Kødbakker fra REMA 1000 bliver nemmere at genanvende

Kødbakker fra REMA 1000 bliver nemmere at genanvende

REMA 1000 skifter farven på sine kødbakker af 90 % genanvendt plast fra sort til transparent med en grøn nuance. Farven gør det nemmere for automatiserede sorteringssystemer at genkende emballagen og dermed genanvende plasten.

Når man i dag skubber glaslåget til side og kigger ned i køledisken i sin lokale REMA 1000, får man hurtigt øje på de sorte kødbakker.

De mange kødbakker, som indeholder discountkædens brede udvalg af kød og fjerkræ, er fremstillet af 90 % genanvendt plast.

Det har de været siden efteråret 2019, hvor REMA 1000 - i samarbejde med sine leverandører - lancerede de nuværende kødbakker fremstillet af genanvendt plastmateriale (rPET).

Nu er REMA 1000 klar med endnu en opdatering af de knap 55 millioner kødbakker, som discountkæden hvert år sælger i sine butikker landet over.

Discountkæden ændrer nemlig farven på sine kødbakker af 90 % genanvendt plast fra sort til grøn.

Beslutningen blev truffet i begyndelsen af året, og lige siden har REMA 1000 koordineret lanceringen med Faerch, der producerer bakkerne, og leverandørerne af okse, svin og fjerkræ.

Puslespillet er endelig lagt, og de nye, grønne bakker af 90 % genanvendt plast (rPET) lander i køledisken hos REMA 1000 fra den 3. april.

- I REMA 1000 er miljøhensyn en vigtig faktor i de beslutninger, vi hver dag træffer. Derfor er det også et vigtigt skridt i den rigtige og mere miljøvenlige retning, at vi nu ændrer farven på vores kødbakker.

- Vi er blevet opmærksomme på, at sorteringssystemerne hos modtagerne af husholdningsaffald har svært ved at genkende de sorte emballager.

- Med lanceringen af den transparente, grønne farve gør vi det lettere for systemerne at genkende de brugte kødbakker, og dermed øger vi sandsynligheden for at plasten genanvendes til nye kødbakker, siger Jonas Garly Sørensen, som er kategorichef i REMA 1000 Danmark.

Ved at ændre farven på de cirka 55 millioner kødbakker, som årligt sælges i REMA 1000 butikker landet over, er discountkæden med til at øge sandsynligheden for, at meget mere plast genanvendes.

-hawin

3/4 2024
 • Mikrovirksomheder bliver fritaget for producentansvar

  Mikrovirksomheder bliver fritaget for producentansvar

  emballage ›Efter en opdatering af registerbekendtgørelsen bliver virksomheder med under 10 personer beskæftiget og en årlig omsætning på under 15 mio. kr. nu som udgangspunkt fritaget for producentansvaret på emballage
 • Fødevareemballage designet til genbrug

  Fødevareemballage designet til genbrug

  emballage ›Mondi har designet plastemballagen WalletPack til bl.a. Scan Sveriges Pärsons-mærkevarer som skinke, pølser og plantebaserede pålægsskiver. Det nye materiale erstatter tidligere ikke-genanvendelig plastemballage
 • Barrierepapir i søgelyset

  Barrierepapir i søgelyset

  emballage ›Sappi Europes omfattende nye videoserie behandler 10 spørgsmål om barrierepapir
 • På pubben: Komposterbar chipspose med mentale sundhedsråd

  På pubben: Komposterbar chipspose med mentale sundhedsråd

  emballage ›Et noget utraditionelt emballagesamarbejde finder i øjeblikket vej til en række engelske pubber. Under sloganet "Open Up" opfordres stamgæsterne til at ledsage pints og chedderships med samtaler om deres psykiske velbefindende
 • Internationale bud på efterspurgte, grønne løsninger til sundhedssektoren

  Internationale bud på efterspurgte, grønne løsninger til sundhedssektoren

  emballage ›Virksomhederne Innovative Bottles og Luminy® PLA har sammen udviklet en række miljøvenlige hætteglas og medicinsk udstyr, der kan reducere affald i den store, medicinske engangsindustri
 • Red Bull og Cabka i samarbejde om genanvendelige plastpaller

  Red Bull og Cabka i samarbejde om genanvendelige plastpaller

  emballage ›Med introduktionen af BigBag S5-pallen fra Cabka skaber Red Bull et effektivt lukket kredsløb mellem sine faciliteter i Europa og USA. Pallen optimerer effektivitet og bæredygtighed og sparer på 20 % på containertransporter
 • Fiberkræfter til lakridserne

  Fiberkræfter til lakridserne

  emballage ›Danske LAKRIDS BY BÜLOW er seneste samarbejdspartner for svenske PulPac som er specialist indenfor udvikling af miljøvenlige emballager af Dry Molded Fiber
 • Hidtil usete lovkrav for CSR under lup i EmballageForum

  Hidtil usete lovkrav for CSR under lup i EmballageForum

  emballage ›Grafiske virksomheder har god grund til at forberede sig på de nye EU-krav til ESG-rapporteringer om virksomheder bæredygtighed. GRAKOMs EmballageForum holder derfor møde om direktivet den 30. maj