Reduceret plastspild øger behov for patentbeskyttelseVentilen, der er sammenstøbt af to materialer, så en samleproces undgås, skal udbydes på det globale marked, og for at beskytte rettighederne søger Carmo patent på produktet. (Foto: Carmo.)

Reduceret plastspild øger behov for patentbeskyttelse

Den danske plastvirksomhed Carmo har indgået samarbejde med patent- og varemærkebureauet Budde Schou. Målet er at beskytte en drejeventil til urinposer, som Carmo har designet og udviklet til verdensmarkedet

Den sjællandske plastvirksomhed Carmo har designet og udviklet en unik drejeventil til urinposer og andre medicinalposer.

Ventilen, der er sammenstøbt af to materialer, så en samleproces undgås, skal udbydes på det globale marked, og for at beskytte rettighederne søger virksomheden patent på produktet.

Det er sket via et verdensomspændende patentsamarbejde med patent- og varemærkebureauet Budde Schou.

Carmo specialiserer sig inden for avanceret sprøjtestøbning af plastløsninger til en bred vifte af industrier, herunder medicinsk teknologi, maritimt udstyr og industrielle applikationer, og ifølge virksomhedens direktør er rettighedsbeskyttelse et afgørende parameter for at få global succes.

Ventilen, der er sammenstøbt af to materialer, så en samleproces undgås, skal udbydes på det globale marked, og for at beskytte rettighederne søger Carmo patent på produktet. Foto: Carmo.

- Innovation er en nøglesten i vores DNA, og vi ved, at der er stor risiko for, at udenlandske selskaber står på spring for at kopiere nye produkter.

- Den risiko gælder ikke kun os, men alle innovative produktionsvirksomheder i Vesten. Derfor er patent på drejeventilen til urinposer essentielt for, at vi kan opnå den markedspenetration, som vi sigter efter.

- Samarbejdet med Budde Schou har været yderst positivt, og de har gennem hele processen bidraget med kompetent og professionel rådgivning, siger Claus Ishøy, der er CEO hos Carmo, og uddyber:

- Nu hvor vi har knækket koden til at støbe en drejeventil i ét stykke, skaber vi muligheden for at masseproducere ventilen omkostningseffektivt i Danmark.

- At produktet ikke skal samles af flere dele, medfører færre processer, færre fejl og dermed en lavere pris for kunden. Ulempen er, at det kun gør produktet mere attraktivt for andre at kopiere, og derfor har vi sat fuld speed på at få beskyttet rettighederne i rette tid.

Stigende pres på danske virksomheder
Hos Budde Schou har man mere end 100 års erfaring med patentbeskyttelse, og Louise Floor Frellsen, der er European Patent Attorney, har stået i spidsen for samarbejdet med Carmo.

- Internationale selskaber går i stigende grad efter at kopiere varer fra danske producenter, der enten ikke har sikret sig en komplet patentbeskyttelse, eller som ikke tænker på at oprette ny beskyttelse, når et gældende patent nærmer sig sit udløb.

- Det lægger et voldsomt pres på virksomheder i forhold til sikring af fremtidig indtjening på produkter, som i langt de fleste tilfælde har været meget omkostningstunge at udvikle, siger Louise Floor Frellsen og fortsætter:

- Produktet, som Carmo sender på markedet nu, er som udgangspunkt forholdsvis let at kopiere. Derfor er det rettidig omhu, når de har været tidligt ude at sikre rettighedsbeskyttelse – en beslutning, der kan vise sig at være mange penge værd på lang sigt.

Produktet, som Carmo sender på markedet nu, er som udgangspunkt forholdsvis let at kopiere. Derfor er det rettidig omhu, når de har været tidligt ude at sikre rettighedsbeskyttelse, udtaler Louise Floor Frellsen, der er European Patent Attorney i Budde Schou. Foto: Budde Schou.

