Boom i økologisk sodavand
Unge forbrugere handler økologisk og som noget nyt, er det også luksusvarer, som eksempelvis sodavand, der ryger i kurven, når de handler, siger direktør for Økovejen.dk, Lars Schmidt Larsen. Foto: PR

Boom i økologisk sodavand

Siden 2012 har hver dansker i gennemsnit øget deres sodavandsforbrug med mere end tyve liter, og det kan mærkes på salget af de økologiske varianter, som især boomer blandt unge

 

 

Siden 2012 har hver dansker i gennemsnit øget deres sodavandsforbrug med mere end tyve liter, og det kan mærkes på salget af de økologiske varianter.

I 2017 stod hver dansker i gennemsnit for et forbrug på 124,2 liter sodavand, hvilket er en markant stigning over bare de seneste fem år. Alligevel er danskerne stadig europæiske dukse, med en beskeden 18. plads over de mest sodavandstørstige nationers samlede sodavandsforbrug. Det viser tal fra den europæiske brancheorganisation for læskedriksproducenter, UNESDA.

Stigningen i det danske salg af sodavand afspejler sig også i de økologiske varianter, som for alvor er ved at positionere sig på det danske marked.

– Det er stadig en relativ ny og voksende varegruppe, så vi har endnu ikke faste tal på udviklingen, men vi ser en klar stigning og modning af økologiske danske sodavandsproducenter, og det er forventeligt, at det kan udvikle sig til et større forretningsområde, siger Louis Illum Honoré, kommunikationschef ved Bryggeriforeningen og tilføjer:

– Ligesom vi de seneste år har set et øget fokus på både økologi og bæredygtighed blandt danske ølproducenter, så kan det være et spørgsmål om tid, før sodavanden bliver et større vækstområde for både producenter og forbrugere.

Til sammenligning med det danske sodavandsforbrug, så forbruger den europæiske topscorer, Tyskland, 137,1 liter sodavand per indbygger.

Økologisk sodavand hitter blandt unge

Det er særligt de 16-24-årige, den såkaldte generation Z, som udgør vækstmarkedet for økologiske varer. Det fremgår af helt nye europæiske tal fra analysebureauet Mintel, som peger på, at især denne gruppe forbrugere oplever en større værdi ved at købe økologiske varer. Det skriver foodnavigator.com.

Denne udvikling bemærker direktør Lars Schmidt Larsen hos Økovejen.dk. En dansk webbutik som udelukkende forhandler økologiske og bæredygtige varer.

– Det har altid været i de store byer, at økologien har bedst fat, men nu kan vi også se i vores salg, at det oftere er de helt unge forbrugere, som handler økologisk. Og som noget nyt, så er det også luksusvarer som eksempelvis sodavand, der ryger i kurven, når der skal købes ind, fortæller direktøren og uddyber:

– Jeg vil tro, det hænger sammen med den stigende bevidsthed blandt forbrugerne omkring krop, velvære og klima. Her er økologiske og bæredygtige varer med til at skabe en mærkbar effekt.

Sammen med økologisk sodavand er andre luksusvarer som kaffe og chokolade i økologiske versioner også i markant fremgang, fortæller Økovejens direktør.

-hawin

 

De unge forbrugere handler økologisk og som noget nyt, er det også luksusvarer, som eksempelvis sodavand, der ryger i kurven, når de køber ind, fortæller direktør for Økovejen.dk, Lars Schmidt Larsen. Foto: PR.

25/11 2019
  • Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

    andet ›For nylig blev en ny nordisk rapport om verdens plastikforurening præsenteret i forbindelse med FN´s 78. generalforsamling i New York, men rapporten mangler de nødvendige løsninger, mener miljøorganisationen
  • Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

    andet ›Descartes Systems Group har udgivet sin nye globale forbrugerrapport. Blandt de norske respondenter er 57 procent interesserede i CO2-neutral hjemmelevering, mens kun 17 procent mener, at det er vigtigt, at leveringerne sker med elkøretøjer
  • Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

    andet ›Dansk Retursystem åbner og tester en pantstation ved siden af AffaldPlus’ genbrugsplads i Næstved
  • Affald fra showroom bliver genanvendt

    Affald fra showroom bliver genanvendt

    andet ›Körber Supply Chain i Arden lancerer et nyt initiativ med fokus på genanvendelse af store mængder affald fra deres showroom, der ellers ville være blevet destrueret. I samarbejde med den landsdækkende miljøvirksomhed, Marius Pedersen, vil Körber nu tackle denne udfordring
  • Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

    andet ›Torsdag den 14. september inviterer Scanpack Pop-up 2023 til engdagssmesse i Göteborg under overskriften: Forbrugernes påvirkning/indflydelse på udviklingen af emballage. Dagen byder på oplæg og debatter om bl.a. hvordan forbrugerne agerer i købsøjeblikket, hvilken rolle, emballagen spiller og hvordan producenter kan opnå kundeloyalitet samtidigt med øgede miljø- og bæredygtighedskrav
  • Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

    andet ›Med lige knap 15 mio. kr. i tilsagn og en gammel, asiatisk fermenteringsteknik vil GUDP-projektet SOLID-PRO give frasorterede grøntsager en ny chance for at blive et eftertragtet og klimavenligt måltid
  • Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

    andet ›Den nye formand, som er udpeget af regeringen, bliver medlem af Grønt Erhvervsforum, som på vegne af sektoren leverer input og rådgivning til regeringen om den grønne omstilling. Michael Bayer Thomsen, bestyrelsesformand i Letbek og næstformand i Plastindustrien overtager fra CEO i Danfoss, Kim Fausing
  • Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

    andet ›Emirates introducerer i denne måned et nyt tiltag for at håndtere luftfartsselskabets millioner af plastbakker, skåle, emballage til snacks og madvarer m.m. ombord. Fremover vil de mange typer af plastik blive håndteret lokalt og genanvendt til nye skåle, bakker og flasker i stedet for at blive kasseret