FødevareBanken opretholder nødberedskab til socialt udsatte
Som de fleste af landets arbejdspladser har FødevareBanken sendt mange medarbejdere hjem, så man ikke medvirker til at sprede Corona-epidemien yderligere. Hjemsendelsen gælder alle medarbejdere, der ikke er direkte involveret i fysisk varehåndtering
Til gengæld er fødevareforsyningen til nogle af samfundets mest udsatte – dem, der er afhængige af de mange varmestuer, botilbud og andre væresteder – noget FødevareBanken fortsætter med, så længe det overhovedet er muligt.
Selv mange af de steder, der har måttet lukke for fysisk ophold pga. smittefare, opretholder en nødfunktion, hvor hjemløse kan komme og få et måltid mad ud af huset. Adgangen til et dagligt måltid og en varm kop kaffe bliver ekstra vigtig for dem den kommende tid, hvor de af åbenlyse grunde vil mærke flere lukkede døre end normalt.
Af de mere end 300 modtagersteder er det godt halvdelen, der stadig er i fuld eller reduceret drift og derfor stadig har brug for leverance af mad fra FødevareBanken.
Non-profit-organisationen oplever, at alle involverede tager håndteringen af nødberedskabet meget alvorligt i forhold til at holde sig på afstand af hinanden, undgå fysisk kontakt, holde god håndhygiejne og spritte essentielt udstyr af hele tiden.
Man får stadig masser af overskudsvarer ind fra vores faste donorer og samarbejdspartnere i fødevareindustrien, og lige nu er der tillige tale om mange henvendelser fra nye donorer, der strander med madvarer pga. nedlukning – dem håndterer FødevareBanken løbende, så alle gode og friske varer kommer ud og gør nytte blandt nogle af dem i samfundet, der har allermest brug for en håndsrækning.
- En stor tak skal lyde til alle de donorer i fødevareindustrien, som netop nu opretholder donationerne til de mest udsatte i Danmark via FødevareBankens nødebredskab. Og til alle de nye donorer, der har meldt sig under fanerne, det er fantastisk at opleve den omtanke og det overskud i en svær tid, siger direktør i FødevareBanken, Karen-Inger Thorsen.
FødevareBanken opretholder nødberedskabet, så længe der er brug for organisationen blandt de mest udsatte borgere. Og man følger situationen time for time og retter sig efter de forskrifter, som myndighederne til enhver tid udstikker.
-hawin
Om FødevareBanken
FødevareBanken er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark. På den ene side kasseres der dagligt enorme mængder mad i fødevarebranchen, hvilket betyder spild af ressourcer og en belastning for miljøet. På den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund ofte frataget muligheden for et dagligt og nærende måltid, som har afgørende betydning for deres sundhed. Det kæmper organisationen for at ændre.