Stryhns Gruppen søsætter ny strategi fra 2024

Stryhns Gruppen søsætter ny strategi fra 2024

Når Stryhns Gruppen indleder en ny 3-årig strategi fra 2024, er det med ambitionen om at styrke markedslederpositionen inden for fødevarevirksomhedens kernekategorier og opnå organisk vækst i både dagligvarehandlen og på foodservicemarkedet

Fra 2024 tager Stryhns Gruppen hul på den 3-årige strategi, Fuld Fart Frem, som fokuserer på at styrke kerneforretningen og fremtidssikre produktion og værdikæde.

Målet er organisk vækst i kombination med eventuelle opkøb. Trods en udfordrende periode med inflation, stigende omkostninger og et større prisfokus, er Stryhns Gruppen allerede godt på vej.

- Vi er en dynamisk organisation med markedsledende mærkevarer, og vi har været i fremgang i over 10 år. Derfor stræber vi naturligvis efter at fortsætte vækstrejsen.

- Efter en periode med afmatning i fødevarebranchen forventer vi en gradvis normalisering af markedet og fornyet mærkevarevækst.

- Det er en tendens, vi allerede ser i vores egne tal. De sidste 3 måneder har vi haft stigende markedsandele i alle vores kernekategorier, til trods for at vi stadig står over for en udfordrende periode med inflation og højere omkostninger.

- Det skyldes blandt andet en stor indsats fra hele vores organisation, som arbejder dedikeret med at tilpasse kerneforretningen til de aktuelle markedsvilkår.

- Da der er dårlig sigtbarhed på markedet, har vi en vigtig opgave i at holde skarpt øje med markedsudviklingen, mens vi lægger fundamentet til mere organisk vækst, siger Kristian Kornerup Jensen, administrerende direktør i Stryhns Gruppen.

Målrettet markedsføring
I den kommende strategiperiode vil Stryhns Gruppen investere et 3-cifret millionbeløb i at styrke mærkevarerne, udvide den samlede foodserviceposition, skabe en omstilling med procesoptimering, digitalisering og effektivisering af forsynings- og værdikæden.

Dette indebærer at sikre og udvide positionen som en af markedslederne inden for fødevarevirksomhedens kernekategorier som postej, pålægssalater, sauce og kondimenter.

Det indebærer også at styrke virksomhedens kendte mærkevarer som Stryhn’s Leverpostej, Graasten Salater, K-Salat, Jensens Køkken og Langelænder Pølser gennem konkurrencedygtige kampagner, kategoriudvikling, et tættere samarbejde med kunderne og mere målrettet markedsføring.

Konkret vil Stryhns Gruppen tredoble investeringen i markedsføringen af fødevarevirksomhedens mærkevarer og have et bredere eksponeringsfokus på flere platforme.

I strategien ligger også et øget fokus på at forenkle, effektivisere og forstærke forsynings- og værdikæden, blandt andet gennem digitalisering og udnyttelse af synergier.

Samtidig arbejdes der på implementering af bæredygtige initiativer, som skal nedsætte CO2-udslippet og samtidig optimere og effektivisere produktionen.

Omstilling til genanvendelig emballage
I den kommende strategi går en stor del af de samlede investeringsmidler til mere bæredygtige forbedringer.

Dette inkluderer energibesparende fabriksoptimeringer, udvikling af genanvendt og genanvendelig emballage, reduktion af madspild og et tættere samarbejde med leverandører om at nedsætte CO2-udledning i værdikæden.

Eksempelvis kan nævnes den 2-cifrede millioninvestering i bæredygtighedsprojektet Graasten Go Green.

En produktionstilbygning med tankfarme, som under konstruktionen optimeres til at spare på både energi, vand og madspild på fabrikken hos Graasten Salater, samt gøre processer lettere og hurtigere i produktionen.

Tankfarmen forventes at mindske produktspild med op til 155 tons årligt gennem implementering af ny teknologi.

Udover arbejdet med at gøre produktion mere bæredygtig, sætter Stryhns Gruppen også fart på omstilling af emballage.

Det indebærer blandt andet et mål om, at al produktemballage skal omstilles til at være genanvendelig inden for strategiperioden. I dag er mere end 43% af Stryhns Gruppens emballage genanvendelig.

Udvidelse af foodserviceposition
Med sit seneste opkøb af foodserviceforretningen Delitaste i maj 2022 markerede Stryhns Gruppen sin ambition om at udvide positionen på foodservicemarkedet.

Delitaste er et vigtigt strategisk pejlemærke for Stryhns Gruppen i de kommende år, fortæller Kristian Kornerup Jensen:

- Vi har i mange år haft professionelle køkkener som en del af kundeporteføljen i Stryhns Gruppen, men med opkøbet af Delitaste har vi fået en klar platform målrettet vilkårene i landets professionelle køkkener.

- Siden opkøbet i 2022 har vi arbejdet på at integrere Delitaste med vores eksisterende foodserviceforretning, og i den kommende strategiperiode skal vi for alvor udnytte synergierne.

- Med udvidelsen kan vi tilpasse et endnu mere relevant sortiment, bruge muligheden for krydssalg og arbejde med endnu bedre service. Vi er som en del af fusionen blevet lagerførende på hele sortimentet og kan derfor levere fra dag-til-dag.

Samlet set har Stryhns Gruppen været i fremgang i over 10 år, og det skyldes ikke mindst et skarpt fokus på organisk vækst samt en række opkøb.

- Siden 2015 har Stryhns Gruppen udvidet med fem succesfulde opkøb, hvoraf det seneste er Delitaste i 2022. Vi har en stærk strategiplan med primært fokus på organisk vækst og opkøb, hvis den rigtige mulighed opstår.

- Jeg kan ikke med sikkerhed sige, om opkøb kommer på tale i den kommende strategiperiode, men jeg kan ikke afvise det, uddyber Kristian Kornerup Jensen.

-hawin

19/12 2023
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K 2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage