Grønt alternativ fortrænger pakkefyld af plast

Grønt alternativ fortrænger pakkefyld af plast

Stadig flere vælger at bruge miljøvenligt pakkefyld fremstillet af stivelse og er dermed med til at mindske den voldsomme forurening med plastaffald. Virksomheden Greenway-Denmark har fået succes med deres pakkefyld, Biofyld

Hver dag sendes tusindvis af pakker fra webshops og andre virksomheder. Det er med til at skabe miljøproblemer i form af emballage og pakkechips, som ofte er fremstillet af plast.

Stadig flere vælger at bruge miljøvenligt pakkefyld fremstillet af stivelse og er dermed med til at mindske den voldsomme forurening med plastaffald. Materialet kan genbruges eller komposteres efter brug, bruges som legetøj - eller blot kasseres som restaffald.

Problemet med plast i naturen er voksende, og det bliver ikke mindre i 2018. Hver uge vokser antallet af pakker fra webshops og andre virksomheder, fyldt med plastmateriale. Men stadig flere vil gerne væk fra plast og over til mere miljørigtige pakkeløsninger. Virksomheden Greenway-Denmark har fået succes med produktet Biofyld, som er fremstillet af majsstivelse.

Når eksempelvis netbutikken Suztain sender sine varer ud, sker det med det majsbaserede pakkefyld til at skåne varerne mod stød og slag på turen ud til kunden. Suztain sælger en række artikler inden for personlig pleje, hus og have med vægt på bæredygtighed. Sortimentet spænder fra sæbe og shampoo over LED-belysning til bestik af bambus og legetøj til hund og kat.

- Vi driver Danmarks største online butik med bæredygtige produkter, og vil gerne have, at det hænger sammen - det vi handler med, og den måde, vi sender det ud på, siger Jørgen Richelieu, medejer af Suztain.

Han kommer ind på at han ikke synes at man kan sende bæredygtige varer ud i flamingochips, plastikfolie eller lignende.

- Biofyld understreger, at vi vil agere miljøbevidst og bæredygtigt hele vejen fra butik til kunde, og det spiller en væsentlig rolle, både for os og for vores kunder, siger Jørgen Richelieu.

Fortrænger plast

Det er virksomheden Greenway-Denmark i Tolne i Vendsyssel, som fremstiller og sælger Biofyld til det skandinaviske marked. Her oplever produktchef Jesper Jensen stor interesse for at skifte til et fyldmateriale, som ikke belaster miljøet på samme måde som plast. Og som derudover er mere behageligt at arbejde med, fordi det ikke som fx flamingo udvikler statisk elektricitet.

Efter produktionsstart i det tidlige forår 2017 er der nu en voksende kundekreds, som tæller grossister inden for kontorartikler, emballage og industrileverancer, samt enkeltbutikker, som typisk er webshops, som vil bruge fyldet i deres pakker.

- Biofyld er fremstillet af majsstivelse. Og når pakkefyldet har opfyldt sit formål, kan det enten genbruges, smides ud med restaffaldet eller komposteres. Eller børnene kan få det som små byggeklodser, meget lig PlayMais, som mange børn har prøvet at lave modelhuse og bygget figurer af, siger Jesper Jensen.

Biofyld er certificeret komposterbart efter certificeringen DIN EN 13432.

Bæredygtig løsning

Hos RedOffice AB & SJ Kontor i Silkeborg møder salgskonsulent Niels Ø. Hansen også en stigende interesse, når han præsenterer produktet for de enkelte butikker:

- Folk tricker på, at det er miljøvenligt og uden kemi og reststoffer. At man kan kompostere det er jo det bedste bevis for, at det er bæredygtigt. Rigtig mange forretninger i dag har indset betydningen af, at de agerer bæredygtigt, og det her er ét element ved siden af en række andre, siger han.

Produktchef Jesper Jensen fra Greenway-Denmark forventer en fortsat stigende interesse for Biofyld.

