Eventyr og print hjælper børn på hospitalet
HP har bidraget som sponsor til HC And-projektet, som har til formål at reducere angst og stress hos børn, der besøger eller er indlagt på hospitalet.
Fra tomme hvide vægge til fortryllende fortællinger og spændende eventyr.
Det er resultatet af et samarbejde mellem pc- og printerproducenten HP og Odense Universitetshospital, hvor væggene nu er forvandlet til en hel ny verden af underholdende tegninger, figurer og eventyr. Dekorationerne er lavet som en del af H.C. Andersen Børnehospitals koncept HC And.
HP har bidraget som sponsor til HC And-projektet, som har til formål at reducere angst og stress hos børn, der besøger eller er indlagt på hospitalet.
HC And er udviklet til børn i alderen 3-7 år og har til formål at forberede og mindske utrygheden hos børn, som lærer bedst ved konkrete handlinger og information. Visuelle værktøjer er vigtige, for at hospitalspersonalet kan give de yngste patienter den bedste behandling.
- Vi besluttede os for at sponsorere dekorationen af børnehospitalets MR-scanner og lokalerne omkring den, fordi vi gerne vil give børn i en svær situation mere tryghed og glæde, udtaler projektansvarlig hos HP, Mette Vilborg, og fortsætter:
- Vi vil gerne give det, som vi er gode til – og det er print. Vores printteknologi er alsidig. Vi kan både bruge den i virksomheden, men vi kan også skabe et eventyrsunivers af farver og fortællinger som på H.C. Andersen Børnehospitalet.
Flere børn får foretaget en MR-scanning uden bedøvelse
Farver og fortællinger kan berolige børn og aflede deres opmærksomhed fra sygdom og bekymringer. Dekorationerne er dermed ikke kun pynt, men også et værktøj til hospitalspersonalet, som bruger det aktivt i hverdagen, når de yngste patienter skal gennemgå behandling.
I følge overlæge på Odense Universitetshospital børneafdeling, Arne Høst, kan man allerede se resultatet af den nye udsmykning:
- Børnene er blevet mere glade, fordi de nu er i omgivelser, hvor de føler sig trygge og hjemme. For at kunne foretage en MR-scanning skal patienten ligge helt stille, og derfor måtte vi før i tiden ofte bedøve børnene for at kunne behandle dem. Nu medvirker langt flere af børnene til at få lavet en MR-scanning uden bedøvelse.
Projektet er fuldt finansieret af HP, som med assistance fra designer Susanne Bjerre, ejer af 10.30 Visuel Kommunikation, printvirksomheden Macrodot og skiltemontør Klaus Hansen, ELH Skilte, har indrettet børneafdelingen på Odense Universitetshospital.
Alle materialer er lavet af vandbaseret latex-print, som gør det nemt at rengøre, hvorfor denne teknologi er velegnet til hospitaler og andre kliniske miljøer.
-hawin