Ny stærkere MiR robot præsenteret i Chicago
Dobbelt nyttelast og lettere brugergrænseflade er blandt opgraderingerne i version 2 af den danske robotdarling, som ifølge producenten vil vende op og ned på logistikken i industrien.
Den fynske robotvirksomhed MiR, Mobile Industrial Robots lancerede i går, mandag en ny, stærkere selvstyrende mobil robot på den internationale robotmesse, Automate 2017 i Chicago.
MiR200 er er i stort set enhver henseende en stærkere mobil robot end virksomhedens flagskib MiR100, som allerede er installeret i flere end 30 lande hos virksomheder som f.eks. Airbus, Boeing, Flex, Honeywell, Michelin, Procter & Gamble, Toyota og Walmart.
Nyttelasten er fordoblet til 200 kg og trækkapaciteten til 500 kg. MiR200 rummer et markant løft af den i forvejen intuitive webbaserede brugergrænseflade, så selv nybegyndere hurtigt kan tage den mobile i brug og programmere den til automatisere manuel transport og logistik.
Forbedringerne omfatter en mulighed for lave skræddersyede dashboards, en forbedret optegning af kort over virksomhedens arealer, en nemmere oprettelse af robotmissioner og -opgaver, mulighed for at autorisere brugere til forskellige niveauer, responsivt webdesign og understøttelse af et meget bredt udsnit af browsere. En integreret hjælpefunktion og produktdokumentation giver desuden yderligere vejledning til brugerne.
Til alt fra flyselskabet til hospitaler
MiR200 kan anvendes i alle typer industri. Med dens ESD-kompatible (Electrostatic discharge) ydre er den mobile således også velegnet til anvendelser i forbindelse med elektronikmontage, hvor delene, der
transporteres, skal beskyttes imod elektrostatiske udladninger.
Desuden er robotten udstyret med de nyeste sensorteknologier, som med en komplet 360 graders scanning sørger effektiv og sikker kørsel. Robotten har ingen blinde vinkler og kan derfor køre både forlæns og baglæns og smidigt passere enhver forhindring.
- Vores robotter vender op og ned på logistikken i industrien. Vi gør det muligt at optimere intern transport langt mere effektivt for alle størrelser virksomheder, herunder også for de store multinationale koncerner.
Eksempelvis kører der MiR-robotter rundt både hos Flex, Boeing, Toyota, Danone, LEONI, Garmin og
og på en række hospitaler og plejehjem, siger MiRs CEO, Thomas Visti og uddyber:
- Omstillingsevnen er særdeles afgørende for konkurrenceevnen i industrien. Med den nye meget visuelle og logiske brugergrænseflade på MiR200 er det blevet endnu lettere for virksomhederne at programmere og betjene robotten. Det betyder, at det er enkelt at bruge den til at automatisere nye opgaver, i takt med de forandringer, der løbende sker i en produktionsvirksomhed. Brugervenligheden og alsidigheden skaber en ekstrem kort tilbagebetalingstid på MiRs nye skud på stammen. MiR200-robotten kan tjene sig ind igen i løbet af mindre end et år, også selv om der er tale om meget dynamiske omgivelser.
-lipe