- Produktet er grundlæggende miljørigtigt, og dertil kommer så, at det bliver hjulpet på vej af den stigende kritik af plast, ikke mindst mikroplast, der er i befolkningen. Folk vil gerne bidrage til at mindske det problem, når det kan lade sig gøre på en realistisk måde, siger han.

-hawin

 

 

Faktaboks

Biofyld er pakkechips fremstillet af majsstivelse. Det er certificeret komposterbart og eneste fyldeprodukt på det danske marked, der opfylder DIN EN 13432 normen. Produktet fortrænger oliebaseret plast, er miljøvenligt, bæredygtigt og uden kemikalier. Biofyld er behageligt at arbejde med, da det er støvfrit og antistatisk. Dertil kommer, at det passer i silosystemer, som mange virksomheder anvender. Det leveres i 440 liters sække.

 

Om Greenway-Denmark

Greenway-Denmark er en dansk virksomhed, grundlagt i 2006, der arbejder for at skabe en grønnere og mere bæredygtig forbrugskultur. Greenway-Denmark arbejder udelukkende med produkter, der efter anvendelse kan vende 100% tilbage til naturen. Ud over Biofyld handler Greenway-Denmark med engangsservice lavet af nedfaldne palmeblade samt plastartikler som drikkeglas i biologisk plast, dvs. plast fremstillet af stivelse. Som for Biofylds vedkommende gælder, at også disse produkter er bæredygtige og kan komposteres, når de er færdiganvendt.

 

16/1 2018
  • Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    andet ›For nylig blev en ny nordisk rapport om verdens plastikforurening præsenteret i forbindelse med FN´s 78. generalforsamling i New York, men rapporten mangler de nødvendige løsninger, mener miljøorganisationen
  • Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    andet ›Descartes Systems Group har udgivet sin nye globale forbrugerrapport. Blandt de norske respondenter er 57 procent interesserede i CO2-neutral hjemmelevering, mens kun 17 procent mener, at det er vigtigt, at leveringerne sker med elkøretøjer
  • Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    andet ›Dansk Retursystem åbner og tester en pantstation ved siden af AffaldPlus’ genbrugsplads i Næstved
  • Affald fra showroom bliver genanvendt

    Affald fra showroom bliver genanvendt

    andet ›Körber Supply Chain i Arden lancerer et nyt initiativ med fokus på genanvendelse af store mængder affald fra deres showroom, der ellers ville være blevet destrueret. I samarbejde med den landsdækkende miljøvirksomhed, Marius Pedersen, vil Körber nu tackle denne udfordring
  • Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    andet ›Torsdag den 14. september inviterer Scanpack Pop-up 2023 til engdagssmesse i Göteborg under overskriften: Forbrugernes påvirkning/indflydelse på udviklingen af emballage. Dagen byder på oplæg og debatter om bl.a. hvordan forbrugerne agerer i købsøjeblikket, hvilken rolle, emballagen spiller og hvordan producenter kan opnå kundeloyalitet samtidigt med øgede miljø- og bæredygtighedskrav
  • Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    andet ›Med lige knap 15 mio. kr. i tilsagn og en gammel, asiatisk fermenteringsteknik vil GUDP-projektet SOLID-PRO give frasorterede grøntsager en ny chance for at blive et eftertragtet og klimavenligt måltid
  • Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    andet ›Den nye formand, som er udpeget af regeringen, bliver medlem af Grønt Erhvervsforum, som på vegne af sektoren leverer input og rådgivning til regeringen om den grønne omstilling. Michael Bayer Thomsen, bestyrelsesformand i Letbek og næstformand i Plastindustrien overtager fra CEO i Danfoss, Kim Fausing
  • Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    andet ›Emirates introducerer i denne måned et nyt tiltag for at håndtere luftfartsselskabets millioner af plastbakker, skåle, emballage til snacks og madvarer m.m. ombord. Fremover vil de mange typer af plastik blive håndteret lokalt og genanvendt til nye skåle, bakker og flasker i stedet for at blive kasseret