Langtidsholdbare kasser fra Herma

Langtidsholdbare kasser fra Herma

Med sine nye klæbemidler mener emballageproducenten HERMA at være den første virksomhed i branchen, der tilbyder etiketter, der er optimeret til at understøtte genanvendelse af papkasser til transport. Klæbemidlerne er udviklet på baggrund af den flerlagsteknologi, HERMA selv har udviklet

Af Lisbeth Petersen 

-Hvis genbrugsprocesserne er passende konfigureret, kan transportkasser genbruges ikke bare fire til syv gange men helt op til 25 gange.

Det var konklusionen på en undersøgelse, universitetet i Graz i Østrig foretog i 2021. Og for at optimere genanvendelse af pap og papir reagerede HERMA på undersøgelsen ved at udvikle en ny serie af klæbemidler og selvklæbende materialer, hvor man stort set har fjernet forurening forårsaget af klæbemidlet ved genanvendelsen.

Nu har emballageproducenten fået godkendt og certificeret fem selvklæbende etiketmaterialer af forskningsinstituttet PTS, der som eneste betingelse har, at etiketbeholdningen ikke må overstige 25 procent af æskens samlede masse.

Set i lyset af etikettens lave vægt sammenlignet med den kasse, den sidder på, vil denne betingelse højst sandsynligt blive opfyldt i alle tilfælde, siger Stefan Kissling, som fører tilsyn med udvikling af klæbemidler og specialle belægninger i HERMAS afdeling for selvklæbende materialer.

Han fortsætter:
-Det var vigtigt for os at opnå certificering ikke kun for klæbemidlerne, men også for de færdige materialer. Denne end-to-end certificering afspejler bedst produkternes praktiske anvendelse. Så vidt vi ved, er HERMA i øjeblikket den eneste virksomhed i branchen, der tilbyder etiketløsninger certificeret på denne måde, og for tre af de fire nye klæbemidler har flerlagsteknologien, som HERMA har udviklet, været nøglen til succesen.

Fire nye klæbemidler til fem nye selvklæbende materialer
Det nye klæbemiddel 72Bpt bruges i kombination med to letvægts coatede papirer, nemlig HERMAwhite super (grade 240) og HERMAextracoat (grade 242).

Hver af disse varianter er kendetegnet ved god indledende klæbeevne og er derfor ideel til mærkning af papkasser. Til laseretiketter på ark, som ofte bruges i forsendelsesapplikationer, har HERMA udviklet etiketlager bestående af det nye selvklæbende 72Apc og HERMAlaserark (kvalitet 135).

For at optimere genanvendelsen af pap og papir tilbyder HERMA nu også en løsning, der ligeledes er certificeret af PTS - også inde for termomærke-segmentet:

Det er et selvklæbende materiale, der kombinerer det nye klæbende 72Eps med HERMAtherm natur (grad 900) og er det første af sin slags, der undværer kemiske udviklere. Type 72Eps viser også god vedhæftning selv ved lave temperaturer og er også velegnet til brug med meget hurtige mærkningslinjer. 

Det femte af de PTS-certificerede materialer er en universel variant til forskellige anvendelser bestående af den nye enkeltlagslim 72C og etiketmaterialet HERMAwhite (kvalitet 601). Dens glaserede overflade giver anledning til fremragende printkvalitet med konventionelle printmetoder. Den er også yderst kompatibel med både laser- og termisk transferprint.

-Vores fem nye PTS-certificerede selvklæbende materialer dækker stort set alle applikationer, der opstår inden for karton- og foldekasse-smærkningssegmentet. Etiketprintere og brugere er sikre på at finde en passende løsning, uanset opgaven, som vil sætte dem i stand til at opnå yderligere forbedringer inden for kassegenanvendelse og dermed det lukkede materialekredsløb, fortæller Stefan Kissling.

14/12 2022