Stora Enso: 100% regenerative løsninger inden 2050 og nye bæredygtighedsmål for 2030
Den svenske koncern justerer nu sine bæredygtighedsmål for 2030. Samtidig vil Stora Enso have et positivt miljøregnskab inden for klima, cirkularitet og biodiversitet i 2050, og bruger sine egne skove som platform for udviklingen
Af Lisbeth Petersen
Regenerative produkter er vedvarende, helt igennem cirkulære og hjælper med at genoprette klimapåvirkningen og fremme bevarelsen af biodiversiteten.
Nu vil de svenske træ- og emballageproducent, Stora Enso arbejde for at kunne tilbyde 100 procent re-generative produkter i 2050.
-Med dette engagement bestræber Stora Enso sig på at blive en førende spiller, der driver transformationen mod en biobaseret cirkulær økonomi. Vi vil være gennemsigtige med vores fremskridt og bruge videnskabeligt baserede indikatorer til at tilbyde regenerative løsninger, der ikke kun reducerer miljøbelastningen, men som gendanner og genopbygger, siger Annica Bresky, Stora Ensos administrerende direktør.
50 procent mindre udslip fra produktionen inden 2030
Stora Enso vedtager også nye mål for 2030 på sine vigtigste områder inden for bæredygtighed: klimaændringer, biodiversitet og cirkularitet.
Med sine opdaterede videnskabeligt baserede klimamål forpligter Stora Enso sig bl.a. til (inden for skala 1, der omhandler direkte fossile CO2-udslip fra produktionen) at reducere de samlede udledninger af drivhusgasser med 50% inden 2030 sammenlignet med 2019. Koncernen vil også reducere udslippet fra sine indkøbte el- og varmekilder.
På den måde stræber Stora Enso på, i 2050 at blive en netto-CO2-positiv virksomhed, hvilket vil sige, at virksomheden genanvender sine produkter og fjerner mere CO2 fra atmosfæren end den udleder.
Koncernen er i gang med en række forskellige foranstaltninger, der allerede inden for de kommende otte år skal forbedre biodiversiteten inden for både arter, habitater og landskaber.
-Stora Enso bruger sine egne skove i Sverige som en udviklingsplatform til at styrke biodiversiteten. For eksempel vil vi øge andelen af løvfældende træer og mængden af dødt træ. Vi vil også teste hugstfrit skovbrug i områder, der er egnede til metoden, og derudover vil Stora Enso koordinere evauleringer, der vurderer kvaliteten af vores arbejde i Sverige, Finland, Rusland og Baltikum for øget biodiversitet, siger Jari Suominen, som er koncerndirektør for skovafdelingen i Stora Enso.