ScanStars til FoodTech

ScanStars til FoodTech

På messen i Herning fra den 13. - 15. november vil der være en udstilling med de emballager, der er blevet hædret med en ScanStar for deres særlige design og funktionalitet

ScanStar er en fælles nordisk emballagekonkurrence, der afholdes hvert år af Scandinavian Packaging Association SPA. Konkurrencen er åben for alle emballageløsninger, der er designet, konstrueret eller fremstillet i et af de nordiske lande. I år blev ScanStar arrangeret af Teknologisk Institut, Plast og Emballage i Taastrup, hvor juryen også var samlet.

I alt modtog juryen 23 forskellige emballager til bedømmelse, og ud af disse blev otte tildelt en ScanStar.
 
Alle de emballager, som har modtaget en ScanStar, er udstillet på ScanStar-standen i hal F, hvor de mange FoodTech-besøgende kan se de nye og spændende emballager. Den 13. november kl. 14 vil det på ScanStar-standen være muligt at overvære selve prisoverrækkelsen til de firmaer, der har modtaget en ScanStar for deres emballager.
 
Bæredygtige emballager er på fremmarch
Bæredygtighed og convenience er fortsat vigtige trends på emballagemarkedet. I år dominerede de fiberbaserede emballager, mens der kun var nogle få plastløsninger sammenlignet med tidligere år. Tendensen er derfor, at de mere traditionelle plastemballager afløses af fiberbaserede emballager, der nemmere kan genanvendes, og derfor er mere bæredygtige.
 
Generelt lægger juryen vægt på, at emballagen giver en god beskyttelse og funktionalitet, god brugeroplevelse, giver information, er bæredygtig og nem at bortskaffe.
Blandt de otte ScanStar-vindere, som man kan opleve på FoodTech, er  en dansk, nyudviklet pålægsemballage fra Multivac.
 
En ScanStar er vejen til en WorldStar
Formand for ScanStar-juryen var i år Søren R. Østergaard fra Teknologisk Institut, Plast og Emballage. Han siger:
 
- Jeg kan absolut anbefale alle besøgende på FoodTech at lægge vejen forbi ScanStar-standen i Hal F og se de otte nordiske emballager, der er blevet hædret med en ScanStar. Der er tale om nyudviklede emballager, som har en høj værdi, både for producenten og for forbrugeren.
 
De otte ScanStar-vindere er automatisk gået videre til den store WorldStar-konkurrence, hvor verdens nye og mest innovative emballager dyster om at modtage en WorldStar, der er den højeste anerkendelse, som en emballage kan modtage. WorldStar-konkurrencen er blevet afholdt tidligere på året i Australien. Her modtog 194 emballager fra hele verden er WorldStar Award.
 
ScanStar-juryen bestod i år af Lasse Lavrsen, Toms Gruppen, Sandra Pousette, RISE Bioeconomy, Ole Anton Bakke, Jotun A/S og Markus Joutsela, Aalto Universitet. Allan Malmberg, som er redaktør for fagbladet Plast Panorama, var repræsentant for pressen.

-lipe

29/9 2018