LED lys rykker PostNord nærmere til ambitiøse energimål

LED lys rykker PostNord nærmere til ambitiøse energimål

I Brøndby Pakkecenter har udskiftning af belysning desuden medført gladere medarbejdere og årlig besparelse på 700.000 kroner

Som et led i PostNords ambitiøse miljøstrategi om at reducere CO2-udledningen med 40 procent inden 2020 i forhold til 2009, har virksomheden for nylig afsluttet et større energirenoveringsprojekt i Brøndby Pakkecenter.

Her er både kontorer, lagerhal og udendørsarealer har fået et stort energiløft, der ikke alene har forbedret belysningen, men også tæller positivt på den samlede energiregning og de erklærede miljømål. Og - ikke mindst - givet væsentligt gladere medarbejdere.

Brug for et erfarent øje med sans for detaljen
PostNord arbejder struktureret med at analysere sit energiforbrug og -optimering. Virksomheden har bl.a. monteret bi-målere på alle sine lokationer og kan derfor tydeligt påvise de økonomiske besparelser. Mens PostNord tidligere selv har fungeret som rådgiver og projektleder på sine energirenoveringer, er opgaven med rådgivning og projektledelse denne gang overdraget til rådgivnings- og installationsvirksomheden Kvalitek, som er specialist energioptimering med LED belysning.

- Opgaven med at rådgive, vejlede og ikke mindst styre vores energirenoveringsprojekter er en kompliceret affære, hvor der skal tages højde for rigtig mange elementer. Denne opgave har vi med sindsro kunnet overlade til Kvalitek, som er en partner med høj troværdighed og stor teknisk viden, fortæller Facility Manager Henrik Seemann, der er ansvarlig for alle PostNords bygninger i Danmark.

 Michael Hansson fra Kvalitek og Henrik Seemann, fra PostNord arbejder nu videre på at finde nye muligheder for at optimere energiforbruget.

Kvalitek har stået for den store opgave med at lave en komplet udskiftning af konventionel belysning til den energirigtige LED-belysning i PostNords pakkecenter i Brøndby. En opgave der omfatter lagerhaller, produktionsområder, kontorer, toiletter, kantine, køkken og udendørsbelysning.

Mere LUX for pengene
Armaturerne fordobler LUX-niveauet og mindsker effektforbruget væsentligt. Det giver meget mere lys for pengene.

Medarbejderne i pakkecenteret har udtrykt stor begejstring over de væsentligt bedre lysforhold, der er kommet. Og når man arbejder om aftenen og natten, betyder lyset meget for både velbefindende og produktivitet.

Samtidig udleder LED-armaturerne væsentligt mindre varme end de gamle lyskilder. Faktisk har PostNord kunnet slukke for al såkaldt komfortkøl, og blot her er besparelsen på det samlede energiregnskab mærkbar.

Samlet set vil udskiftningen af 1.200 lyspunkter i Brøndby Pakkecenter betyde en årlig besparelse på 700.000 kroner.

LED er mere end bare lys
Direktør i Kvalitek, Michael Hansson understreger, at energirenovering handler om meget mere end blot at udskifte til energieffektive LED-lyskilder.

- Selvfølgelig betyder energibesparelsen rigtig meget, og her spiller produktets kvalitet, pris og levetid ind. Men det skal samtidig være produkter, der giver de rigtige belysningsforhold. Her har Ledvances integrerede LED-armaturer vist deres værd. Ikke alene er der tale om produkter af høj kvalitet. En kvalitet, de tør bakke op med 5 års garanti. For eksempel har deres LED-armaturer til loftet en meget lav indbygningshøjde på kun 2 cm, hvilket gør dem nemme og dermed billige at installere. Det har alt sammen indflydelse på installationsprisen og dermed den samlede besparelse, siger Michael Hansson.

Henrik Seemann fra PostNord supplerer:

- Den nemme installation af Ledvances LED-armaturer betyder ikke kun, at det er den laveste installationspris, jeg har set til dato. Men når installationen er så nem, er der også minimal fare for, at noget andet går i stykker ved installationen. Jeg er f.eks. ikke længere nervøs for, at vores produktionsmaskineri påvirkes af støv eller lignende.

-lipe

 

 

 

 

26/10 2017
 • BrochurerDOWNLOAD
 • RPC Superfos

  RPC Superfos

  SuperLock er plastemballage, der op til tredobler holdbarheden for fødevarer
 • Grakom

  Grakom

  Brancheforeningen for Kommunikation, Design & Medieproduktion
 • Kongskilde

  Kongskilde

  Håndtering af procesaffald
 • DS Smith

  DS Smith

  Emballageløsninger der optimerer jeres forsyningskæde
 • Stok Emballage

  Stok Emballage

  Alt i forsendelsesemballage
 • Schur

  Schur

  Det kan mærkes overalt
 • Flexopack

  Flexopack

  BVM Pakkemaskiner
 • Lim Tech

  Lim Tech

  Samler brikkerne