Stora Enso har vedtaget ambitiøse miljømål

Stora Enso har vedtaget ambitiøse miljømål

Den svenske emballagegigant, som også er skovproducent, vil reducere sit CO2 udslip betydeligt og forpligte sine leverandører til at sætte tilsvarende høje mål de kommende år

Emballagevirksomheden Stora Enso har vedtaget de højeste mål for reduktion af CO2, en skovbrugsvirksomhed hidtil har sat på verdensplan for hele virksomhedens værdikæde.

Målene er godkendt af initiativet 'Science Based Targets', som er en sammenslutning af bl.a. FN og Verdensnaturfonden WWF, som på baggrund af videnskabsbaserede mål mobiliserer virksomheder til at styrke sine konkurrencemuligheder bæredygtig produktion.

- I over et årti har vi aktivt reduceret energiintensiteten i vores aktiviteter og vores afhængighed af fossile brændstoffer, siger Stora Enso administrerende direktør Karl-Henrik Sundström, og fortsæstter:

- Som et firma, der arbejder med bioekonomi bæredygtige råmaterialer, er vi i en unik position at tage det næste skridt.
Vi forpligter os nu til yderligere at reducere vores CO2 og andre drivhusgasemissioner i overensstemmelse med den 2
grader C-grænse, der er fastsat for den globale opvarmning i Paris-aftalen.
De nye mål dækker udslip fra vores egen
virksomhed, men omfatter også engagementsmål for vores partnere gennem værdikæden.

I spidsen for fremtidens udvikling
Målet forpligter Stora Enso til, inden 2030, at reducere drivhusgasudslippet i driften med 31 procent pr. ton papirmasse, papir og karton i forhold til 2010.
For at mindske udslippet i værdikæden forpligter Stora Enso sig til, at 70 procent af virksomhedens leverandører og
transportører skal sætte sine egne høje mål for reduktion af drivgas inden 2015.

Derudover vil virksomheden i løbet af de kommende to år uddanne alle sine kundeorienterede medarbejdere i fordelene ved at fastsætte videnskabsbaserede mål.

Alexander Liedke, direktør for bæredygtige virksomheder og markeder i WWF og medlem af initiativet for videnskabsbaserede mål, siger:

- Vi lykønsker Stora Enso med at være det første skovbrugsfirma, der har sit videnskabsbaserede mål godkendt af vores
team. Ved at sætte mål, der tilpasser sin forretning til globale bestræbelser for at undgå de værste konsekvenser af
klimaforandringer, placerer Stora Enso sig selv i spidsen for udviklingen, hvor den globale økonomi fremover vil basere sig på lav CO2-udledning. Det er især opmuntrende at se, at Stora Enso arbejder sammen med sine leverandører om at
vedtage deres egne videnskabsbaserede mål, der hjælper med at integrere målsætninger på tværs af
værdikæden, siger Liedke.

-lipe

29/1 2018