

Etiketter, der egner sig til kompostering, er mere efterspurgte end nogensinde før og udgør ikke længere en større teknisk udfordring, men HERMA har desuden udviklet en måde at kombinere komposterbarhed med andre eftertragtede egenskaber.

Det nye klæbemiddel 62E er ikke kun ideelt til kompostering, men også særligt ufølsomt over for migration. Den er godkendt til kontakt med tørre, fugtige og fede fødevarer (korrektionsfaktor 2).

På grund af sine høje vedhæftningsværdier selv på ru, ujævne overflader, er 62E-varianten et særligt egnet til etiketter, der skal påføres frugt. Ud over at de selv er komposterbare, kan etiketter fremstillet af materialer, der er belagt med det nye klæbemiddel gøre det muligt at kompostere hele et produkts emballage, f.eks. af papir eller pap.

I kombination med to specifikke etiketmaterialer må HERMA klæbemiddel 62E – ligesom det komposterbare 62N – bære kimplantelogoet i henhold til standarden EN 13432. Denne standard er det internationalt anerkendte benchmark for industriel komposterbarhed af biologisk nedbrydelige produkter. De to etiketmaterialer, der er certificeret i kombination med disse klæbemidler, er HERMAextracoat (grade 242) og HERMAtherm Bio phenol-free (grade 909).

-lipe

 

21/8 2022