Palsgaard og koreansk producent samarbejder om anti-dugløsning til fødevareemballage
Einar® 611 er et plantebaseret fødevaregodkendt antidug-additiv, derfor hindrer kondensering af fugt på indersiden af filmemballage ved lave koncentrationsniveauer. Nu skal den danske virksomhed være med til at optimere kvalitet, sikkerhed og bæredygtighed for en koreansk PE-filmproducent
Ingrediensproducenten Palsgaard, der også leverer plantebaserede additiver til plastindustrien, har meddelt, at deres anti-dug additiv Einar® 611 er blevet valgt af en stor koreansk leverandør af fødevaregodkendte polyætylen (PE) filmløsninger.
Kunden havde ledt efter et antidug-additiv til emballage til kold opbevaring, der effektivt ville beskytte den emballerede mad mod fordærv ved at forhindre dannelsen af kondensdråber på indersiden af filmen. Samtidig skulle det overfladeaktive additiv eliminere regulatoriske bekymringer med hensyn til dets kemi og give overlegen funktionel ydeevne ved omkostningseffektiv lav koncentration.
-Vigtigheden af fødevareemballage og deres rolle er i konstant forandring, fra blot beskyttelsen af fødevarer udefra i pæn emballage til bekymringer om fødevaresikkerhed og produktets holdbarhed, siger Ulrik Aunskjær, Global Business Director for Bio-Speciality Additives på Palsgaard, og fortsætter:
Ulrik Aunskjær, Global Business Director for Bio-Speciality Additives på Palsgaard
-Vores plantebaserede Einar® 611 anti-dug har vist sig at være et perfekt valg i denne PE-filmapplikation for at minimere risikoen for, at fugt samler sig i små reservoirer på den indvendige overflade af emballagefilmen, hvor bakterier kan vokse og derefter falde ned og ødelægge maden.
I en gentagende prøveudtagningsproces med fokus på kundens specifikationer og behov, blev omfattende eksperimentelle og forsøgsdata delt mellem partnerne for at optimere og validere filmløsningen. I denne proces ydede Palsgaards Polymer Application Center i Danmark værdifuld støtte til at vurdere det rigtige koncentrationsniveau af Einar® 611 i denne kolde anti-dug-applikation og hjælpe kunden med at fremskynde time-to-market af den nye PE fødevareemballagefilm.
Planter erstatter kemi
Palsgaard, som er en global virksomhed med hovedsæde i Juelsminde, er i øjeblikket verdens eneste kommercielle kilde til fuldt bæredygtige emulgatorer og additiver baseret på RSPO SG-certificeret palmeolie, rapsfrø, solsikke og andre vegetabilske olier. Alle produkter er GMO-fri, har fuld EU og FDA fødevarekontaktgodkendelser og opfylder også halal- og kosher-krav.
Einar® 611, en plantebaseret polyglycerolester, er udviklet som en yderst effektiv erstatning for konventionel antidugkemi, såsom glycerolmonooleat eller sorbitanestere, til brug i krævende PE-filmformuleringer designet til sensitiv fødevareemballage. Med en anti-dug ydeevne, der matcher eller overgår den for ikke-vegetabilske fossilbaserede produkter, leverer den fremragende resultater i LDPE og LLDPE samt co-ekstruderet og lamineret PE-film ved lave belastningsniveauer (typisk 0,2 % til 0,4 %) for emballage til kold og varm opbevaring. Desuden har Einar® 611 vist sig som et ideelt additiv i PE masterbatches og viser ingen negative virkninger på filmens mekaniske, optiske eller barriereegenskaber, samtidig med at det tilbyder høj varmebestandighed og lav flygtighed. Einar® 611 er tilgængeligt i pastaform.