Mindre plastspild
Drejeventilen, som Carmo har fremstillet, produceres med mindre plastmateriale og et reduceret plastspild. Det forhold øger ifølge Claus Ishøy behovet for patentbeskyttelse.

- Virksomheder over hele verden efterspørger i stigende grad produkter med et reduceret CO2-aftryk.

- Så det er klart, at man som underleverandører til eksempelvis medicoindustrien kan løfte sin konkurrenceevne markant, hvis man går på markedet med produkter, som reducerer CO2-aftrykkket.

- På den baggrund er vi glade for, at vi nu har fået bygget et effektivt skjold mod kopiering af vores ventil, siger Claus Ishøy.

-hawin

6/1 2025
  • VANA og Recipo indleder samarbejde

    VANA og Recipo indleder samarbejde

    emballage ›Det skal være lettere for virksomheder omfattet af flere forskellige producentansvar at løfte den administrative byrde. Derfor har kollektivordningen for emballage, VANA og kollektivordningen på elektronikområdet, Recipo indledt et samarbejde
  • Sveriges pantsystem slår ny rekord 

    Sveriges pantsystem slår ny rekord 

    emballage ›Mere end 2,8 milliarder PET-flasker og aluminiumsdåser blev returneret gennem det svenske retursystem (DRS) i 2024. Det er en stigning på næsten 6 procent i forhold til året før, og ifølge nye data fra Returpack/Pantamera, der driver landets DRS, betyder det, at hver person i Sverige i gennemsnit genanvendte 271 drikkevarebeholdere sidste år
  • To virksomheder vil løse vanskeligt problem med genbrugsplast til fødevarer

    To virksomheder vil løse vanskeligt problem med genbrugsplast til fødevarer

    emballage ›Virksomhederne Nextek, der arbejder med bæredygtighedsteknologi, og Coveris, der er ekspert i fleksibel emballage vil samarbejde om at omdanne emballageaffald af polyolefin (PE og PP) fra forbrugere til genbrugsharpikser og -film af høj kvalitet til fødevarer
  • Varmeforseglende materiale til erstatning for plast

    Varmeforseglende materiale til erstatning for plast

    emballage ›Billerud lancerer nu ConFlex® HeatSeal - et genanvendeligt, varmeforseglende papiremballagemateriale, der er designet til at erstatte plast i emballageapplikationer med høje krav til forseglingsydelse og genanvendelighed
  • Nonfood-materiale med 85 procent genbrugsplast

    Nonfood-materiale med 85 procent genbrugsplast

    emballage ›Emballageproducenten Borealis lancerer nu Borcycle™ M CWT120CL som et nyt teknisk gennembrud for genanvendte plastmaterialer. Produktet vil bl.a. kunne bruges til film- og strækfilmsemballager i landbruget og industrien
  • Kredsløb i verdensklasse

    Kredsløb i verdensklasse

    emballage ›Når flasker og dåser genanvendes i pantsystemet, bliver hele 99,7 procent til nye flasker og dåser i et lukket kredsløb, hvor materialerne kan genanvendes igen og igen. Det fremgår af Dansk Retursystems årsrapport Det rekordhøje niveau er en forbedring på knap 4 procentpoint i forhold til året før
  • Cirkulære festivalkrus blandt emnerne på minikonference

    Cirkulære festivalkrus blandt emnerne på minikonference

    emballage ›Plastindustrien inviterer i næste måned til minikonference på messen LOOP Forum. Her skal der bl.a. tales om konkrete eksempler på genbrugs- og genanvendelsesløsninger af plast på Danmarks to største musikfestivaler, SMUKfest og Roskilde Festival
  • Pakkelinje til sikker håndtering af flasker i genbrugskasser

    Pakkelinje til sikker håndtering af flasker i genbrugskasser

    emballage ›Tyske KHS og PGM Motion har til en drikkevareproducent i Mexico udviklet en automatiseret pakkelinje, der er så præcis og skånsom, at producenten kan bruge genanvendte papkasser i stedet for plastbeholdere som transportemballage