Fremtid og fremskridt på FoodTech
H.K.H. Prins Joachim på FoodTech her sammen med Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH, og messekomitéen. Foto: MCH/Lars Møller.

Fremtid og fremskridt på FoodTech

Produktnyheder, dialog, nye relationer og ny viden blev omdrejningspunktet for den 12. udgave af Nordeuropas største messe for fødevareteknologi, FoodTech, som sluttede torsdag efter tre dage med besøgs- og udstillerfremgang samt royalt besøg i MCH Messecenter Herning

Hele branchens mødested inden for fødevareteknologi, FoodTech 2018, sluttede torsdag efter tre dage med mennesker, møder, mad og maskiner i MCH Messecenter Herning. Messen bød på besøgs- og udstillerfremgang med 8.974 besøgende fagfolk og 309 udstillere, et rekordstort aktivitetsprogram, konferencer, innovationskonkurrencen FoodTech Challenge & InnovateFood.dk, International Food Contest samt et væld af prisoverrækkelser.

På messens sidste dag havde FoodTech atter glæden af royalt besøg af H.K.H. Prins Joachim. Siden den første FoodTech-messe i 1997 har H.K.H. Prins Joachim været protektor for messen, og i år brugte han sit besøg på at møde udstillerne.

- Det er her, de gode idéer opstår, fordi man snakker sammen og kigger hinanden over skuldrene. På messer kommer man ud til kunderne, kunderne kommer ind til leverandørerne, og leverandørerne lærer af hinanden. Og så har man udvidet det med de studerende, siger H.K.H. Prins Joachim og tilføjer:

- Man kaster alle bolde op i luften på denne messe, og det er også derfor, den er så spændende. Udover at vi i Danmark har en fødevarebranche, som er rigtig god, har vi også et fødevareproduktionscluster, som både er afhængig af og afledt af, hvad der startede det hele, og som også arbejder på et globalt plan. For at være skarpe der, skal vi have en messe som denne i Danmark.

Hele branchen samlet

FoodTech bød på alt lige fra fødevarer og mejeriprodukter til store maskiner, hvor der var rig mulighed for at skabe nye relationer, styrke netværk og dele viden. Blandt de 309 udstillere på FoodTech var Alfa Laval Nordic A/S, producent af blandt andet pumper, ventiler, varmevekslere og separatorer, som har deltaget på FoodTech lige siden messens begyndelse:

- FoodTech er det unikke samlingspunkt, som samler en hel industri på tre dage og skaber et samhørighedspunkt både mellem kunder, leverandører og kollegaer. For os er FoodTech en helt unik mulighed for at møde rigtig mange på en gang, heriblandt forretningspartnere og kunder og vise, hvad Alfa Laval har af nyheder samt fremvise og forstærke vores brand. Vi kommer helt sikkert på FoodTech igen næste gang, siger Jesper Holm, Division Manager, Alfa Laval Nordic A/S.

Alsidigheden og kombinationen af udstilling og aktiviteter fik også positive tilbagemeldinger fra de besøgende - heriblandt hos John Tuohy fra Irland, som udover at være dommer på International Food Contest og deltager på IFC World Congress, brugte sit første besøg på messen på at netværke og hente ny viden:

- Det er mit første besøg på FoodTech, og jeg er meget imponeret over, hvor omfattende messen er. Både nye og store firmaer er repræsenteret. Messen er meget unik, da den byder på en bred skare af dygtige fagfolk, og det er fantastisk, at så meget viden er samlet under ét tag. Jeg vil foreslå FoodTech til alle, som har en passion for fødevarer og den dertilhørende ingeniørkunst. FoodTech er uden tvivl et besøg værd, siger Dr. John Tuohy, direktør hos 2e Technical Development Ltd.

