Royalt besøg i FødevareBanken

HKH Prinsesse Marie besøger tirsdag d. 18. september FødevareBanken

På besøget vil Prinsessen få mulighed for, med egne øjne, at se, hvordan FødevareBanken og organisationens godt 250 frivillige, hver eneste dag året rundt, håndterer tre tons overskudsmad fra industrien og fødevareproducenter og fordeler det til organisationer for socialt udsatte i det meste af Danmark.

- Vi har noteret os Prinsessens store interesse for madspild og ser det som en stor ære, at Hendes Kongelige Højhed har lyst til at besøge os og høre mere om vores løsning, siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen og fortsætter:

- Madspild er kommet på dagordenen for at blive og med Prinsesse Maries opmærksomhed på emnet er der grund til at glæde sig over, at flere og flere – også virksomheder har fokus på at bekæmpe madspild. Det mærker vi også i FødevareBanken gennem det samarbejde vi har med en række store danske virksomheder.

På besøget i FødevareBanken vil HKH Prinsesse Marie ud over en rundvisning på lageret i København, få mulighed for at møde et par af organisationens frivillige samt en kok, der tilbereder mad på et af de væresteder, der får leveret mad fra FødevareBanken.

Aldrig for gammel mad
FødevareBanken er en NGO, der samler overskudsmad ind hos grossister, fødevareproducenter og primær producenter. Det er mad, der aldrig er for gammel, men som af mange forskellige årsager alligevel ikke kan sælges. Det kan være på grund af fejl på etiketten, sæsonvarer, overproduktion, kort dato eller andre forhold.

FødevareBanken er landsdækkende med lagre i København, Aarhus og Kolding. Herfra køres maden ud til organisationer for socialt udsatte – som f.eks. Mændenes Hjem, Reden, Kirkens Korshærs væresteder, herberger, kvindehjem etc. FødevareBanken leverer tillige morgenmad til 24 skoler i områder, hvor eleverne ofte kommer i skole uden at have spist morgenmad.

Hver eneste dag året rundt, fordeler FødevareBanken ca. tre tons indscannet overskudsmad, svarende til 7.600 måltider dagligt, 2.285.000 årligt og er dermed Danmarks eneste og største organisation, der systematisk, fødevaresikkert og sporbart håndterer madoverskud, der ellers ellers ville være blevet smidt ud og fordeler det til socialt udsatte.

FødevareBanken er støttet af en række store danske fonde, herunder Velux Fonden, Oak Foundation, DenA.P. Møllerske Støttefond, Tryg Fonden og Kronprinsparrets Fond. Herudover arbejder organisationen med medlemsskaber og erhvervspartnerskaber for at få økonomien til at hænge sammen. Maddonorerne tæller store virksomheder som f.eks. Netto, Salling Group, Arla, Urtekram, Thise, Dagrofa, Unilever og Aarstiderne.

FødevareBanken er i høj grad drevet af frivillighed, idet det er organisationens ca. 250 frivillige, der sørger for at afhente og distribuere maden. De frivillige repræsenterer de fleste lag i samfundet, men er især domineret af ældre mænd, hvilket også er usædvanligt for en frivillig organisation. Herudover er der ca. 15 lønnede medarbejdere.

-hawin

10/9 2018
  • Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    andet ›For nylig blev en ny nordisk rapport om verdens plastikforurening præsenteret i forbindelse med FN´s 78. generalforsamling i New York, men rapporten mangler de nødvendige løsninger, mener miljøorganisationen
  • Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    andet ›Descartes Systems Group har udgivet sin nye globale forbrugerrapport. Blandt de norske respondenter er 57 procent interesserede i CO2-neutral hjemmelevering, mens kun 17 procent mener, at det er vigtigt, at leveringerne sker med elkøretøjer
  • Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    andet ›Dansk Retursystem åbner og tester en pantstation ved siden af AffaldPlus’ genbrugsplads i Næstved
  • Affald fra showroom bliver genanvendt

    Affald fra showroom bliver genanvendt

    andet ›Körber Supply Chain i Arden lancerer et nyt initiativ med fokus på genanvendelse af store mængder affald fra deres showroom, der ellers ville være blevet destrueret. I samarbejde med den landsdækkende miljøvirksomhed, Marius Pedersen, vil Körber nu tackle denne udfordring
  • Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    andet ›Torsdag den 14. september inviterer Scanpack Pop-up 2023 til engdagssmesse i Göteborg under overskriften: Forbrugernes påvirkning/indflydelse på udviklingen af emballage. Dagen byder på oplæg og debatter om bl.a. hvordan forbrugerne agerer i købsøjeblikket, hvilken rolle, emballagen spiller og hvordan producenter kan opnå kundeloyalitet samtidigt med øgede miljø- og bæredygtighedskrav
  • Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    andet ›Med lige knap 15 mio. kr. i tilsagn og en gammel, asiatisk fermenteringsteknik vil GUDP-projektet SOLID-PRO give frasorterede grøntsager en ny chance for at blive et eftertragtet og klimavenligt måltid
  • Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    andet ›Den nye formand, som er udpeget af regeringen, bliver medlem af Grønt Erhvervsforum, som på vegne af sektoren leverer input og rådgivning til regeringen om den grønne omstilling. Michael Bayer Thomsen, bestyrelsesformand i Letbek og næstformand i Plastindustrien overtager fra CEO i Danfoss, Kim Fausing
  • Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    andet ›Emirates introducerer i denne måned et nyt tiltag for at håndtere luftfartsselskabets millioner af plastbakker, skåle, emballage til snacks og madvarer m.m. ombord. Fremover vil de mange typer af plastik blive håndteret lokalt og genanvendt til nye skåle, bakker og flasker i stedet for at blive kasseret