Salgsbare fødevarer i længere tid - og reduceret madspild
Fra et fødevaresikkerhedsperspektiv kan Einar® 611’s langtidsholdbare anti-dug ydeevne også yde et væsentligt bidrag til at reducere madspild ved at holde fødevarer friskere i længere tid. Additivet sikrer en klar og dugfri emballage i længere tid, hvilket igen holder fødevaren salgsbar og attraktiv for forbrugerne i længere tid og derved medvirker til at reducere madspild. Samtidig opfylder det alle globale standarder for fødevarekontakt, inklusive kosher og halal.
Derudover udviser Einar® 611 antidug, ligesom alle Palsgaards plantebaserede polymeradditiver, en overlegen bæredygtighedsprofil på tværs af hele værdikæden fra produktion til forarbejdning. Den er produceret på fuldt CO2-neutrale fabrikker og hjælper PE-film-, masterbatch- og emballageproducenter med at minimere deres Scope 3-emissioner og mindske fossiludtømning.
Flere CO2-reducerende initiativer i produktionen
I mellemtiden fortsætter Palsgaard med at udvide sin produktionskapacitet og investere i sine egne Scope 1 og Scope 2 CO2-neutrale produktionsprocesser.
I Juelsminde bygger virksomheden et biogasanlæg, som skal bruge spildevand fra Palsgaard, hvilket forventes at være operationelt i begyndelsen af 2023 og som vil dække 10 % af den nødvendige gasforsyning på stedet. Et andet projekt, der skal påbegyndes i foråret 2023, er opførelsen af et 60 hektar stor solcellepark med en årlig kapacitet på 60 GWh, der forventes at generere tilstrækkelig vedvarende elektricitet til at drive alle fremtidige kapacitetsudvidelser, der i øjeblikket er planlagt i Juelsminde.
Disse investeringer supplerer Palsgaards nuværende udvidelser på Juelsminde-anlægget, herunder et avanceret spraykøletårn, der skal tages i brug i 2023, og flere nye reaktions-, destillations- og esterificeringsfaciliteter, der skal færdiggøres i 2024.
Palsgaard deltager på messen K 2022 i Düsseldorf fra 19. til 26. oktober i hal 7, niveau 1, stand D20, hvor man kan høre mere om alle disse aktiviteter og om de bæredygtige fordelene og den overlegne ydeevne af virksomhedens plantebaserede polymeradditiver.
Om Palsgaard A/S
Siden grundlæggeren Einar Viggo Schou opfandt den moderne plantebaserede fødevareemulgator i 1917, har virksomheden leveret avanceret branchekendskab og innovation til en stadig mere diversificeret kundebase. Fra applikationscentre rundt om i verden hjælper Palsgaards erfarne teknologer brandejere og producenter med at optimere deres bæredygtighed ved at bruge naturlige, vedvarende ingredienser og tilsætningsstoffer for at mindske deres CO2-fodaftryk.
Virksomhedens fødevareemulgatorer og emulgator/stabilisatorsystemer har en lang historie med at øge kvaliteten og holdbarheden af bageri-, konfekture-, mayonnaise og dressing-, mejeri-, is- og margarineprodukter. Samtidig kan de forbedre smagen, mundfornemmelsen og teksturen markant, mens de bruger færre ressourcer. Palsgaards plantebaserede polymeradditiver, herunder antidug- og antistatiske formuleringer til fødevarer og anden emballage, bygger på denne ekspertise og bliver i stigende grad brugt som yderst effektive og bæredygtige alternativer til konventionelle oliebaserede additiver.
Palsgaard er ejet af Schou-Fondet og har 653 ansatte fordelt på 17 lande. Virksomheden driver fabrikker, salgskontorer og lagre på tværs af fire kontinenter. Alle deres seks produktionssteder i Danmark, Holland, Mexico, Brasilien, Kina og Malaysia er CO2-neutrale. I 2021 opnåede Palsgaard en omsætning på USD 260 millioner (DKK 1,7 milliarder) med produkter solgt til kunder verden over i mere end 120 lande.
-lipe