Affald fra showroom bliver genanvendt

Affald fra showroom bliver genanvendt

Körber Supply Chain i Arden lancerer et nyt initiativ med fokus på genanvendelse af store mængder affald fra deres showroom, der ellers ville være blevet destrueret. I samarbejde med den landsdækkende miljøvirksomhed, Marius Pedersen, vil Körber nu tackle denne udfordring

Showroomet spiller en afgørende rolle for den nordjyske teknologivirksomhed Körber Supply Chain, der leverer og udvikler automatiserede løsninger til intern logistik.

Det bruges nemlig til præsentation af Körbers løsninger i praksis gennem test af udstyr med kundernes produkter og afprøvning i forhold til specifikke krav.

Showroomet har dermed en afgørende rolle i kundernes beslutningsproces ved at give dem mulighed for at opleve Körbers teknologi på nært hold.

Nye løsninger har været efterspurgt
Desværre genereres der som en konsekvens heraf store mængder affald i form af dåser, flasker og pap- og plastemballage. Indtil nu er dette affald i henhold til krav fra told- og skattemyndighederne blot blevet destrueret i en forbrændingsproces, hvilket har en negativ indvirkning på miljøet. Derfor har Körber søgt efter bedre løsninger til affaldshåndtering.

- Showroomet er det sted, hvor kunderne træffer den endelige beslutning, da de her har mulighed for at afprøve vores løsninger sammen med deres produkter. I de tilfælde, hvor vores kunder ikke vil have produkterne retur, kan vi ikke reducere mængden af affald, men vi kan finde en bedre håndtering.

- Vores første tanke var velgørenhed, da de varer vi tester, ofte stadig er egnede til brug, men det er desværre ikke lovligt af toldmæssige årsager. I stedet har vi nu fundet en samarbejdspartner, der kan sikre, at alt, hvad der kan genanvendes, bliver genanvendt, siger Claus Gade, der er Application Technician hos Körber Supply Chain.

Samarbejde med sorteringsekspert
For at imødekomme udfordringen har Körber indgået et samarbejde med miljøvirksomheden Marius Pedersen, der er ekspert i effektiv affaldssortering og genanvendelse.

Målet er at reducere det ressourcespild, der tidligere opstod fra showroomet samt at reducere udledningen af skadelige stoffer i atmosfæren.

- Det handler om at genanvende så meget som muligt. Tidligere blev produkter og emballage destrueret sammen. Med den nye aftale bliver alt fra papir og plast adskilt og genanvendt. Vores behov for bortskaffelse af affald varierer meget, så det er også vigtigt for os, at vi nemt kan bestille afhentning, når behovet opstår, siger Claus Gade. 

Nyt tiltag ovenpå yderligere grønne tiltag
Affaldshåndteringen er kun et af de miljømæssige tiltag hos Körber. Virksomheden har nedsat et bæredygtighedsteam bestående af medarbejdere, der har den opgave at implementere tiltag og fremme den grønne omstilling i virksomheden.

De lokale initiativer gælder alt fra tilbud om sammenkørselsordning til kun køb af 100 procent grøn strøm til lokationen i Arden.

- Det er alle vigtige skridt for at hjælpe miljøet. Vi har fået igangsat nogle initiativer og er i gang med at få opbygget en god kultur gennem hele organisationen. At vi nu arbejder i et fælles team, gør det lettere for os at finde muligheder for at mindske vores miljømæssige fodaftryk og især reducere vores energi- og strømforbrug, forklarer Mette S. Grosen, der er Technical Documentation Engineer og forperson for sustainability-arbejdsgruppen.

Som en del af sine initiativer har Körber desuden opsat fire ladestandere fra matriklen i Arden, der også kommer til at være tilgængelig for lokalområdet efter arbejdstid.

-hawin

11/8 2023
 • Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

  Plastic Change: Nordisk rapport undervurderer plastikforurening

  andet ›For nylig blev en ny nordisk rapport om verdens plastikforurening præsenteret i forbindelse med FN´s 78. generalforsamling i New York, men rapporten mangler de nødvendige løsninger, mener miljøorganisationen
 • Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

  Forbrugere interesseret i CO2-neutral hjemmelevering

  andet ›Descartes Systems Group har udgivet sin nye globale forbrugerrapport. Blandt de norske respondenter er 57 procent interesserede i CO2-neutral hjemmelevering, mens kun 17 procent mener, at det er vigtigt, at leveringerne sker med elkøretøjer
 • Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

  Nu kan du pante tæt på genbrugspladsen i Næstved

  andet ›Dansk Retursystem åbner og tester en pantstation ved siden af AffaldPlus’ genbrugsplads i Næstved
 • Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

  Pop-up emballagemesse stiller skarpt på forbrugerindflydelse

  andet ›Torsdag den 14. september inviterer Scanpack Pop-up 2023 til engdagssmesse i Göteborg under overskriften: Forbrugernes påvirkning/indflydelse på udviklingen af emballage. Dagen byder på oplæg og debatter om bl.a. hvordan forbrugerne agerer i købsøjeblikket, hvilken rolle, emballagen spiller og hvordan producenter kan opnå kundeloyalitet samtidigt med øgede miljø- og bæredygtighedskrav
 • Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

  Skæve, frasorterede grøntsager opgraderes til plantebøffer

  andet ›Med lige knap 15 mio. kr. i tilsagn og en gammel, asiatisk fermenteringsteknik vil GUDP-projektet SOLID-PRO give frasorterede grøntsager en ny chance for at blive et eftertragtet og klimavenligt måltid
 • Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

  Michael Bayer Thomsen bliver ny formand for klimapartnerskabet for produktionsvirksomheder

  andet ›Den nye formand, som er udpeget af regeringen, bliver medlem af Grønt Erhvervsforum, som på vegne af sektoren leverer input og rådgivning til regeringen om den grønne omstilling. Michael Bayer Thomsen, bestyrelsesformand i Letbek og næstformand i Plastindustrien overtager fra CEO i Danfoss, Kim Fausing
 • Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

  Lukket plastkredsløb til genanvendelse af plastemballage går på vingerne

  andet ›Emirates introducerer i denne måned et nyt tiltag for at håndtere luftfartsselskabets millioner af plastbakker, skåle, emballage til snacks og madvarer m.m. ombord. Fremover vil de mange typer af plastik blive håndteret lokalt og genanvendt til nye skåle, bakker og flasker i stedet for at blive kasseret
 • Klar med live update på CO2-udledning fra affald

  Klar med live update på CO2-udledning fra affald

  andet ›Den digitale affaldsvirksomhed, Junkbusters arbejder hådt på at skabe mere bæredygtige løsninger til affaldshåndtering. Virksomheden har udviklet en ny affaldsrapport, der kan beregne genanvendelsesgraden og CO2-aftrykket fra det bygge- og erhvervsaffald, de håndterer