Kødbakker fra REMA 1000 bliver nemmere at genanvende

Kødbakker fra REMA 1000 bliver nemmere at genanvende

REMA 1000 skifter farven på sine kødbakker af 90 % genanvendt plast fra sort til transparent med en grøn nuance. Farven gør det nemmere for automatiserede sorteringssystemer at genkende emballagen og dermed genanvende plasten.

Når man i dag skubber glaslåget til side og kigger ned i køledisken i sin lokale REMA 1000, får man hurtigt øje på de sorte kødbakker.

De mange kødbakker, som indeholder discountkædens brede udvalg af kød og fjerkræ, er fremstillet af 90 % genanvendt plast.

Det har de været siden efteråret 2019, hvor REMA 1000 - i samarbejde med sine leverandører - lancerede de nuværende kødbakker fremstillet af genanvendt plastmateriale (rPET).

Nu er REMA 1000 klar med endnu en opdatering af de knap 55 millioner kødbakker, som discountkæden hvert år sælger i sine butikker landet over.

Discountkæden ændrer nemlig farven på sine kødbakker af 90 % genanvendt plast fra sort til grøn.

Beslutningen blev truffet i begyndelsen af året, og lige siden har REMA 1000 koordineret lanceringen med Faerch, der producerer bakkerne, og leverandørerne af okse, svin og fjerkræ.

Puslespillet er endelig lagt, og de nye, grønne bakker af 90 % genanvendt plast (rPET) lander i køledisken hos REMA 1000 fra den 3. april.

- I REMA 1000 er miljøhensyn en vigtig faktor i de beslutninger, vi hver dag træffer. Derfor er det også et vigtigt skridt i den rigtige og mere miljøvenlige retning, at vi nu ændrer farven på vores kødbakker.

- Vi er blevet opmærksomme på, at sorteringssystemerne hos modtagerne af husholdningsaffald har svært ved at genkende de sorte emballager.

- Med lanceringen af den transparente, grønne farve gør vi det lettere for systemerne at genkende de brugte kødbakker, og dermed øger vi sandsynligheden for at plasten genanvendes til nye kødbakker, siger Jonas Garly Sørensen, som er kategorichef i REMA 1000 Danmark.

Ved at ændre farven på de cirka 55 millioner kødbakker, som årligt sælges i REMA 1000 butikker landet over, er discountkæden med til at øge sandsynligheden for, at meget mere plast genanvendes.

-hawin

3/4 2024
  • Pap- og papiraftalerne er på plads

    Pap- og papiraftalerne er på plads

    emballage ›Vana har indgået aftaler om genanvendelse på alle emballageaffaldsfraktioner og på transport af emballageaffaldet. Dermed er Vana helt klar til at håndtere producentansvaret for emballage for medlemsvirksomhederne
  • Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    Genbrugs-K-opper i Düsseldorf

    emballage ›Messe Düsseldorf debuterer med genanvendelige og genbrugelige kopper, fremstillet af ReOil, kemisk genanvendt råmateriale fra OMV, på K-2025-messen
  • Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    Arla investerer næsten en halv milliard kroner i Holstebro

    emballage ›Arla-mejeriet i Holstebro skal udvides med godt 6.500 kvadratmeter, to nye produktionslinjer og 50 nye fuldtidsmedarbejdere. I alt løber investeringen op i godt 440 millioner kroner
  • Coop relancerer sine kaffebrands

    Coop relancerer sine kaffebrands

    emballage ›Cirkel- og Irma-kaffe samt Coop- og Änglamark-kaffe relanceres alle med ny og forbedret kvalitet i et nyt design
  • Cocio i ny indpakning

    Cocio i ny indpakning

    emballage ›Fodboldtrøjen er for længst driblet ud af stadion og ind i gadebilledet som et stilsikkert symbol på både nostalgi, attitude og livsstil. Nu slår Cocio og hummel pjalterne sammen i et samarbejde, der byder på noget til både ganen og garderoben 
  • Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    Tecsys’ Eliteplatform effektiviserer laboratorielogistikken

    emballage ›Tecsys’ cloudbaserede lagerstyringssystem, Elite, bliver rullet ud i diagnostikvirksomheden Roches internationale laboratorienetværk i mere end 50 lande. Systemet sikrer effektiv og sikker varehåndtering af in vitro-diagnostik-produkter
  • Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    Miljøgraduerede bidrag – hvad, hvorfor og hvad nu?

    emballage ›I efteråret træder det udvidede producentansvar, EPR, i kraft. I den anledning flytter ansvaret, økonomisk såvel som i praksis fra kommunerne til virksomheder, der sætter emballage på markedet i Danmark. Jo mere genanvendelige eller genbrugelige emballagematerialerne er jo lavere bliver taksten. Teknologisk Institut har styr retningslinjerne og opsummerer dem i følgende tekst i sit nyhedsbrev nr. 2 2025 fra maj måned:
  • Sikker pakning i pap

    Sikker pakning i pap

    emballage ›Den italienske producent af højteknologiske tappe- og emballeringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien, ACMI har fået hjælp af komponent-, system- og automatiseringsspecialisten, Pilz til at skabe sikre pakkelinjer til papemballage