Teknologi, vidensdeling og det personlige møde

Hos ledelsen i MCH er der stor tilfredshed over en messe med positive tilkendegivelser fra både udstillere og besøgende:

- Der skal lyde en stor tak til udstillere, samarbejdspartnere og gæster, der igen har været med til at gøre FoodTech til hele branchens mødested. Vi glæder os over både besøgs- og udstillerfremgang samt de mange positive tilkendegivelser fra branchen. Det bekræfter, at messens engagerede udstillere, det kvalificerede konferenceprogram og de rekordmange aktiviteter har skabt synergi og formået at kombinere ny teknologi, vidensdeling og det personlige møde, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

Torsdag var også dagen, hvor vinderen af innovationskonkurrencen FoodTech Challenge & InnovateFood.dk blev kåret. Blandt de syv deltagende hold gik sejren til team Chr. Hansen, hvor fire studerende fra Tyskland, Norge, Ungarn og Holland efter tre dages intensivt arbejde kunne præsentere kampagnen "Life Culture Kit" med formålet at øge kundernes viden om naturlige løsninger i forbindelse med madspild.

Kampagnen var et strategisk løsningsforslag til Chr. Hansens nuværende udfordringer på området og kunne implementeres med det samme.

Flere end 2.500 studerende fra 45 lande havde ansøgt om at deltage i innovationskonkurrencen, hvoraf 35 blev udvalgt til at løse virksomhedscases fra branchens største og mest kendte virksomheder som blandt andet er Arla, KMC, Marel, Chr. Hansen og Tulip.

FoodTech vender tilbage til MCH Messecenter Herning 29. september - 1. oktober 2020.

-hawin

 

 

 

 

 

 

 

 

16/11 2018
  • Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    andet ›For nylig blev en ny nordisk rapport om verdens plastikforurening præsenteret i forbindelse med FN´s 78. generalforsamling i New York, men rapporten mangler de nødvendige løsninger, mener miljøorganisationen
  • Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    andet ›Descartes Systems Group har udgivet sin nye globale forbrugerrapport. Blandt de norske respondenter er 57 procent interesserede i CO2-neutral hjemmelevering, mens kun 17 procent mener, at det er vigtigt, at leveringerne sker med elkøretøjer
  • Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    andet ›Dansk Retursystem åbner og tester en pantstation ved siden af AffaldPlus’ genbrugsplads i Næstved
  • Affald fra showroom bliver genanvendt

    Affald fra showroom bliver genanvendt

    andet ›Körber Supply Chain i Arden lancerer et nyt initiativ med fokus på genanvendelse af store mængder affald fra deres showroom, der ellers ville være blevet destrueret. I samarbejde med den landsdækkende miljøvirksomhed, Marius Pedersen, vil Körber nu tackle denne udfordring
  • Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    andet ›Torsdag den 14. september inviterer Scanpack Pop-up 2023 til engdagssmesse i Göteborg under overskriften: Forbrugernes påvirkning/indflydelse på udviklingen af emballage. Dagen byder på oplæg og debatter om bl.a. hvordan forbrugerne agerer i købsøjeblikket, hvilken rolle, emballagen spiller og hvordan producenter kan opnå kundeloyalitet samtidigt med øgede miljø- og bæredygtighedskrav
  • Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    andet ›Med lige knap 15 mio. kr. i tilsagn og en gammel, asiatisk fermenteringsteknik vil GUDP-projektet SOLID-PRO give frasorterede grøntsager en ny chance for at blive et eftertragtet og klimavenligt måltid
  • Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    andet ›Den nye formand, som er udpeget af regeringen, bliver medlem af Grønt Erhvervsforum, som på vegne af sektoren leverer input og rådgivning til regeringen om den grønne omstilling. Michael Bayer Thomsen, bestyrelsesformand i Letbek og næstformand i Plastindustrien overtager fra CEO i Danfoss, Kim Fausing
  • Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    andet ›Emirates introducerer i denne måned et nyt tiltag for at håndtere luftfartsselskabets millioner af plastbakker, skåle, emballage til snacks og madvarer m.m. ombord. Fremover vil de mange typer af plastik blive håndteret lokalt og genanvendt til nye skåle, bakker og flasker i stedet for at blive kasseret