Flere danske fødevarer til De Forenede Arabiske Emirater

Flere danske fødevarer til De Forenede Arabiske Emirater

Behovet for flere fødevarer stiger år for år i De Forenede Arabiske Emirater. Miljø- og fødevareministeren er i disse dage på eksportfremstød med flere end 50 danske virksomheder og organisationer for bl.a. at skabe mere hyldeplads f.eks. danske mejerivarer, æg og fisk.

Næsten 60 millioner tons fødevarer vil De Forenede Arabiske Emirater have behov for i 2025, hvis indbyggere og turister skal mættes. 

Og med kun 6,5 procent landbrugsjord, skal 85 procent af de mange millioner tons mad importeres. Det er blandt andet baggrunden for, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i denne uge er i Dubai og Abu Dhabi med en erhvervsdelegation for at promovere danske fødevarer.

Meget mere end smør og ost
- Behovet for flere fødevarer er i den grad til stede i De Forenede Arabiske Emirater, og det er ikke kun smør og ost, som vi i mange år har eksporteret, de efterspørger. Der er også kommet et fokus på forskellige økologiske fødevarer og varesortimentet i supermarkederne bliver større, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

I 2020 forventes det, at fødevareimporten i Emiraterne vil være over 50 mia. kroner værd. I 2016 eksporterede danske virksomheder fødevarer for 622 mio. kroner.

- Udover markedsgevinsten i sig selv er der en sidegevinst ved at rodfæste sig i Emiraterne. Kommer man ind på markedet, har man også bedre adgang til resten af regionen. Landet fungerer som en slags fødevareknudepunkt, hvorfra man eksporter videre, siger Esben Lunde Larsen.

Mandag i denne uge besøger miljø- og fødevareministeren den danske stand på den enorme fødevaremesse Gulfood i Dubai World Trade Center. Her udstiller 20 danske virksomheder.

-lipe

19/2 2018