FødevareBanken og Flensted indgår strategisk samarbejde

FødevareBanken og Flensted indgår strategisk samarbejde

FødevareBanken og fødevarevirksomheden har besluttet at styrke deres samarbejde og indgå et erhvervssamarbejde, der kan være med til at få FødevareBankens kølebiler til at rulle

Madspildsorganisationen FødevareBanken har siden februar modtaget snitgrønt, kartofler og andre af Flensted produkter. Nu tager de to parter endnu et skridt mod et øget samarbejde og indgår et erhvervspartnerskab.

De modtagesteder - herberger, væresteder m.m., som FødevareBanken leverer mad til, har i flere måneder kunnet lave mad af lækre frostgrøntsager, snitgrønt og kartofter fra Flensted, der produceres lokalt i Vestjylland.

Varerne stammer bl.a. fra overskudsproduktion og er andre varer, som Flensted af forskellige årsager ikke har haft mulighed for at sælge. De er derfor blevet doneret til FødevareBanken, der leverer overskudsmad til ca. 250 organisationer for socialt udsatte over det meste af landet.

Og nu har de to parter besluttet at styrke deres samarbejde og indgå et erhvervssamarbejde.

- Jeg er meget glad for, at Flensted ønsker at øge samarbejdet med os, så det nu bliver til et egentligt erhvervspartnerskab, der udover varer også omfatter økonomi, kommunikation og strategi, siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen og fortsætter:

- At modtage overskudsmad er selvfølgelig helt afgørende for, at vi kan fungere, men at drive en organisation som FødevareBanken, kræver ud over mad tillige synlighed og økonomi. Det er meget glædeligt, at Flensted på den måde er med til at løfte det ansvar, som jeg også synes er erhvervslivets, siger hun.

FødevareBanken har de seneste år etableret en række erhvervspartnerskaber. Blandt andet er Netto, Jyske Bank, Thise Mejeri og nu altså også Flensted med til at få FødevareBankens kølebiler til at rulle.

Om baggrunden for partnerskabet siger Marketing- og Innovationschef, Anne Borghegn, Flensted:

- FødevareBanken er med til at løse en meget konkret udfordring for os, når vi af og til står med uundgåelig overproduktion, fejl på emballage eller lignende - og løser en vigtig samfundsopgave i det hele taget. Derfor er det selvfølgelig også rimeligt, at vi som virksomhed bidrager med mere end mad til, at FødevareBanken fortsat kan eksistere.

Om Flensted
Flensted er en moderne fødevarevirksomhed med fokus på grønne måltidsløsninger til detailhandelen og professionelle køkkener. Virksomheden ligger i Skovlund langt ude på landet i Vestjylland, tæt på de marker, som mange af virksomhedens råvarer kommer fra. Og virksomheden og dens 325 ansatte omsætter for ca. 650 mio. kr.

Om FødevareBanken
Non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. 

19/8 2019